De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

een driedaags arrangement Barcelona bij Voetbaltravel.nl al beschikbaar is vanaf € 179. Dit is inclusief een 3 sterren hotel en exclusief vervoer.

Voorpret

Een voetbalweekend Barcelona, Madrid of Sevilla is helemaal geweldig als je voetbal en cultuur aan elkaar koppelt. Geniet van de socios en het prachtige Spanje!

Voetbalreizen Spanje

Voetbalreizen Spanje

Spanje is als Europees Kampioen en Wereldkampioen het beste voetballand ter wereld. In essentie wordt in Spanje, in de Primera División, het beste voetbal gespeeld met heel veel topspelers. De Spanjaarden zijn echte levensgenieters en als supporters leven ze werkelijk voor de club en dat leidt tot volle stadions waar de sfeer vaak temperamentvol en overweldigend is. En het is juist dat wat de voetbalreizen Spanje zo speciaal maakt. De ultieme beleving van anderhalf uur voetbal, met de beste spelers van de wereld en de kritische en temperamentvolle aanhangers. Op deze pagina geven we je informatie en handige tips om voetbalreizen Spanje te boeken, dan wel zelf samen te stellen. 

Voetbalreizen Spanje

Barcelona en Madrid zijn natuurlijk de voetbalbolwerken van Spanje en daarmee de meest bezochte steden voor voetbalreizen Spanje. In Barcelona zijn FC Barcelona en Espanyol actief in de Primera División. In Madrid spelen Real Madrid, Atletico Madrid en Rayo Vallecano op het hoogste niveau. Naast Barcelona en Madrid is Sevilla een voetbalstad in Spanje. Sevilla FC en Real Betis spelen in de prachtige hoofdstad van Andalusie. Maar ook in Valencia kun je terecht op een Spaanse voetbalreis. Valencia CF is een topploeg op het hoogste niveau, wellicht in een voetbalweekend te combineren met een bezoek aan CD Castellón (speelt in de 2e klasse). Voetbalreizen Spanje: Een mooie gelegenheid om voetbal en cultuur te laten versmelten.

Voetbalreis Spanje - Primera División

Het summum van voetbalreizen Spanje is natuurlijk de Primera División. Is Real Madrid in staat om de titel terug te winnen van Barcelona? De ploeg van Di Maria, Ronaldo, Bale en Benzema is de favoriet met het sterrenensemble. Samen met Valencia, Atletico Madrid en Sevilla zijn genoemde teams de top van de Primera División. Daar spelen ook de absolute topspelers: Xavi, Messi, Iniesta, Ronaldo, Benzema, Bale, Diego Costa en David Villa. Een voetbalreis Spanje met wedstrijden in de Primera División zijn voor de ware voetballiefhebber dan ook vaak een droom. Laat die droom uitkomen!

Voetbal Spanje - Arrangement boeken

De makkelijkste manier om voetbal Spanje te beleven, is het boeken van een georganiseerd arrangement. Een arrangement voetbal Spanje bestaat bijna altijd uit een combinatie van vlucht + hotel + toegangsbewijs. De arrangementen zijn vaak in verschillende prijscategorieën te boeken afhankelijk van de club, de plek in het stadion en de kwaliteit van het hotel. Voetbalreizen Spanje zijn altijd meerdaagse reizen.

Vanzelfsprekend speelt de afstand daarin een rol, maar vooral met het eventueel verplaatsen van de dag waarop de wedstrijd wordt gespeeld. Dat heeft te maken met TV rechten voor het voetbal in Spanje. In Spanje mag de TV zender tot uiterlijk een week voor de wedstrijd, de wedstrijd een dag verplaatsen. Op de site van Voetbaltravel kun je vertrouwd en voor een redelijke prijs voetbalreizen Spanje boeken.


Tip: maak van je voetbalreis Spanje een (lange) weekendtrip. De Spaanse steden hebben zoveel te bieden, profiteer ervan!

Spanje voetbalreizen - voetbalreis zelf samenstellen en boeken!

Spanje voetbalreizen zijn ook zelf samen te stellen. Het kost je meer moeite, het aanbod aan kaarten is kleiner, maar het kan wel aanzienlijk goedkoper zijn in vergelijking met het kopen van een bestaand arrangement.

Om zelf Spanje voetbalreizen samen te stellen, moet je eerst op de site van de club naar keuze 'member' worden van de club. Dat kost je vaak een (jaarlijkse) fee van gemiddeld € 40 (vervalt automatisch; Barcelona Membership is € 155). Als member kun je vervolgens kaarten kopen van wedstrijden, die open staan voor members.

Tip: als je een wedstrijd hebt uitgezocht waar nog kaarten voor beschikbaar zijn, is het verstandig om eerst vliegtickets naar Spanje te kopen. Maar soms is het voordeliger om je hotel en tickets Spanje in één keer te boeken. Check bijvoorbeeld deze Madrid Citytrips en Barcelona stedentrips (vlucht + 3 nachten hotel vaak al rond de 250,-!)  en regel er zelf je voetbaltickets bij om je voetbalreis naar Spanje compleet te maken.

Stadions Spanje - Stadion Tour

De stadions in Spanje zijn echte autenthieke voetbaltempels. Groot, sfeervol, volle tribunes, dicht op het veld, prachtige grasmat en vol historie. Wat te denken van Camp Nou of het Estadio Santiago Bernabéu? Of Estadio Vicente Calderón van Atletico Madrid en Estadio Mestalla van Valencia? Denk daarbij aan de witte zakdoekjes en je begrijpt direct de heetgeblakerde en temperamentvolle sfeer van de stadions in Spanje. Ieder stadion in Spanje biedt een stadion tour aan. Een unieke manier om in de huid van de spelers te treden. De kleedkamers, de spelerstunnel, het veld, de dug-out, een mooie inkijk in een voetbalclub.

Tip: bezoek zeker ook het museum van de club. De Spanjaarden hechten veel waarden aan het verleden en de musea zijn echt een prachtige inkijk in de historie van de club.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews