De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Koffie iets heel cultureels is in Wenen? Traditioneel geserveerd met een glaasje water, is het heel gebruikelijk om een uur met één kop koffie en de krant in een van de 564 cafés door te brengen!

Voorpret

Het is heel populair om naast Wenen ook Boedapest te bezoeken. Lees hier meer over de combinatie citytrip Boedapest en Wenen

Met de trein naar Wenen

Per trein op stedentrip naar Wenen? Je zit er voor je het weet! In deze reisgids tref je 101 tips en alle opties voor je treinreizen naar Wenen. Van weetjes, zoals type tickets en kortingen tot een actueel overzicht van aanbieders van  reizen per trein naar Wenen inclusief hotel & treinkaartje!

Trein naar Wenen met hotel of treinreis solo?

Een treinreis naar Wenen boek je heel gemakkelijk via NS International. Je bent wel minimaal 11 uur onderweg, maar de reis zelf is heel comfortabel en achter elke bocht zie je weer wat nieuws! Bovendien zijn er diverse treinreis opties (zie hieronder) waaronder de comfortabele en voordelige nachttrein naar Wenen de City Night Line Wenen (vanaf 30,-) . 

Optie 1. Reguliere (dag-) verbinding naar Wenen Overdag vertrekken er vanuit Nederland gemiddeld 3 treinen per dag naar Wenen, waarbij je altijd een overstap hebt op Frankfurt. Tickets voor de dagtrein Wenen kosten je minimaal 125,- / 150,-!.

Optie 2 en 3 zijn goedkoper want verrassend genoeg is een treinreis naar Wenen het voordeligst via Praag en München, ook al liggen deze steden niet direct op de route. 

Optie 2 en 3. Nachttrein Wenen (via Praag of München) Verreweg de goedkoopste optie is om via NS Internationaal een treinticket te boeken naar Praag. Een enkele reis naar deze bestemming boek je, mits ver vooruit, vanaf 29 euro. Kijk voor meer informatie op reizen met de trein naar Praag. Vanuit Praag kun je doorreizen naar Wenen. Een enkeltje boek je al vanaf circa 60 euro. Je reist dan in ruim 4,5 uur naar Wenen. Deze trein rijdt bovendien overdag en 's avonds, ideaal voor als je Praag nog een beetje wilt verkennen.

Een andere goede optie is om naar Wenen te gaan via München. Een enkele reis van Amsterdam naar München boek je vanaf 30,- euro. Meer info: naar München met de trein. Vervolgens kun je vanuit München voordelig doorreizen naar Wenen.

Hieronder zie je actuele aanbiedingen voor een reis naar Wenen inclusief hotel. Zo kan je snel vergelijken.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Wenen

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Korting op je treinreizen naar Wenen en elders in Oostenrijk

Wil je meer van Oostenrijk of zelfs Europa zien? Overweeg dan een Interrail pas te nemen voor Oostenrijk of een onbeperjt aantal landen. Hierin is dat ook je ticket Amsterdam Wenen inbegrepen! Zie  Interrail.nl/country-passen-tarieven en Interrail.nl/europa-treinpassen (v,a, 181,- voor 7 dagen onbeperkt treinreizen binnen een maand in heel Europa) voor meer informatie en tips.

Ook bij de NS kun je flinke kortingen krijgen voor je treinreis naar Munchen of Praag richting Wenen. 

Korting voor wie? Kinderen, jongeren, volwassenen met een kortingskaart of abonnement en senioren. Bekijk hier meer korting tips & info om een goedkope treinreis naar Wenen te scoren! Meer korting tips NS & info.

Met kids met trein naar Wenen? Kinderen in de leeftijd 4 t/m 5 jaar en 6 t/m 11 jaar reizen voor aanzienlijk minder met de trein naar Wenen.

Zelfs gratis! Kinderen jonger dan 4 jaar gaan zelfs helemaal gratis met de trein naar Wenen. Zowel NS International als TGV nemen de kleintjes gratis en voor niets mee, daarvoor krijgen ze geen eigen zitplaats.

Naar Wenen per supersnelle ICE trein

De ICE trein Deze trein biedt enorm veel comfort. Dat is gunstig want je zult redelijk wat uurtjes in de trein doorbrengen. De trein beschikt over een eerste en tweede klas. In de 2e klas zijn zitplaatsen voorzien van verstelbare rugleuningen, stopcontact, koptelefoon en audiokanalen! De 1e klas beschikt daarnaast over extra's als (Duitse) dagbladen en een tv-scherm in de stoel voor je met 2 videokanalen.

Erg leuk: In de ICE kan je in de Panorama Lounge via een glazen wand meekijken met de machinist!

Treinreis met kids? In een veel ICE treinen is een 'kleinkind abteil' aanwezig. Dit is een speciaal compartiment waar kinderen heerlijk veilig kunnen spelen tijdens de treinreis!

Reserveren? Reserveren is voor de ICE trein niet verplicht maar wel verstandig. Je kunt je plek 92 dagen van tevoren reserveren op NS International. Zo ben je zeker van een plaats.

Zonder tussenstop naar de Oostenrijkse hoofdstad

Helaas is het in niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Wenen te reizen per trein. Op elke route heb je 1 tussenstop / overstap.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Wenen

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
VakantieDiscounter € 12,50 De getoonde prijzen zijn exclusief 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en een bijdrage van 10.00 aan het SGR-fonds.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews