De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Voor 15 pond kan je deelnemen aan de Wembley Stadion tour en krijg je een anderhalf uur durende rondleiding inclusief kijkje achter de schermen.

Voorpret

Lees hoe je je voetbaltrip zo goedkoop mogelijk kunt houden met onze goedkope voetbalreizen Londen tips.

Wembley Stadion

Wembley Stadion
Wembley Stadion, kortweg Wembley genoemd, ligt in de Londense wijk Wembley. In 2007 werd dit geheel verbouwde Wembly stadion weer in gebruik genomen. De jeugdelftallen van Engeland en Italië waren de eerste bespelers van het voor 1 miljard Euro verbouwde nationale stadion van Engeland.

Wembley Stadion

Wembley Stadion werd in 1923 geopend en de officiële naam van het stadion was toen Empire Stadium. Het stadion werd gebruikt voor wedstrijden van het nationale voetbalelftal van Engeland, finales van de bekertoernooien (FA Cup en League Cup), de finale van het WK voetbal 1966 en het EK in 1996. In Wembley stadion werd niet alleen gevoetbald. Queen, Mick Jagger en Elton John bespeelde tientallen malen een uitzinnig publiek.

Wembley Stadion werd in 2000 gesloten om zeer uitgebreid verbouwd te worden. 7 jaar later werd het stadion met een capaciteit van 90.000 plaatsen heropend. Wembley stadion kan overdekt worden en is daarmee het grootste stadion in Europa.  In Engeland behoort Wembley samen met het Emirates Stadion (Arsenal) en Old Trafford (Manchester United) tot het grootste en modernste stadion.

FA Cup final in het Wembley Stadion

De FA Cup final moet je minimaal één keer live gezien hebben. Komend vanuit de metro, bil aan bil met supporters van beide ploegen, de wandeling maken naar het immense Wembley Stadium om de FA Cup Final mee te maken.

Eenmaal in Wembley Stadium ben je minuten lang sprakeloos van de schoonheid van deze prachtige voetbaltempel. Als dan ook beide supportersgroepen gaan zingen, lopen de rillingen over je rug. In 2013 was Wigan Athletic de verrassende winnaar na een spannende wedstrijd tegen Manchester City, een onvergetelijke ervaring.

Naar de FA Cup final? Tickets voor de FA Cup final zijn schaars, dus wees er snel bij! Naarmate de finale nadert, worden de tickets duurder en zijn ze moeilijker te bemachtigen. Check in ieder geval even Voetbalreizen.com, die hebben voetbalreizen naar de FA Cup finale (hotel + gereserveerde zitplaatsen) v.a. 879,- p.p.!

Wembley Stadion Tour

Voor 15 pond word je anderhalf uur door het indrukwekkende stadion rondgeleid. De Wembley Stadion Tour wordt geleid door één van de enthousiaste ervaren medewerkers van het stadion die je alle belangrijke plekken laat zien. Ben jij al eens in de kleedkamer van het Wembley Stadion geweest? Op dezelfde plek gezeten als David Beckham? Maar het echte hoogtepunt van de Wembley Stadion Tour is het betreden van de eretribune om daar de FA Cup in ontvangst te nemen. Maak een onvergetelijke foto.

Hotel Wembley Plaza

Op het Wembley complex, op twee minuten wandelen van Wembley Stadium en Wembley Arena ligt het Hotel Wembley Plaza. Een uitstekend 4 sterren hotel op maar 7 minuten afstand van Londen centrum en 20 minuten van Heathrow Airport. Ook de M1 is binnen 10 minuten bereikbaar. Hotel Wembley Plaza is een aanrader voor de bezoeker van Wembley Stadium en Wembley Arena en voordelig te boeken via Expedia. Overigens tref je hier ook Wembley hotels v.a 24,-.

Wembley Arena

Wembley Arena is de op één na druk bezochte concertzaal van Engeland. Alle grote artiesten, zoals Kylie Minogue, Beyoncé en Shakira hebben er op het podium gestaan. In vroegere jaren waren The Beatles, Dire Straits, David Bowie en Tina Turner regelmatig te gast in Wembley Arena.

Wembley Arena wordt echter niet alleen gebruikt voor popconcerten. Ook sportevenementen zoals snooker, darts, boksen e.d. worden in Wembley Arena georganiseerd.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews