De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden Londen

Londen heeft zoveel architectonische en historische bezienswaardigheden dat je maanden nodig zou hebben als je alle attracties wilt bekijken en ontdekken. Wat mag je nu echt niet missen tijdens je citytrip Londen? Bekijk de bezienswaardigheden London Top 10:

Bezienswaardigheden Londen bezoeken? Bespaartip!

Londen kortingskaart
Veel bezienswaardigheden zien in Londen? Met de Londen Pass krijg je gratis toegang tot 56 attracties, musea en historische gebouwen! Daarnaast is er de optie om een pas + travelcard te nemen. Daarmee maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer in Londen én krijg je korting in verschillende restaurants en theaters.

De Hop-on-hop-off Bus Tour is een citytour door Londen met ruim 80 stops bij alle belangrijke bezienswaardigheden. Je koopt de tour online al vanaf een paar tientjes (handig dan sta je in Londen niet in de rij!) en bezoekt daarmee alle highlights íncl. gratis rivier cruise en geweldige wandeltours!

De Londen Pass, de Hop-on-hop-off bus en nog heel veel andere leuke citytours en excursies in Londen boek je online bij Viator.com.

Must see Londen no 1. Buckingham Palace

Wisseling van de wacht - Buckingham Palace, de officiële residentie van de Queen, is sinds 1993 in augustus en september open voor het publiek. De Koninklijke familie is dan op vakantie. De wisseling van de wacht voor Buckingham Palace is dagelijks om 11.30 uur en duurt circa 45 minuten .

Buckingham Palace, Buckingham Palace Road. London
Metro: Embankment, Charing Cross of Westminster. Meer informatie: Buckingham Palace.

Altijd wat te doen in Hyde Park

In het 140 hectare grote Hyde Park is altijd iets te doen. Van popconcerten tot manifestaties en sportevenementen. Ben je op zondag in Londen? Stop dan bij de Speakers Corner. Hier kan iedereen die dat wil plaats nemen op een zeepkist en het publiek toespreken. In de zomer verandert Hyde Park in een grote picknickplaats. Bekijk ook eens de hotels nabij Hyde Park!

Metro: Marble Arch of Hydepark Corner.

Het mooiste uitzicht over Londen: St. Paul's Cathedral

Het uitzicht vanaf de toren van St. Paul’s Cathedral is een van de mooiste van Londen. Maar ook het het interieur van St. Paul’s is de moeite van een bezichtiging waard. Heel bijzonder is de Whispering Gallery. In deze ruimte kan zelfs het meest zachte gefluister worden gehoord.

Openingstijden: Maandag tot zaterdag van 08.30 - 16.00. Op zondag gesloten. De kerkdiensten zijn op maandag tot vrijdag om 07.30 uur, op zaterdag en zondag om 08.30 uur en op zondag is er om 11.30 een tweede dienst.

Gratis een unieke ceremonie meemaken bij de Tower Bridge & The Tower of Londen

Wandel over een van de meest karakteristieke plaatjes van Londen: de Tower Bridge, en bekijk The Tower of Londen waar o.a. nog steeds de kroonjuwelen van het Engelse koningshuis liggen. In de brug is een tentoonstelling over de bouw van de Tower Bridge. Op de brug loop je hoog boven de rivier de Theems en heb je een prachtig uitzicht! Bovendien kan je s' avonds in de Tower of London gratis een beroemde ceremonie meemaken, The Ceremony of the Keys. Dit is een  700 jaar oude traditie rondom het afsluiten van de Tower of Londen, is elke avond stipt om 21.30 uur.

Kaarten zijn gratis maar moet je wel minimaal twee maanden tevoren reserveren, anders grijp je mis. De gratis tickets zijn alleen schriftelijk en niet online te reserveren. Meer informatie over de bestelprocedure.

Ontdek de indrukwekkende BBC Experience

In de BBC Experience kan je ervaren hoe het er backstage aan toe gaat in een tv-studio. Vooraf reserveren.

BBC Television Centre, Wood Lane, London. Metro: White City, Shepherd's Bush

Grootste reuzenrad ter wereld: de Londen Eye

Het Londen Eye is het grootste reuzenrad ter wereld en is gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling. De rit duurt 30 minuten en vanaf het rad op 135 meter hoogte heb je een schitterend uitzicht over Londen.

Londen Eye, Westminster Bridge Road, Londen.
Openingstijden: 9.30 – 20.00 uur, zeven dagen per week.
Metro: Westminster, Waterloo.

Must: een wandeling langs de Big Ben!

Wie aan Londen denkt, denkt automatisch aan de Big Ben. Samen met de rode Londen telefooncellen en bussen. Een wandeling langs de Big Ben is dan ook een must tijdens ieder eerste bezoek aan Londen. Natuurlijk bekijk je ook meteen de Houses of Parlement ernaast. Tip: boek een van de vele hotels nabij de Big Ben!

Big Ben, Bridge Street, Londen.
Metro: Westminster.

Waanzinnige wassen beelden museum: Madam Tussaud's

Madame Tussaud’s in Londen is een uniek wassen beelden museum en attractiepark in één. Bekende beelden zijn President Obama, George Washington, John F. Kennedy, Princes Diana en Sylvester Stallone.

Daarnaast bevat Madame Tussaud’s de beroemde "Chambers of Horrors" ook wel SCREAM genoemd.

Het prachtige Westminster Abbey: je kijkt je ogen uit!

Westminster Abbey is de oudste en meest belangrijke kerk van Londen. Westminster Abbey heeft een prachtig interieur in gotische stijl en een verrassende verzameling relikwieën. Al sinds eeuwen vinden hier alle trouwerijen, kroningen en begrafenissen van het Engelse koningshuis plaats.

Westminster Abbey, Parliament Square, London.
Openingstijden: Maandag - vrijdag van 09.30 - 15.45 uur. Op woensdag open van 09.30 - 19.00 uur en op zaterdag van 09.30 - 13.45 uur. Gesloten op zondag.
Metro: Westminster.

Bezoek 's werelds meest beroemde dierentuin: Londen Zoo

De Londen Zoo is 's werelds meest bekende en beroemde dierentuin. Er zijn maar liefst 12.000 dieren in de Londen Zoo en in de vakantie zijn er veel activiteiten.

Londen Zoo, Regent’s Park, Londen.
Zeven dagen per week open van 10.00 - 16.30 uur. Gesloten met de kerstdagen.
Metro: Baker Street, Regents Park of Camden Town.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews