De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

NS internationale reisplanner: 3 zoektips voor goedkoper reizen!

ns hispeed

De NS internationale reisplanner is een supertool om snel inzicht te krijgen in reistijden als je internationaal wilt reizen met de trein. Maar let op de reisplanner toont niet automatisch de goedkoopste NS treinreis!

Soms kan een dag of zelfs maar een paar uur later of vroeger vertrekken meer dan 100% op de kosten van je internationale treinreis schelen. Dit toont de internationale NS reisplanner je pas als je weet hoe je moet zoeken!

NS International reisplanner internationaal: haal het max uit je reisadvies!

Veel mensen hebben niet goed in de gaten dat de prijzen van internationale treinreizen vraagafhankelijk zijn en dus in tegenstelling tot treinreizen binnen Nederland veel duurder dan wel goedkoper kunnen uitvallen afhankelijk van het tijdstip dat je kiest!

Zoektip 1 NS reisplanner internationaal dit is dan ook dat je de NS reisplanner planner alleen gebruikt om snel inzicht te krijgen in reistijden en verbindingen. Ga daarna op dezelfde pagina naar de zoek en boek module van NS op dezelfde pagina (rechtsboven - onder de foto van Sophie van NS klantenservice). En vraag opnieuw je route op maar let nu goed op beschikbaarheidskalender links op de pagina (met kleurtjes voor goedkope of juist prijzige reisdagen en tijden). Heb je wel het meest gunstige tijdstip gekozen? Of scheelt de trein een uurtje later nemen tientallen euro's?

Zoektip 2 dé manier om extra korting te krijgen: Klik na opvragen van de prijzen voor internationale treinkaartjes op NS reisplanner in het boekingsformulier, bovenaan in je scherm op "stap 1" (er staat reiswensen bij). De reisplanner en ook de NS boekingsmodule vragen je namelijk niet automatisch of je recht hebt op goedkopere treinkaartjes! In die stap 1 kan je het opgeven als je over een pas beschikt waarmee je korting krijgt (zoals een voordeelurenabonnement). Ook kinderkorting moet je hier aanvinken en dat scheelt want dan gaan ze tot 80% goedkoper mee met de trein! En kinderen tot 4 jaar mogen zelf gratis mee mits je dat hier ook aangeeft (anders betaal je gewoon het volle pond...).

Zoektip 3 Niet alleen online de reistijden opvragen in de internationale reisplanner maar ook online boeken bij NS! Dit is namelijk goedkoper dan andere boekingsmethodes: je betaald bij online reserveren bij NS International namelijk geen administratie kosten!

Meer tips voor internationale treinreizen

Bovenstaande 3 tips zijn de allerbelangrijkste om goedkope reizen per trein bij NS te boeken. Voor de echte budgettrippers staan hier echter nog meer treinreis kortingstips. Zo kan je ook het moment waarop je een treinreis boekt plannen rondom de speciale uitverkoop op dinsdagen. En voor wie daar plezier in heeft staan  hier voorbeeld routes van de allermooiste treinreizen voor hele kleine prijsjes!

Dit artikel maakt deel uit van onze themaspecial: reizen per internationale trein

Gerelateerde artikelen

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews