De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De Dordogne

De Dordogne

Het weelderig groene landschap van de Dordogne met zijn ommuurde oude marktsteden als Sarlat & Montignac behoort tot de meest schilderachtige van Frankrijk.

De Dordogne; een schilderachtig stukje Frankrijk

De Dordogne is een fantastisch gebied voor een actieve vakantie. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en mooie  kanotochten maken. Dit gebied staat daarnaast bekend om zijn fantastische keuken, mooie, historische plaatsjes en schitterende kastelen.

Van de ruim 1500 kastelen in de Dordogne zijn er veel nu  omgetoverd tot restaurant of hotel en enkele zijn zelfs te huur voor verblijf met vrienden of groot gezin (zie de tips bij de actuele aanbiedingen op deze pagina). Erg leuk voor een bezoek met kinderen, is het Chateau de Castelnaud, op 10 km. van Sarlat. Tijdens de rondleiding krijg je een erg aansprekende toelichting over het leven op een kasteel en de honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk.

Culinair genieten in de Dordogne

Wist je dat de Dordogne de bijnaam 'royaume de la gueulle' of 'koninkrijk van de mond' heeft? In Frankrijk staat de Dordogne terecht synoniem voor lekker eten en onder gastronomen is de lokale keuken beroemd.

Bekend zijn de truffels, confit de canard en de verse foie gras. Probeer zeker ook de heerlijke wijn van Cahors, de kazen, noten en het eekhoorntjesbrood.

De keuze uit goede restaurants voor ieder budget is hier vrijwel oneindig. Een tweetal die we uit persoonlijke ervaring graag aanbevelen zijn: ' Le relais de 5 Chateaux' in Vezac. (tussen Sarlat en Beynac) en 'L´Esplanade' in Domme.

Ontdek de Dordogne vanaf het water

Vrijwel overal langs de rivieren stuit je om de paar kilometer op een bordje "Canoë et Kajak". Met name in de Perigord Noir langs de Dordogne kan je uitstekend kanoën en kayakken en op veel plaatsen een kano huren die je, na een tocht door de ondiepe rivier, verder stroomafwaarts weer mag inleveren.

Vanaf het water ontdek je de Dordogne pas echt! Je komt  langs prachtige kastelen, steile rotswanden en typisch Franse dorpjes. Zwemvesten zitten altijd bij de huur inbegrepen, dus ook de kleintjes kunnen mee!

Het mooie marktstadje Sarlat la Caneda

Het middeleeuwse stadje Sarlat la Caneda heeft een prachtig gerestaureerd, oud centrum met gezellige pleintjes en terrasjes. Elke woensdagochtend en op zaterdag is er een erg gezellige markt waar veel streekproducten worden verkocht en ook de bevolking uit Sarlat en omgeving hun inkopen komen doen.

Bezoek zeker de mooie Cathédrale St.-Sacerdos, een oase van rust in het vaak drukke Sarlat.

De Grot van Lascaux

De wereldberoemde Grot van Lascaux, nabij het leuke plaatsje Montignac, herbergt de mooiste prehistorische grottekenigen  ter wereld. La Grotte de Lascaux, die de bijnaam "Sixtijnse Kapel van de Paleolitische Kunst" draagt, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is een must om te bezoeken tijdens een vakantie in de Dordogne.

Meer over De Grot van Lascaux. 

Vakantieparken nabij Dordogne

Lijkt Dordogne jou helemaal geweldig en ben je op zoek naar een leuke accommodatie? Dan is een gezellige bungalow op een Frans vakantiepark misschien iets voor je. De vakantieparken bevinden zich op prachtige locaties en zijn weer eens wat anders dan een hotel. Meer weten? Bekijk dan eens de gids met allemaal leuke tips voor vakantieparken.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews