De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Munchen het grootste bierfeest ter wereld plaatsvindt? Er komen ruim 6 miljoen mensen naar het Oktoberfest.

Voorpret

De City Night Line is een absolute budgettip voor een treinreis naar Munchen, maar wist je dat deze trein je ook heel goedkoop naar Berlijn, Praag of Kopenhagen brengt? Ontdek goedkoop reizen met de City Night Line!

Munchen met de trein

Munchen is een prachtige stad vol imposante gebouwen, mooie parken, sprookjesachtige kerken en paleizen. En het mooie is, per trein ben je zo in Munchen. Geen lange inchecktijden of parkeerproblemen, de supersnelle ICE International of Nachttrein brengen je v.a. 29,- naar hartje Munchen!

Lees hieronder alles over de treinreis naar Munchen, mogelijke kortingen op de treinkaartjes en ontdek voordelige treinarrangementen.

Trein Munchen | Info & tips voor de treinreis

De trein naar Munchen boek je al vanaf 38,- bij NS International.  Dagelijks vertrekken er 2 verschillende treinen naar Munchen:

Nachttrein Dagelijks vertrekt er een speciale nachttreinen naar Munchen; de City Night Line. De reis duurt 10 uur en 45 minuten en een enkele reis boek je v.a. 38,- p.p. De trein vertrekt in de namiddag en de volgende ochtend stap je uit in hartje Munchen voor het ontbijt! Aan boord zijn gezellige zitjes, een lounge coupe met drankjes en lichte maaltijden en 3 type accommodaties. Het goedkoopst is een slaapstoel, maar er zijn ook lig rijtuigen of slaapcompartimenten (voor 1 of meerdere personen). 

De ICE International Deze comfortabele sneltrein brengt je in 7,5 uur naar het centrum van Munchen. Iets sneller dus dan met de City Night Line, maar je bent ook iets duurder uit, voor de ICE betaal je circa 85,- voor een enkeltje. Ook heb je een overstap op Frankfurt terwijl de City Night Line een directe verbinding is. Voordeel van de ICE is dat deze 5x per dag vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem, de nachttrein vertrekt maar 1x per dag.

Twijfel je nog tussen vliegen en de trein naar Munchen? Hieronder presenteren enkele reisorganisaties hun beste ticketdeals om het vergelijk makkelijk te maken!

Actuele ticket aanbiedingen voor Munchen

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Tickets & reserveren voor de trein naar Munchen

Of je nu kiest voor de City Night Line of de ICE richting Munchen, je moet altijd vooraf tickets reserveren! Dat kan voor de nachttrein al vanaf 180 dagen voor vertrek. Wij raden het ook zeker aan om vroeg te boeken, want de goedkoopste plekken zijn altijd als eerste weg! Reserveer direct online bij NS International.  

Heb jij recht op korting? Check het snel hieronder!

Korting op de treinreis & kinder korting

In de ICE trein naar Munchen heb je recht op korting als je in het bezit bent van een kortingskaart. Dat kan een voordeeluren kaart zijn, Railplus, vrij reizen traject of een OV studentenpas. Bij boeking kun je bij 'kortingsmogelijkheden' aangeven wat voor jou van toepassing is. De korting wordt dan automatisch doorberekend in de totaalprijs. 

Tip: Kinderen t/m 14 jaar oud reizen gratis mits ze in het gezelschap zijn van ouders of grootouders. Een zitplaats is dan niet verzekerd, maar stoelen kunnen gereserveerd worden voor 50% van het normale tarief. Voor de nachttrein gelden vaak speciale kindertarieven.

Flexibele reiziger? Ben je flexibel in je vertrek? Bekijk dan ook de prijs voor een dag eerder of dag later. Wij zien dat tickets voor maandag, dinsdag en woensdag bijna altijd flink goedkoper zijn dan in het weekend, het scheelt echt tientjes!

Meer info & reserveren

Los hotel zoeken in Munchen?

Een erg plezierige site om hotel aanbiedingen in Munchen te checken is Hotel Specials. Wat hotelaanbiedingen en speciale arrangementen betreft is dit een topper met prijsjes v.a. circa 48,- per kamer / 24,- p.p.

Reis je met kids naar Munchen?

  • In de ICE trein naar Munchen is een speciaal 'kleinkind abteil'. Dat is een speciaal afsluitbaar compartiment, waar kinderen heerlijk veilig kunnen spelen tijdens de treinreis.
  • Leuk is het om samen de 'Panorama Lounge' op te zoeken. Sommige ICE treinstellen naar Munchen beschikken over dit speciale compartiment waar je door een grote glazen wand met de machinist mee kan kijken!
  • Reis je met hele kleintjes? Dan is het handig te weten dat de treinen een baby verzorgingsruimte is.

Per trein naar het Oktoberfest Munchen!

Het grootste bierfeest ter wereld meemaken? In Munchen vieren ze elk jaar het Oktoberfest (half sept. - begin okt.): een groots traditioneel volkfeest met veel bier, worst en muziek!

Met de trein naar het Oktoberfest in Munchen? Het Bierfeest speelt zich af op loopafstand van het station!Trein naar Munchen - Oktoberfest - v.a. 29,-

Actuele ticket aanbiedingen voor Munchen

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
NS International € 0,00
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews