De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Spanje dierenmishandeling nog veel voorkomt en dat daar dan ook hard vrijwilligers voor nodig zijn.

Voorpret

Lees het boek Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland van Marcel Gansevoort. Hierin wordt handige informatie gegeven over vrijwilligers in het buitenland.

Vrijwilligerswerk Spanje

Vrijwilligerswerk Spanje

Wil je graag vrijwilligerswerk in Spanje doen? Dan kun je hier een aantal organisaties zien die vrijwel altijd op zoek zijn naar vrijwilligers. Zo kun je Engels les geven, maar ook bij een opvangtehuis voor chimpansees of honden en katten werken. Als vrijwilliger in Europa kun je dus goed aan de slag. Bekijk onze pagina over vrijwilligerswerk Spanje voor meer informatie.

Waarom vrijwilligerswerk in Spanje?

Spanje staat bij vele mensen bovenaan op het lijstje van favoriete vakantielanden, mede door haar mooie steden, lekkere weer en vriendelijke bevolking. Toch zijn ook in Spanje vrijwilligers nodig. Zo zijn veel dierenorganisaties in Spanje op zoek naar vrijwilligers en ook vrijwilligers die Engels les geven, worden erg op prijs gesteld. Hieronder vind je tips voor stichtingen en organisaties in Spanje waar je terecht kunt voor vrijwilligerswerk.

Met de uitwisselingsorganisatie Travel Active zijn veel mogelijkheden voor taalreizen.

Vrijwilligerswerk in Spanje met honden

Stichting PAWS- Patas (Peoples, Animal, Welfare, Society) is een stichting die zich inzet voor zwerfhonden en katten in Spanje. Het opvangcentrum ligt zo'n 15 km bij Mojacar vandaan en hier worden honden en katten opgevangen die er ernstig aan toe zijn en die heel hard hulp nodig hebben.

Deze organisatie is voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Het werk van een vrijwilliger bestaat uit het schoonmaken van de hondenkennels, eten en water geven, de dieren borstelen, uitlaten en met ze spelen. Er is een gratis onderkomen op het verblijf te vinden.

Lijkt het je wat om te werken bij stichting PAWS in Spanje en wil je hier meer informatie over? Dan kun je kijken op de site van stichting PAWS.

Vrijwilligerswerk met chimpansees

De Mona Stichting wil een einde maken aan de uitbuiting van chimpansees die in gevangenschap zitten. De chimpansees die gered worden, komen naar het opvangcentrum van de Mona Stichting dat gelegen is in Spanje vlakbij de stad Girona. Deze stichting is sterk afhankelijk van vrijwilligers en daarom zijn ze ook altijd opzoek naar mensen die een helpende hand willen geven.
Vrijwilligers blijven meestal voor een periode van zes maanden en nemen deel aan alle aspecten die samenhangen met de zorg voor de dieren. De werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit: het voorbereiden van eten, schoonmaken van het binnenverblijf, het in de gaten houden van het buitenverblijf en de apen te eten geven.

Zou je wel vrijwilligerswerk willen doen bij deze organisatie? Kijk dan voor meer informatie op de site van Mona Stichting

Engels les geven aan Spanjaarden

Vind je het leuk om als vrijwilliger Engels les te geven? Dan is het volgende vrijwilligerswerk misschien wel wat voor jou. Bij Pueblo Inglés gaan vrijwilligers in het Engels de conversatie aan met Spanjaarden die hun Engels graag willen verbeteren. Het is namelijk gebleken dat dit de beste manier is om iemand zijn Engels te verbeteren in zowel het verstaan, het begrijpen en het praten.

Lijkt het je leuk om Spaanse mensen te helpen met het verbeteren van hun Engels? Dan kun je voor meer informatie over deze organisatie kijken op de site van Pueblo Inglés.

Reisinformatie Spanje

Het is gemiddeld 3 uur vliegen vanuit Nederland en je kunt gewoon met de euro betalen. Bovendien heb je geen visum nodig. Er is wel een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig die minimaal tot de dag van terugkomst geldig is.

Ben je enthousiast geworden over vrijwilligerswerk in Spanje?
Bekijk dan ook onze pagina met praktische tips & informatie over Spanje en onze pagina over goedkope vliegtickets.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews