De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je in Frankrijk in een kasteel vrijwilligerswerk kunt doen.

Voorpret

Lees van tevoren alles over de omgeving zodat je er altijd op uit kunt trekken als je een dagje vrij bent.

Vrijwilliger in Frankrijk

Vrijwilliger in Frankrijk

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk in Frankrijk te doen? Ook als vrijwilliger in Europa kun je aan de slag bij talloze initiatieven om iets goeds te doen voor je medemens.

Ondanks dat Frankrijk een relatief welvarend land is, zijn ook vrijwilligers in dit land nodig. Zo kun je helpen bij restauratie werkzaamheden in een middeleeuws dorpje, gezinnen met een gehandicapt kind helpen en gasten ontvangen in een kasteel.

Vrijwilligerswerk Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land is makkelijk te bereizen, de natuur is geweldig en Frankrijk heeft prachtige steden die je kunt bezoeken. Lijkt het jou leuk om voor vrijwilligerswerk naar Frankrijk te gaan of om je vakantie met vrijwilligerswerk te combineren? Dan kun je bijvoorbeeld aan het werk in Domaine de Puylagorge, Chateau de Méridon of in het Franse dorpje Saint Victor la Coste.

Vrijwilligerswerk in Frankrijk voor echte klussers

Lijkt het jou wel wat om als vrijwilliger te helpen bij de restauratie van monumenten in Zuid Frankrijk? Dan kun je restauratiewerkzaamheden uitvoeren in het dorpje Saint Victor la Coste. Dit plaatsje dateert nog uit de middeleeuwen en het behoud van oude gebouwen is heel belangrijk.

In een team van vrijwilligers zul je aan een specifiek gedeelte werken. Je taken zullen bijvoorbeeld bestaan uit metselen, timmeren of bestraten. Er is geen ervaring nodig, want de diverse technieken worden je daar aangeleerd. Je werkt voornamelijk in de ochtenden en 's middags is het mogelijk om tijd door te brengen met de lokale bevolking. Tijdens je verblijf voor twee of voor vier weken kom je veel te weten over de Franse cultuur en taal.

Ben jij een geboren klusser of wil je gewoon lekker fysiek bezig zijn? Via Travel Active vind je alle info over vrijwilligerswerk bij dit project.

Vrijwilligerswerk met gehandicapte kinderen

Domaine de Puylorge is een vakantiecomplex voor gezinnen met een gehandicapt kind dat volledig draait op vrijwilligers. Ouders krijgen tijdens hun vakantie hulp en ondersteuning zodat zij ook even kunnen ontspannen.

Als vrijwilliger kan je op verschillende manieren aan de slag. Zo zijn er mensen nodig voor het animatieteam, kun je helpen in de bouw, in de keuken, helpen met de schoonmaak of tuinieren. Belangrijk is dat je een positieve instelling hebt, gemotiveerd bent en dat je kunt samenwerken en een sociaal karakter hebt.

Vrijwilligerswerk in een kasteel

In kasteel Chateau de Méridon worden cursussen georganiseerd voor studenten, docenten, natuurvrienden en andere geinteresseerden. Jaarlijks komen mensen naar Chateau de Méridon om meer te leren over de Franse cultuur en samenleving.

Ben je enthousiast, tussen de 18 en 28 jaar oud en gastvrij? Dan is deze vrijwillige job als gastvrouw of gastheer iets voor jou? Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit huishoudelijke taken als kamers schoonmaken, tafels dekken en afwassen. Indien er geen groepen in het kasteel aanwezig zijn zul je aan het werk gaan in de tuin of in het kasteel.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews