De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Informatie Spanje

Op vakantie naar Spanje? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Spanje o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Paspoort en visum Spanje

Voor reizen naar Spanje is een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Je paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn t/m de dag van terugkomst in Nederland. Kinderen van alle leeftijden moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Als Nederlander heb je voor Spanje geen visum nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Spanje.

Geldzaken, valuta & fooien in Spanje

De muntsoort in Spanje is net als in Nederland de euro. In vrijwel heel Spanje zijn betaalautomaten aanwezig waar je kan pinnen. Daarnaast is de creditcard een algemeen geaccepteerd betaalmiddel in de grotere/betere winkels, hotels, restaurants en bij tankstations.  

De openingstijden van de banken in Spanje zijn over het algemeen van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur. Hou er rekening mee dat banken in de zomer kortere openingstijden hebben.

Het is in Spanje gebruikelijk fooi te geven. Spanjaarden geven over het algemeen 5% fooi met afronding naar boven. Dus hou als stelregel tussen de 5 en 7 % aan. Ook in Spanje geldt dat als je niet tevreden bent, dat je dit laat merken door geen fooi te geven.

Tot slot: Let er in restaurants op dat de prijzen op de kaart exclusief 7% BTW zijn.

Gezondheidszorg en aanbevolen vaccinaties

De gezondheidszorg in Spanje is goed: overal in het land zijn apotheken (Farmacia) en moderne ziekenhuizen. Hou er wel rekening mee dat je in Spanje medische zorg contant moet betalen.Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende medicijnen, een verbandtrommeltje, muggencrème, anti diaree tabletten en voldoende zonnebrandcrème bij je hebt.

Wij raden het af kraanwater in Spanje te drinken. Je kan beter flessen water kopen voor consumptie.Tot slot: voor Spanje zijn geen vaccinaties nodig. 

Telefoneren in Spanje

Om vanuit Nederland naar Spanje te bellen kies je 00 34 en daarna het telefoonnummer in Spanje zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Spanje naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 00 31 gevolgd door het telefoonnummer in Nederland zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit je hotel naar Nederland wilt bellen, wordt een toeslag gerekend op het standaard tarief. De goedkoopste manier om naar Nederland te bellen is met een telefoonkaart vanuit een telefooncel. Telefoonkaarten zijn bij tabakswinkel te verkrijgen.

Wil je toch iets comfortabeler telefoneren? Dan kan je in een van de vele telefoonkantoortjes met een kleine toeslag op het standaard tarief bellen.

Het algemene alarmnummer in Spanje is 112. Vanuit hier zal je doorverbonden worden naar de juiste instantie (brandweer, politie of ambulance).

Meer praktische info & tips

Beste reistijd: Mei, Juni en September

Tijdverschil met Nederland: Geen

Taal: Spaans, Catalaans en Baskisch  

Voltage: 220 volt, in enkele gevallen nog 110 volt

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews