De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Mont Saint Michel is  van alle bezienswaardigheden van Frankrijk de meest bezochte.

Voorpret

Bekijk deze schitterende website over de restauratie van de Mont Saint Michel!

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel, een eilandje met een beroemde abdij voor de kust van Normandië, behoort tot de wonderen van de westerse wereld. Dit getijdeneiland is over land bereikbaar bij eb, maar bij vloed omringd door water. In 1979 is de Mont Saint Michel uitgeroepen tot werelderfgoed.

Frankrijks top bezienswaardigheden: Mont Saint Michel

Mont Saint Michel werd rond 700 gesticht door de heilige Aubert die hier graag in alle eenzaamheid kwam bidden. Volgens de legende verscheen voor hem aartsengel Michaël die hem opdroeg op deze plek een kerk te bouwen.

In de loop van de jaren bouwden de monniken een klooster naast de kerk en later kwamen er ook woonhuizen op de rotshellingen. Het in Gotische stijl opgetrokken Benedicte klooster met bijbehorende kerk is echter ook vandaag nog het meest in het oog springende element. Boven op de schitterende abdij, 152 meter boven de zeespiegel, staat nog steeds aartsengel Michaël die waakt over Saint Mont Michel.

Vanaf de 14e eeuw gingen steeds meer mensen op bedevaart naar Mont Saint Michel. Tijdens de Franse Revolutie veranderde de naam van het eiland in "Mont Libre", de  monniken werden verjaagd en de abdij omgebouwd tot een gevangenis. In 1863 kwam Mont Saint Michel in handen van de Franse Monumentenzorg die tot op de dag van vandaag volop bezig is met restauraties aan de abdij, om deze in de oude glorie te herstellen.

De Mont Saint Michel bezoeken

Wie het eilandje nadert is meteen onder de indruk. De Mont Saint Michel is één van de meest fotogenieke plaatsen in Frankrijk, maar ook een bijzonder gedurfde plaats om een abdij van dit formaat te bouwen.

Het eiland ligt ongeveer een kilometer uit de kust voor de plaats Avranches in Normandië en is slechts 55.000 m2 groot. Officieel telt het maar 43 inwoners maar jaarlijks komen er wel 500.000 mensen om dit mooie eiland te bezoeken.

Vanaf Mont Saint Michel kan je genieten van een  prachtig uitzicht over de zee en de kuststrook van Normandië en heerlijk slenteren door de smalle straatjes met tientallen kleine winkeltjes.

Maar Niet alleen de ligging en het uitzicht vanaf de Mont Saint Michel zijn bijzonder, ook het geheel van gebouwen binnen de abdij, die uit de 13e eeuw stamt, is een gotisch meesterwerk. Neem de tijd voor je bezoek om alles rustig op je in te laten werken!

Openingstijden De abdij is gesloten op nieuwsjaarsdag, 1 mei en eerste kerstdag. De openingstijden van de Mont Saint Michel zijn van mei tot en met einde augustus van 9.00 uur tot 19 uur en in het winterseizoen, van september tot en met einde april van 9.30 uur tot 18.00 uur.

De getijden

Met eb kan je ook over het strand naar Mont Saint Michel lopen maar dit is niet zonder gevaar! Soms komen wandelaars terecht in drijfzand. Tegenwoordig loopt er een smalle verhoogde weg naar het eiland.

De perfecte omelet en hotels in Mont Saint Michel

Op het eiland tref je een traditionele en zeer sfeervolle herberg, met de naam La Mere Poulard,  waar ze een uitstekende omelet maken en je desgewenst ook kunt overnachten. Voor een overzicht van de hotels en B&B's in Mont Saint Michel kan je hier een handig overzicht vinden.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews