Korting op NS Internationale treinreizen

ns internationaal

Goedkoop even weg? Pak de trein! Binnen een paar uur zit je in Parijs, Londen en Berlijn vanaf 29 euro! Het vergt wel wat handigheid om die goedkope internationale treinkaartjes te vinden, lees hoe je tussen de 20 en 80% korting bij NS kunt krijgen!

Om internationale treintickets bij NS International met korting te boeken is tip nummer 1: er vroeg bij zijn! Je kunt plekken in de internationale trein al reserveren vanaf 180 dagen voor vertrek, wat zeer wordt geadviseerd. Hoe langer je wacht, hoe duurder de reis wordt. Natuurlijk is er een uitzondering op de regel: de Thalys van NS heeft regelmatig last minute aanbiedingen, naar Brussel en Parijs die de moeite waard zijn even te checken. Onze tweede belangrijke tip om de goedkoopste treintickets te vinden, is flexibel zijn met je reisdata! Klik als je de prijzen hebt opgevraagd bij NS altijd even op de knop: 'dag eerder' en 'dag later'. En hoe scoor je die goedkoopste tickets vervolgens met extra korting? Check het hieronder.

NS korting op internationale treinreizen

NS Korting tip 3 In bijna alle treinen van NS International heb je recht op korting als je in het bezit bent van een van de volgende reisbewijzen / kortingskaarten:

  • Dal Voordeel / Dal Vrij
  • Kids Vrij kaart
  • Railpluskorting
  • Studenten OV-kaarten / OV-Jaarabonnementen


Let op:
je kunt bij je online boeking van een internationale treinreis bij NS opgeven dat je kortingsmogelijkheden hebt. Nadat je een vertrekstation en aankomststation hebt opgegeven, datum van heen- en terugreis en je leeftijd, kun je in het rechtenscherm een kortingskaart of abonnement selecteren. Je kunt dit voor meerdere reizigers apart selecteren. De eventuele korting wordt verrekend. Ga direct naar de NS en ontdek je korting! 

NS Korting tip 4: Boek online. Gebruik de website niet alleen om de prijs te checken, maar doe hier ook echt je boeking. Steeds meer treintickets worden via internet verkocht en in dit geval levert het je (net als bij veel airlines) een besparing op. Je hoeft namelijk geen boeking- of administratiekosten te betalen. Dat scheelt in elk geval al 10,- per treinkaartje!

Internationale treinreis? NS International kortingen tot 80%!

Tip 5: Reis je met kinderen internationaal? NS geeft haar kleine reizigers (kinderen 4 t/m 11 jaar) tot 80% korting op hun treinkaartje! Kinderen jonger dan 4 jaar reizen zelfs helemaal gratis mee*. Bij het toevoegen van een nieuwe reiziger kun je 'kind' selecteren en vervolgens de juiste leeftijdscategorie. *alleen indien je kiest voor de optie zonder eigen zitplaats is uw kind helemaal gratis.

Goedkoper met de internationale trein? Neem de CityNightline!

Tip 6: iedereen met 40% korting op de trein naar Berlijn! Grapje? Nee toch niet echt - je kunt echt 40% goedkoper met de internationale trein via NS naar Duitsland dan ze promoten op hun site. Kies voor de CityNightLine en je betaalt slechts v.a 29,- per enkele reis i.p.v. 48,- voor je kaartje!

Meer tips: NS, internationaal reizen per trein en meer! Lees: top 10 populairste treinreizen of de mooiste reizen per trein met een mini budget!

Lees ook: