De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Italië rijden verschillende treinen waaronder de snelle, luxe Eurostar trein tussen de grote steden, de Intercity en de regionale stoptrein (laatste is vaak opzienbarend goedkoop vergeleken met de andere treinen).

Voorpret

Vol passie schrijft Jamie Oliver over zijn reis door Italië! Waan je in het Mediterrane leven en raak geïnspireerd door zijn ontmoetingen met de Italianen, verhalen over het land en natuurlijk zijn culinaire gerechten in het boek Jamie's Italy!

Italie met de trein

Italie met de trein

Met de trein naar Italië vanuit Nederland? De keuze voor een dag of nachttrein naar Italië is ruim. Reis comfortabel en goedkoop per trein naar Rome, Milaan, Turijn, Trento, Bolzano of Verona.

Lees onze tips en info voor een snelle treinreis Italië! We hebben de kosten, route planner en dienstregeling eens goed onder de loep genomen en kwamen tot de beste prijzen van trein tickets. Een aantal Italiaanse trein bestemmingen staat ook in onze trein Europa top 10!

Trein Italië tips: goedkoop met de trein naar Italië

Wil je op vakantie naar Italië? De kosten voor een vliegticket en een treinkaartje zitten vaak in dezelfde prijsklasse. Een treinkaartje naar Italië, in dit geval Milaan, boek je al vanaf circa 65,- per enkele reis!

Vanuit Nederland naar Italië met de trein
Er zijn letterlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Of je reist over Parijs of je reist over München. Is Noord-Italië je eindbestemming dan kun je het best via München en Zuid-Tirol richting Trentino reizen. Populaire stations waarvoor je online tickets kunt kopen zijn o.a. Bolzano, Trento of Verona.

Per nachttrein naar Italië: zo verlies je geen kostbare vakantietijd!
Wil je 's nachts reizen? Dan pak je de CityNightLine over München. Met deze trein ben je na een keer overstappen in circa 15 uur in Milaan. De snelste route naar Italië is over Parijs, je kunt dan in circa 11 uur van Amsterdam naar Milaan reizen.

Meer treinreis Italie info? 
Kijk voor de actuele dienstregeling, prijzen en de meest voordelige route aan de hand van jouw reisdata op www.nsinternational.nl. Het station van Verona is overigens een ideaal vertrekpunt voor de trein naar overige stations in Italië, waaronder Venetië of Rome. 

De trein naar Italië reserveren

Reserveer je treinkaartje 2 a 3 maanden van te voren voor het beste tarief. Ben je flexibel met reisdata? Hou er dan rekening mee dat het vaak goedkoper is om op een dinsdag of woensdag de internationale trein te pakken. Via de site van NS International koop je enkel treinkaartjes naar steden in Noord-Italië, maar op ieder Italiaans station koop je bij een loket of een automaat een kaartje naar ieder gewenst station. Let erop dat je in Italië altijd je kaartje op de dag zelf af laat stempelen bij de automaat op het perron.

Lees hier meer over de trein naar Milaan of ontdek wat de beste route is voor een treinreis naar Venetië!

Treinreizen Italië: op wintersport per trein!

Ook de populaire Italiaanse wintersport gebieden zijn snel en comfortabel met de trein te bereiken. Je kunt de CityNightLine trein nemen naar Milaan. Vaak sluit deze wintersport trein naar Italië goed aan op plaatselijke treinen om makkelijk door te reizen naar jouw ski gebied.

Wintersport Dolomieten Italië per trein! De trein naar Italië brengt jou naar Milaan en vanaf daar gaat er ieder uur een trein naar Trente in de Dolomieten!

Wist je dat je één van de mooiste treinreizen ter wereld maakt langs de Frans-Italiaanse riviera?

Met de auto slaaptrein naar Italië!

Neem je graag je auto mee naar Italië, maar heb je geen zin om het hele eind te rijden? Neem dan gewoon je auto mee op de trein! De auto slaaptrein reist van Nederland naar Verona, vervolgens is het minder dan 2 uur rijden naar een prachtige stad als Milaan!

Waarom wil je met de trein naar Italië?

Heb je een Italiaanse stedentrip in gedachten? Bekijk dan onze tips voor een citytrip naar Milaan of mooi Rome.

Heb je je treinreis naar Italie geboekt? What's next... je verblijf/acco natuurlijk! Lees onze tips voor de leukste en meest bijzondere accommodaties in Italie.

Ga je voor een langere vakantie? Bekijk dan ook onze Italië vakantie pagina voor de leukste vakantie ideeën!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews