De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

City Night Line trein: de ultieme budgettip!

city night line

De ultieme budgettip voor treinreizen? De redactie deelt graag haar ervaringen met de City Night Line trein. Als je op tijd boekt reis je hiermee comfortabel naar bestemmingen als Wenen, Munchen, Praag, Berlijn en Zurich voor nog geen 3 tientjes p.p.!

Reizen per trein is ideaal voor iedereen met vliegangst, veel bagage, reizen met huisdieren, maar ook gewoon heel leuk! De City Night Line gaat dagelijks naar o.a. Praag, Dresden en Berlijn. Daarnaast kan je ook nog naar Basel en Zurich, met de Euro Night naar Wenen en Milaan, en tijdens de winter kan met de City Night Line voor een prikkie naar het wintersportgebied Briq in Zwitserland!

Redactie update: de City Nightline routes zijn grotendeels overgenomen door OBB Nightjet - die je ook via NS Internationaal kunt reserveren. Kijk voor het actuele overzicht met de goedkoopste tickets o.a. Amsterdam - Wenen, Munchen en Innsbruck (va 30,- ) op: NS International.nl/tarieven-obb-nightjet.

Geheimtip NS: City Night Line

De NS maakt nauwlijks reclame voor de City Night Line en daarom is dit nog een echte budgettips voor insiders. Deze trein is namelijk niet hispeed, maar who cares! Want de City Night Line brengt je als je op tijd boekt wel voor 29,- helemaal naar Tsjechie, Zwitserland en in enkele van de mooiste steden van Duitsland! Daarvoor heb je een fijne slaapstoel en kan je onderweg je benen strekken. Bijvoorbeeld om even iets te gaan eten of drinken in het restauratierijtuig of je even op te frissen (toilet en wasruimte waren keurig schoon tijdens onze trip naar Praag). Voor een toeslag zijn er ook bedden in slaaprijtuigen beschikbaar al dan niet met je eigen compartiment (met privé badkamer!) 

Je treinreis per City Night Line starten naar bijvoorbeeld Praag, Munchen, Berlijn of Dresden kan elke dag vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Je kaartje reserveer je gewoon op www.NS International.nl.  Van einde maart tot begin november kan je met de City Night Line ook elke dag naar Basel en Zurich reizen. In de winter gaat deze alleen, op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag naar Zwitserland.

City Night Line routes ook met Interrail pass

Wil je niet alleen Munchen, Wenen of Innsbruck bezoeken maar meer van Duitsland, Oostenrijk of zelfs Europa zien? Overweeg dan in plaats van een los CNL treinticket een Interrail Country pass voor Duitsland of Oostenrijk of een Interrail pas voor Europa te nemen. Je mag namelijk met je Interrail Europa of Country pass ook in de City Night Line!

Meer informatie:
- Interrail.nl/europa-treinpassen (v,a, 181,- voor 7 dagen onbeperkt treinreizen binnen een maand in heel Europa)
Interrail.nl/country-passen-tarieven (v.a. 51,- voor 8 dagen binnen een maand treinreizen)

Voordelig weg met de City Night Line: vroeg reserveren is besparen!

De dienstregeling voor de trein staat al zes maanden vooruit online. Kaartjes voor de City Night Line nachttrein kan je de trein naar Wenen en de meeste andere bestemmingen dan ook al tot 122 dagen voor vertrek boeken (met de trein naar Praag is een uitzondering, die kan je 3 maanden vooruit reserveren). En net als bij lowcost airlines is hier van toepassing ... hoe vroeger je erbij bent hoe groter de kans op het goedkoopste treinkaartje is!

City Night Line: fiets mee op vakantie

In de nachttrein Amsterdam - Wenen en de nachttreinen naar München en Innsbruck kan je tot voorjaar 2022 de fiets alleen gedemonteerd meenemen als bagage in een fietshoes of - koffer van max. 85x85 cm. Meer informatie: NS International.nl/nightjet.

Op wintersport met de City Night Line trein

Gedurende de winter kan je op vrijdag ook doorreizen met de City Night Line (tot medio april) naar wintersportplaatsen zoals Innsbruck Check NS voor de meest actuele vertrekdata en dagen.

Bekijk ook:

- Treinreizen Europa top 10

Dit artikel was correct op het moment van publicatie. Reisdata en tarieven kunnen echter na verloop van tijd veranderen. Check voor de meest actuele informatie daarom altijd de website van NS. 

Gerelateerde artikelen

Top 2 reisorganisaties

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews