De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Frankrijk zijn maar liefst ruim 11.000 campings!

Voorpret

Nieuw: Parijs reisgids op je mobiel! In deze handige reisgids tref je de leukste tips & adressen voor winkelen en uitgaan in Parijs, maar ook een overzicht met de mooiste musea en bezienswaardigheden, budget tips en restaurants!

Informatie Frankrijk

Informatie Frankrijk
Op vakantie naar Frankrijk? Hier tref je de praktische informatie voor reizen naar Frankrijk o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Frankrijk > vliegen of trein?

Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Frankrijk duurt circa ruim 1 tot 2 uur afhankelijk van je bestemming in Frankrijk. Meer informatie over vliegen naar Frankrijk, de transfers en goedkoop vliegtickets te boeken.

Een goed alternatief voor vliegen naar Frankrijk is reizen per trein. De TGV brengt je comfortabel naar o.a Parijs, Marseille, Nice of Cannes. De reis naar Marseille met de Thalys duurt circa 7,5 uur en boek je v.a 120,- retour, naar Parijs reis je in goed 4 uur en een enkeltje boek je v.a €25,- euro. Meer info: NS International

Wil je naar Zuid Frankrijk vliegen en daar een auto huren? Dan is het misschien aantrekkelijk om in plaats daarvan met je auto op de trein te stappen! Meer info: met je auto op de trein naar Frankrijk.

Per trein op wintersportvakantie naar Frankrijk? Lees snel de wintersport trein tips

Informatie Frankrijk > paspoort en visum

Voor het reizen naar Frankrijk is een geldig paspoort of Europees identiteitskaart vereist. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen reisdocument nodig. Let erop dat je paspoort of identiteitskaart nog geldig zijn bij thuiskomst.

Je hebt voor het reizen naar Frankrijk geen visum nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Frankrijk.

Informatie Frankrijk > geldzaken, valuta & fooien

De munteenheid van Frankrijk is de euro, net zoals in Nederland. Dit betekent dat je geen geld meer hoeft te wisselen voordat je een toegangsbewijs kunt kopen of winkelen.

Je kunt bijna overal in Frankrijk geld pinnen. Alleen in de allerkleinste dorpen zijn geen pinautomaten aanwezig. Banken in Frankrijk zijn van maandag tot vrijdag geopend van 9.00 tot 16.30 uur.

Het geven van een fooi is gebruikelijk in Frankrijk. Meestal is dit bedrag al in je rekening opgenomen. Als dit niet het geval is, is een fooi van 10% gebruikelijk.

Informatie Frankrijk > gezondheid & vaccinaties

Inentingen voor het reizen naar Frankrijk zijn niet nodig.

In Frankrijk kun je kraanwater drinken, maar vele geven toch de voorkeur aan mineraalwaterflessen.

Informatie Frankrijk > telefoneren

Om vanuit Nederland naar Frankrijk te bellen, kies je 00 plus het landnummer 33 en daarna het telefoonnummer zonder nul aan het begin.

Als je vanuit Frankrijk naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk goedkoper dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter goedkoper dan bellen vanaf de telefoon in je hotel!

Enkele belangrijke alarmnummers in Frankrijk zijn: Bandweer 18, Ambulance 15 en Politie 17.

Informatie Frankrijk > praktische info & tips

Beste reistijd - Mei, juni en september.
Beste reistijd voor wintersport - Februari en maart
Tijdverschil met Nederland - Er is geen tijdverschil
Taal - Frans
Voltage - 220 volt.

Budget deals

Top Tips Per Type

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews