De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De wintersport trein naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland?  In sommige ICE treinen tref je nu een 'Panorama Lounge' waar je door een glazen wand met de machinist kunt meekijken!

Voorpret

Bekijk de treinreizen top 10!

Wintersport treinreis tips

Op wintersport met de trein? Hier tref je informatie voor het plannen van wintersport per trein, tips voor je wintersport treinreis & een handig overzicht met wintersport treinreizen en aanbiedingen voor wintersport in Duitsland, Frankrijk, Italië en de wintersport trein Oostenrijk!

Comfortabel op wintersport per trein? Lees deze tips!

De populairste bestemmingen zijn allemaal uitstekend bereikbaar met de wintersport trein. De Ski Thalys naar Frankrijk is bijvoorbeeld ook nog eens relatief goedkoop en comfortabel.

Bij De Jong Intra reizen tref je treinreizen naar de populairste wintersport bestemmingen in Oostenrijk en Italië, inclusief skitrein en appartement, chalet of hotel. Voor wintersport vakanties in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk is het vaak goedkoper om los je wintersport accommodatie boeken en je treinreis per ICE of Ski Thalys bij NS International

Tip: boek ver voor vertrek! De prijzen van kaartjes op internationale treinen staan niet vast, maar fluctueren met vraag en aanbod, vergelijkbaar met vliegtickets. Over het algemeen is van toepassing dat hoe vroeger je jouw treinreis boekt hoe groter de keuze is uit de goedkoopste treinkaartjes.

Korting op de skivakantie trein: Als je met kinderen per trein op wintersport wilt of als je beschikt over een voordeeluren of Railplus kortingskaart dan heb je recht op extra korting op je treinreis: lees hoe je die korting krijgt.

Budget tip: neem de nachttrein! Op sommige dagen kan je voor enkele bestemmingen in Duitsland Oostenrijk en Zwitserland kiezen voor reizen per CityNightLine nachttrein van NS. Dit is de goedkoopste optie (v.a 29,- enkele reis). Zie voor meer info de wintersport bestemming hieronder.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Oostenrijk

Gemakkelijk en snel met de trein op wintersport in Oostenrijk?

Op wintersport met de trein naar Oostenrijk wordt steeds populairder en De Jong Intra wintersportreizen speelt daar handig op in. Zij bieden complete all in wintersportvakanties naar Oostenrijk met een speciale skitrein charter. Prijzen voor een week wintersport per trein starten zo rond de 280,- (voor de treinreis naar Oostenrijk + wintersport accommodatie).

Met de gewone internationale trein op wintersport in Oostenrijk is tegenwoordig helaas veel gedoe. Vroeger kon je direct naar Innsbruck, Wenen en Salzburg reizen maar nu vraagt het op minimaal en meestal meerdere overstappen als je populaire wintersportplaatsen in Oostenrijk als Gerlos en Mayrhofen wilt bereiken.

Skireis met de trein? De snelle Sky-Thalys naar Frankrijk

Naast Oostenrijk is ook Frankrijk gemakkelijk te bereiken met de wintersport trein. De directe Ski-Thalys brengt je vanaf Amsterdam C.S., Schiphol, Den Haag C.S. en Rotterdam C.S. met de wintersport trein naar Frankrijk. Diverse Franse wintersportgebieden zijn eenvoudig te bereiken.

Vanuit o.a. Chambéry, Albertville, Moûtiers en Aime-la-Plagne kun je met de bus verder naar diverse plaatsjes op verschillende hoogtes. Voor een compleet overzicht van bestemmingen of om een plaats in de wintersport trein naar Frankrijk te reserveren kijk je op NS International.

Op skivakantie met de trein naar Italie

Italië is heel goed bereikbaar per trein. Met name naar de wintersport gebieden in het noorden van Italië reis je snel per internationale trein. Vanuit Nederland reis je altijd via Munchen (per dag- of nachttrein) waar je afhankelijk van je wintersport bestemming overstapt op de trein naar Bolzano, Brennero, Brixen, Fortezza, Rovereto, Trento of Verona.

De beste skigebieden van Italië (o.a. de Dolomieten) en ook het grootste wintersport circuit ter wereld liggen in de noordelijke regio Trentino, welke bijzonder goed bereikbaar is per trein. Kies voor de stations Trento of Roverto, hier stoppen alle langeafstandstreinen. Ook de verbinding met de hoger gelegen skigebieden is perfect: vanuit de internationale- of intercity treinen is het maar een paar meter lopen naar de 'Dolomiti Express' die je binnen 12 minuten naar Val di Sole, het hart van het skigebied, brengt!

Skien in Duitsland? Tips voor je treinreis

Zonder files toch lekker op wintersport in Duitsland? Twee bekende wintersport trein bestemmingen in Duitsland zijn hieronder uitgelicht.

Per trein naar Winterberg
Op wintersport in Winterberg? Met de wintersport trein Duitsland (ICE) ben je er binnen 5 uur! Vaak moet je even overstappen op Dortmund.

Per trein naar Beieren
Het vertrekpunt voor wintersport in Beieren is de trein naar München. Meer info over wintersport in Beieren lees je hier.

De sneeuw opzoeken in Zwitserland? Neem de trein!

Met de wintersport trein naar Basel of Zurich heb je de mogelijkheid om op verschillende plekken in Zwitserland op wintersportvakantie te gaan.

Op 1,5 - 3 uur rijden van Basel bevinden zich meer dan 25 mooie wintersportplaatsje met fraaie pistes. De wintersport trein naar Basel vertrekt in de winter 6 keer per dag vanaf Amsterdam Centraal! Je kunt kiezen om overdag met de ICE International naar Basel te reizen of 's nachts met de CityNightLine.

Ook kun je ervoor kiezen om op vrijdagnacht met de CityNightLine na Zurich door te reizen naar Brig via Thun, Spiez, Frutigen, Kandersteg en Goppenstein. Hier vind je nog meer mooie wintersportgebieden.

Meer informatie over vertrekdata, tarieven en reisschema's vind je op NS.

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews