The London Pass

the london pass

© Londen, Tower Bridge (foto: VisitLonden/Britainonview)

Met 'The London Pass' kan je tijdens je vakantie veel geld besparen op entree tot alle topattracties en in combinatie met 'The Londen Travelcard' ook op openbaar vervoer. En heel belangrijk .... met de Londen Pass hoef je ook niet meer in de rij, je mag overal meteen naar binnen!

Afhankelijk van hoe lang je in Londen blijft kan deze pas tot meer dan 100,- pond aan korting opleveren. The London Pass is in meerdere varianten verkrijgbaar. Hier tref je de voordelen van de Londen pas op een rij en zie je welke passen voor jou het voordeligst zijn.

The London pass: gratis toegang tot zo'n 60 topattracties!

Ben je van plan veel aan sightseeing in Londen te doen? Koop dan een London Pass of London Sightseeing Pass, zoals de kaart ook wel genoemd wordt. Deze bestel je online v.a. circa 65,- en daarmee krijg je vervolgens onbeperkt toegang tot zo'n 60 attracties. Als je een 6-daagse pas neemt dan kost deze je nog geen 30,- per dag (een 2-daagse nog geen 50,- per dag en een 3-daagse nog geen 40,- per dag). 

Hieronder zie je welke bezienswaardigheden je gratis kunt bezoeken in Londen met de pass. Zo kan je makkelijk uitrekenen voor hoeveel dagen je een London pass wilt.

Extra korting met de Londen pas

Daarnaast krijg je met de London pas korting bij een groot aantal deelnemende winkels en restaurants. Zo kun je bij geselecteerde restaurants profiteren van speciale aanbiedingen, maar ook op bijvoorbeeld theaterkaartjes kun je korting ontvangen.

Gratis toegankelijk met the London Sightseeing Pass

Gratis toegankelijk met the London Pass zijn o.a. veel kastelen en historische gebouwen in Londen zoals de Tower of Londen (normaal zo'n£17.00), Windsor Castle (normaal zo'n £16.00), Hampton Court Palace (normaal zo'n £17.00), The Queen's Gallery in Buckingham Palace (normaal zo'n £10.00) en naar Kensington Palace, waar onder meer prinses Diana gewoond heeft (normaal zo'n £16.00).

Ook mag je op vertoon van de Londen pas gratis naar binnen in Kew Gardens (normaal zo'n £15.00), the London Bridge Experience (normaal zo'n £24.00) en kun je gratis meedoen aan de Wimbledon Tour Experience (normaal zo'n £22.00). Zelfs de beroemde London Zoo (normaal v.a. circa £19.00) is gratis toegankelijk met de pas. Maar je kunt er ook een tour mee maken door het FC Chelsea stadion (normaal zo'n £17.00), meegaan op een excursie ontdek Londen per fiets (normaal v.a. circa £20.00) en je kunt er zelfs gratis mee naar de bekende London Curzon Mayfair en Soho bioscopen (normaal zo'n £14.00).   

Er zijn nog tientallen attracties die gratis toegankelijk zijn met de pass. Deze staan allemaal in de handige Londen reisgids die je krijgt bij je bestelling van de London Pass.

Combi met London travel pass

Wie veel aan sightseeing in Londen doet, kan veel geld kwijt zijn aan het openbaar vervoer in Londen. Handig kan het daarom zijn te kiezen voor een combinatie London Pass + London Travelcard. Die is zo'n 18,- euro per dag duurder dan de gewone Londen pas. Met de Travelcard mag je gratis in de bussen, trams, ondergrondse en de Docklands Light Rail (DLR) in Londen (zones 1 - 6 om precies te zijn). Als je bedenkt dat een enkeltje met de ondergrondse zo'n 5 pond en een buskaartje in Londen zo'n 2 pond kost, heb je die 18 euro best snel terugverdiend.

Meteen naar binnen met London pass

Met de London pass kun je, afhankelijk van welke variant London Sightseeing pass je hebt, tot meer dan honderd pond aan entreegeld uitsparen. Bijkomend voordeel: je hoeft niet meer in de rij te staan om kaartjes te kopen maar je kan overal meteen naar binnen! 

Alle Londen passen kan je voor je vakantie in Londen online bestellen (waar je ze ook meteen kunt vergelijken met een English Heritage pass of pass en Londen travelcard).

Meer tips voor plezier in Londen met een klein budget!

Meer tips voor een voordelige stedentrip Londen? Kijk dan bij onze Londen budgettips.