De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Marseille

Marseille, de hoofdstad van de regio Provence-Alpes- Cote d'Azur, is één van de vijf grootste steden van Frankrijk en heeft een bezoeker 26 eeuwen geschiedenis, gastvrije bevolking en een rijk cultureel erfgoed te bieden.

Veel Nederlandse toeristen tref je hier nog niet. Maar vanwege de snelle TGV verbinding met Parijs hebben veel Parijzenaren hier een tweede huis of appartement gekocht. En dat is ook geen wonder, want Marseille is een prachtige oude stad met een typisch mediterrane sfeer en veel bezienswaardigheden. Hieronder enkele bijzondere bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in Marseille!

Vakantie Marseille tips: per trein of vliegen?

Marseille per trein
Je kunt naar Marseille vliegen of reizen per trein. NS heeft een snelle service met de 'zon Thalys' direct naar hartje Marseille (retour v.a € 120,- op NS International)

Wil je liever naar Marseille vliegen?
Begin bij een vliegticketspecialist als Tix.nl. Zij hebben vaak gunstige vliegtickets aanbiedingen en met 1 zoekopdracht krijg je meteen een beeld van de vliegtickets tarieven van alle lowcost + lijndienst aanbieders. 

De vlucht Amsterdam Marseille of Brussel Marseille duurt circa 2 uur. Vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Brussel zijn er meerdere mogelijkheden om naar Marseille te vliegen waaronder met KLMMaar als je vliegtickets aanbiedingen van alle airlines wilt vergelijken, dan is het slim te beginnen bij onafhankelijke vergelijker zoals Marseille vliegtickets - Vliegennaar.nl. Hier staan de scherpste aanbiedingen voor vliegtickets uit het hele land op een rij, bovendien zie je bij hun in een oogopslag welke airlines voor jou allemaal gunstig zijn. 

Marseille Hoteltip: Een overzicht van de laagste prijzen voor online hotelboekingen in Marseille vind je op Trivago.

Extra tip! Meestal zijn vliegtickets Marseille met een vlucht in het weekend voordeliger dan vliegtickets Marseille met doordeweeks vertrek.

Actuele ticket aanbiedingen voor Marseille

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vakantie tip Marseille: Musée de la Mode

Voor mensen die zich interesseren voor mode is dit leuke museum een echte aanrader. In Espace Mode Méditerranée kan je een interessante collectie kleding vanaf 1930 bekijken.

Je vindt in het Musee de la Mode maar liefst 2000 pronkstukken van onder andere Chanel, Gaultier, Dior en Yves St.-Laurent!

Iles du Frioul

Voor de kust van Marseille ligt de mooie eilandengroep Iles du Frioul, die bestaat uit de eilanden Ratonneau en Pomègues.

Een bezoek aan Ratonneau en Pomègues is een combinatie van cultuur en ontspanning. Er zijn mooie strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen en je kunt heerlijk wandelen door de prachtige natuur. Interessant om te bezoeken zijn een ruïne van het oude quarantaine ziekenhuis, een vesting uit de tweede Wereldoorlog en Fort Ratonneau.

La Friche la Belle de Mai

Marseille is een multiculturele stad met inwoners van veel verschillende nationaliteiten. Veel kunstenaars vestigden zich door de jaren heen in Marseille. Om een indruk te krijgen van het werk van jonge kunstenaars van vandaag kan je in cultuurcentrum La Friche la Belle de Mai, een voormalige tabaksfabriek aan de Rue Guibal,  een kijkje nemen bij jonge kunstenaars die daar aan het werk zijn.

Basilique Notre Dam

Architect Jacques Henri Esperandieu ontwierp in de 19e eeuw de geliefde Basilique Notre Dam de la Garde. De Romaans- byzantijnse basiliek staat op een 160 meter hoge heuvel. Het uitzicht is hier prachtig!

Bovenop de Notre Dame staat een indrukwekkend, elf meter hoog Mariabeeld dat helemaal met goud bedekt is. Ieder jaar op 15 augustus is er een bedevaart naar de kerk.

Actuele ticket aanbiedingen voor Marseille

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
NS International € 0,00
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews