De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

City Night Line trein: de ultieme budgettip!

city night line

De ultieme budgettip voor treinreizen? De redactie deelt graag haar ervaringen met de City Night Line trein. Als je op tijd boekt reis je hiermee comfortabel naar bestemmingen als Basel, Munchen, Praag, Berlijn en Zurich voor nog geen 3 tientjes p.p.!

Reizen per trein is ideaal voor iedereen met vliegangst, veel bagage, reizen met huisdieren, maar ook gewoon heel leuk! De City Night Line gaat dagelijks naar o.a. Praag, Dresden en Berlijn. Daarnaast kan je ook nog naar Basel en Zurich, met de Euro Night naar Wenen en Milaan, en tijdens de winter kan met de City Night Line voor een prikkie naar het wintersportgebied Briq in Zwitserland!

Redactie update: de City Nightline routes zijn recent grotendeels overgenomen door OBB Nightjet - die je ook via NS Internationaal kunt reserveren. Kijk voor het actuele overzicht met de goedkoopste tickets (vanaf 39,- ) op: NS International.nl/tarieven-obb-nightjet.

Geheimtip NS: City Night Line

De NS maakt nauwlijks reclame voor de City Night Line en daarom is dit nog een echte budgettips voor insiders. Deze trein is namelijk niet hispeed, maar who cares! Want de City Night Line brengt je als je op tijd boekt wel voor 29,- helemaal naar Tsjechie, Zwitserland en in enkele van de mooiste steden van Duitsland! Daarvoor heb je een fijne slaapstoel en kan je onderweg je benen strekken. Bijvoorbeeld om even iets te gaan eten of drinken in het restauratierijtuig of je even op te frissen (toilet en wasruimte waren keurig schoon tijdens onze trip naar Praag). Voor een toeslag zijn er ook bedden in slaaprijtuigen beschikbaar al dan niet met je eigen compartiment (met privé badkamer!) 

Je treinreis per City Night Line starten naar bijvoorbeeld Praag, Munchen, Berlijn of Dresden kan elke dag vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Je kaartje reserveer je gewoon op www.NS International.nl.  Van einde maart tot begin november kan je met de City Night Line ook elke dag naar Basel en Zurich reizen. In de winter gaat deze alleen, op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag naar Zwitserland.

Voordelig weg met de City Night Line: vroeg reserveren is besparen!

De dienstregeling voor de trein staat al zes maanden vooruit online. Kaartjes voor de City Night Line nachttrein kan je naar de meeste bestemmingen dan ook al tot 122 dagen voor vertrek boeken (de trein naar Praag is een uitzondering, die kan je 3 maanden vooruit reserveren). En net als bij lowcost airlines is hier van toepassing ... hoe vroeger je erbij bent hoe groter de kans op het goedkoopste treinkaartje is!

Op wintersport met de City Night Line trein

Gedurende de winter kan je op vrijdag ook doorreizen met de City Night Line (tot medio april) naar wintersportplaatsen in Zwitserland als Brig. Check NS voor de meest actuele vertrekdata en dagen.

Bekijk ook:

- Treinreizen Europa top 10

Dit artikel was correct op het moment van publicatie. Reisdata en tarieven kunnen echter na verloop van tijd veranderen. Check voor de meest actuele informatie daarom altijd de website van NS.

Gerelateerde artikelen

Bekijk aanbiedingen van:

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews