De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De hoogste berg van de Spaanse Pyreneeen is Aneto met een bergtop van 3.404 meter hoog.

Voorpret

Lees de ANWB Spaanse Pyreneeen actief & anders en plan alvast de activiteiten die je wilt gaan ondernemen!

Spaanse Pyreneeen

Spaanse Pyreneeen

Ontdek de Spaanse Pyreneeen en laat je overweldigen door het natuurschoon in het mooie binnenland. Verblijf bijvoorbeeld in de regio Aragon met prachtige natuurparken of bezoek het kleine staatje Andorra!

In deze online Spanje reisgids tref je de nodige info en tips voor vakantie in de Spaanse Pyreneeen. Van reizen per vliegtuig, auto of trein tot de mooiste plekjes die je beslist moet zien tijdens je vakantie in de Spaanse Pyreneeen!

De Spaanse Pyreneeen

In het noorden van Spanje bevinden zich de Spaanse Pyreneeen die zich uitstrekken van de Atlantisch Oceaan tot aan de Middellandse Zee. Diegenen die het echte Spanje willen beleven, kunnen hun hart ophalen in de Pyreneeen.

In de winter kan je hier prachtig skien of langlaufen en in de andere jaargetijden kan je genieten van de prachtig ruige natuur door o.a. te wandelen, paardrijden, vissen, raften en mountainbiken.

De ongerepte natuur van Aragon

In de zuidelijke kant van de Pyreneeen ligt de regio Aragon. Aragon staat vooral bekend om de ongerepte natuur. Hier vind je prachtige natuurparken met kalkstenen rotsformaties, watervallen en woestijnachtige vlaktes.

Ordesa y Monte Perdido is een nationaal natuurpark in de Pyreneeen in Aragon. Het is 15.608 hectare groot en heeft bergen, klofen, vlaktes en opgedroogde meren. Door het gevarieerd landschap vind je hier veel flora en fauna. Een bijzonder vogel die je hier kan spotten is de lammergier, die je buiten Afrika nergens in de wereld kan zien!

Belastingparadijs Andorra

Andorra is een klein vorstendom midden in de Pyreneeen en een waar belastingparadijs. Het is een staatje met contrasten met moderne architectuur, dure auto's en veel luxe maar ook originele dorpjes met lemen huisjes en oude kerkjes.

Door de ideale ligging middenin de Pyreneeen kan je hier van november t/m februari fantastisch skien. Andorra heeft 153 skipistes, bij elkaar goed voor 250 km aan skiplezier!

Reizen naar de Spaanse Pyreneeen

Vliegen naar de Spaanse Pyreneeen
Je kunt natuurlijk met de auto naar de Spaanse Pyreneeen rijden. Als je geen zin hebt in files en uitgerust op je vakantie aan wilt komen dan ligt vliegen naar bijvoorbeeld Barcelona of Girona voor de hand.

De tarieven kunnen nogal verschillen dus het is slim even goed de prijzen te vergelijken. Het handigste doe je dat via gespecialiseerde online reisbureaus als Tix.nl of Vliegennaar.nl. Deze hebben niet alleen scherpe aanbiedingen, je hebt ook meteen een overzicht van alle relevante reguliere en lowcost airlines (lees ook even de tips voor het vinden goedkope vliegtickets naar Spanje.

Rondreizen Pyreneeen
Je kunt ook online heel goedkoop zelf je rondreis door de Spaanse Pyreneeen samenstellen op megasearchers als Expedia. Hier kan je goedkope tickets combineren met huurauto aanbiedingen of 1 of meer nachten hotels.

Losse hotels in de Spaanse Pyreneeen
Ga je met eigen vervoer op vakantie naar de Spaanse Pyreneeen, dan kun je je hotel of appartement het beste los boeken bij bijvoorbeeld TUI Reizen.

Met je auto op de trein naar de Spaanse Pyreneeen
Heb je veel bagage of wil je tijdens je vakantie graag je eigen auto bij je hebben? Stap dan met je auto op de trein naar Zuid Frankrijk, je bent dan zo op je bestemming en onderweg zie je nog eens wat!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews