De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De Franse keuken

De Franse keuken
Op culinair gebied staat Frankrijk aan de top. Maar ook een 'gewone' lunch en het diner is een belangrijke moment van de dag in Frankrijk en er wordt uitgebreid de tijd genomen om te genieten van het eten!

In het zuiden wordt er veel olijfolie, kruiden en tomaat gebruikt, terwijl het eten in het noordoosten veel meer lijkt op het eten van de Duitse keuken.

Eten in Frankrijk

Een traditioneel Frans diner bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht, een kaasplankje en een dessert. Een goede kaasplank bestaat uit minimaal drie soorten kaas, van mild tot pittig.

Bij het eten staat altijd een mandje brood op tafel en meestal zowel water als wijn. Voor de lunch of het diner wordt uitgebreid de tijd genomen om te genieten van wat op tafel staat en van elkaar!

De verschillende regio's in Frankrijk hebben allemaal hun eigen delicatesse. In de omgeving van Marseille moet je zeker de bouillabaisse, een overheerlijke vissoep, proeven.  Quiche loraine komt oorspronkelijk uit Lotharingen, maar kan je nu vrijwel overal in Frankrijk krijgen.

Voor de beste escargots moet je naar de Bourgogne en Bretagne staat weer bekend om zijn heerlijke gerechten van lamsvlees. Zo heeft ieder Franse regio wel een specialiteit.

Uit eten in Frankrijk - openingstijden

Fransen dineren wat later en vaak ook langer dan wij in Nederland. Het avondeten in Frankrijk begint vanaf ongeveer 19.30. De lunch is tussen 12.00 en 14.00 veel Fransen eten een warme lunch.

In de stad is het heel gebruikelijk om tussen de middag met collega's te lunchen in restaurants. Vaak zijn er voor de lunch lagere prijzen voor het eten. 's Avonds gelden die dan niet meer!

Goedkoop uit eten

In Frankrijk zijn verschillende restaurants waar chef-koks in opleiding heerlijke diners voor je klaarmaken. Het enige verschil met de gewone restaurants is de prijs.

Twee aanraders in Parijs voor heerlijk eten met een klein budget zijn Ecole supérieure de cuisine Française Grégoire-Ferrandi en Ecole hôtelière Jean-Drouant. Beiden maken onderdeel uit van een hotelschool annex kokschool en het eten is meer dan uitstekend!

Tip: als je iets eet of drinkt aan de bar dan is dat altijd voordeliger dan aan een tafeltje in hetzelfde restaurant of cafe!

In veel steden, waaronder Parijs, zijn restaurants verplicht hun menu inclusief prijzen duidelijk buiten hun zaak te bevestigen. Zo is het relatief eenvoudig een leuk restaurant te vinden dat bij je smaak en budget past!

De Elzas wijnroute

De Elzas wijnroute of Route du vin d'Alsace is een route die langs schilderachtige dorpjes en de mooiste wijngaarden komt. De route loopt parallel aan de N83 en is uitstekend aangegeven met borden!

Langs de route liggen ook de twee grote steden Strasbourg en Colmar die beide zeer de moeite van een bezoek zijn.

Deze route is een fantastische manier om kennis te maken met de Elzas, te genieten van het eten en de wijnen te proeven. In september en oktober is het slim om van tevoren te reserveren. September en oktober zijn het wijnseizoen in de Elzas en dan is het vaak erg druk!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews