De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Autotrein naar Frankrijk

Autotrein naar Frankrijk

De autotrein naar Frankrijk, ook bekend als de autoslaaptrein, is perfect voor iedereen die graag de eigen auto meeneemt op vakantie in Frankrijk maar opziet tegen de lange rit of de files. Je stapt in Den Bosch of net over de Belgische grens in Lille op de autotrein en daarna begint je vakantie ook meteen!

Hier tref je informatie en tips voor reizen per autotrein m.b.t. de dienstregeling, tarieven, services en natuurlijk de routes waaruit je kunt kiezen voor de autoslaaptrein naar Zuid Frankrijk!

Autotrein Frankrijk - Avignon, Cote D'Azur, Narbonne

Redactie update 2020: helaas rijden er geen autotreinen meer naar en door Frankrijk.

Met de autotrein kan je naar de volgende bestemmingen in Zuid Frankrijk reizen:

Per autoslaaptrein naar Avignon vanuit Den Bosch
Avignon ligt in Zuid Frankrijk en heeft een schitterend historisch centrum . De ligging van Avignon is echter zeer strategisch t.o.v. de populaire badplaatsen van de Cote d´Azur wat het ook tot zo´n een geliefde autoslaaptrein bestemming bestemming maakt. Helaas is de Nederlandse Autoslaaptrein Den Bosch - Avignon gestaakt. 

Een 2e alternatief: per autotrein naar de Cote d'Azur ...
vanaf Lille! Een ander goed alternatief voor Avignon voor iedereen die in de regio van Cannes, Nice of Monaco op vakantie gaat is de autotrein naar Frejus St Raphael vanaf Lille van het Franse TGV. Lille ligt op circa 275 km van Utrecht reken dus met een 3 uur rijden.

Per autotrein naar Narbonne
Narbonne ligt bij de kust in Zuid Frankrijk halverwege tussen Montpellier en Perpigan. Vanaf hier ben je zo in de Franse of Spaanse Pyreneen en zelfs in Barcelona! Daarom was de autoslaaptrein Den Bosch Narbonne ook zeer populair als startpunt voor een autovakantie of rondreis door Spanje. Helaas ook deze verbinding is gestopt maar de TGV autotrein gaat naar ons weten nog wel naar Narbonne (zie hieronder).

Meer autoslaaptrein bestemmingen - Vanaf Parijs heb je de keuze uit nog veel meer autotrein bestemmingen o.a. Biarritz, Marseille & Toulouse. Meer informatie over de autotrein bestemmingen.

Autoslaaptrein Zuid Frankrijk services

Dienstregeling autotrein naar Frankrijk
Vanaf Lille kan je de autoslaaptrein naar Zuid Frankrijk nemen vanaf medio juni tot medio september. De autotrein service van Parijs naar Marseille of Toulouse is zowel in de zomer als winter beschikbaar.  Informeer voor een overzicht van alle autotrein bestemmingen en actuele vertrekdata / tijden bij TGV.

Zet je auto alleen op de autotrein en ga zelf vliegen
Reizen in de rijtuigen van de TGV autotrein is comfortabel, je krijgt zelfs een ontbijtje aan boord! Maar als je geen fan van treinreizen bent of als jullie met meerdere auto's naar Zuid Frankrijk willen reizen dan kan je ook je motor of auto alleen op de autoslaaptrein zetten! Kijk hier voor 6 tips om goedkope vliegtickets naar Frankrijk te vinden.

Autotrein Zuid Frankrijk - tarieven, kortingen, tips

Tarieven en korting autotrein Frankrijk
Hoe vroeger je boekt hoe voordeliger je auto kan reizen per autotrein naar Zuid Frankrijk. Er zijn speciale vroegboek tarieven v.a 49,- enkele reis, maar hiervoor moet je jouw autotrein tickets wel minimaal 90 dagen voor vertrek reserveren. Een retour boeken scheelt overigens tot 20% op het tarief van de enkele reis per autotrein.

Autoslaaptrein Frankrijk tips
Zit je aan een vaste vakantie periode vast of wil je in een schoolvakantie reizen met de autotrein? Dan is op tijd boeken meestal beter want de goedkoopste tickets voor de autoslaaptrein zijn vaak snel uitverkocht.

In het laagseizoen kan het de moeite zijn een lastminute autotrein aanbieding te boeken. Als je op maandag t/m donderdag reist scheelt dit wel 20% op de normale prijs van het autoslaaptrein kaartje.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews