De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Londen behoort tot een van de duurste steden ter wereld om te wonen, maar museums bezoeken is hier gelukkig vrijwel overal gratis!

Voorpret

Neem nu vast een uitgebreide tour door het Wax Museum van Londen!

Museum Londen top 10

Museum Londen top 10

Tijdens een stedentrip of een weekendje naar Londen bezoek je natuurlijk enkele van de beroemde musea. Sinds 1999 is de toegang tot alle openbare musea in Londen gratis voor kinderen tot 16 jaar en de mooiste musea van London mag iedereen gratis bezoeken! Alleen voor speciale tentoonstellingen moet je soms entree betalen.

Aanraders zijn o.a het British Museum, The Saatchi Gallery, Tate Modern, het Science Museum, de National Gallery en het Natural History Museum. Een prachtig gebouw met een aantal fantastische tentoonstellingen waaronder een dinosauriër tentoonstelling, die je zeker niet mag missen!

Wil je weten wat de leukste en mooiste musea in Londen zijn? Bekijk dan hieronder onze London museum top 10!

Museum Londen top 10 > The British Museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en heeft een van de grootste en mooiste collecties kunstvoorwerpen ter wereld. Het meest imposante voorwerp is een 16 ton wegende poort met een gevleugelde stier uit Khorsabat. Probeer daarnaast in ieder geval de "Steen van Rosette" te zien en de unieke Elgin Marbels, in de "Duveen Gallery" en afkomstig uit het Pantheon in Athene. Ook tref je hier beroemde documenten als de Magna Carta en de Codex Alexandrinus.

Jaarlijks bezoeken ruim 5 miljoen mensen dit museum dat maar liefst 4 kilometer aan tentoonstellingsruimte omvat. Het British Museum heeft dan ook een bijzonder uitgebreide collectie aan kunstvoorwerpen, die meer dan een miljoen jaar geschiedenis overbrugt, en is een van de mooiste ter wereld!

De collectie Egyptische mummies en kunst in the British Museum is beroemd. Je vindt hier de complete inhoud van Egyptische grafkamers, Egyptische reliëfs en beroemde mummies. Erg interessant, ook met iets grotere kinderen, is de "virtual unwrapping" van de mummie van de priester Nesperennub.

British Museum met kinderen: tips
Het British Museum is bijzonder kindvriendelijk. Families mogen in het weekend en tijdens de schoolvakanties het Ford Centre als picknick plaats gebruiken. Ook kan je in het Ford Centre gratis een rugzak lenen vol met puzzels, spelletjes en boekjes die uitleg geven over het museum.

Het museum heeft ook een zestal speciale routes gemaakt die leuk zijn voor kinderen en hun ouders. Vier routes voor kids van 6 jaar en ouder en zelfs twee voor onder de vijf jaar! Tot slot heeft het museum gratis tekenmateriaal beschikbaar voor kinderen om tijdens een bezoek hun eigen indrukken vast te leggen.

Praktische info
De toegang tot het museum is gratis. Alleen voor sommige tijdelijke tentoonstellingen gelden speciale entreeprijzen.

Museum Londen top 10 > Tate Modern

Het Tate Modern, gelegen aan het einde van de Millenium Bridge, is het nationale museum voor internationale moderne kunst. De permanente collectie en sommige tijdelijke tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk.

Tate Modern, Bankside 25 Sumner Street London. Open van zondag tot donderdag van 10.00 - 18.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 - 22.00 uur. Metro: Southwark, Blackfriars

Museum Londen top 10 > Science Museum

In het Science Museum vindt je de grootste, meest uitgebreide, en meest significante wetenschappelijke collectie ter wereld. Hier staat de Apollo ruimtecapsule naast een collectie wetenschappelijke instrumenten.

Science Museum Exhibition Road South Kensington, London. Open van 10.00 - 18.00. Gesloten tijdens de kerstdagen en op zowel oud- als nieuwjaarsdag. Metro: South Kensington

Museum Londen top 10 > National Gallery

De National Gallery laat Westerse Europese schilderijen uit de periode 1260-1900 zien. Er zijn onder andere werken van Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir, Cezanne en Van Gogh.

De National Gallery, Trafalgar Square, Londen. Open van 10.00 - 18.00 en op woensdag is de galerie geopend tot 21.00. Gesloten op Goede vrijdag, tijdens de Kersdagen en op nieuwjaarsdag. Metro: Charing Cross of Leicester Square.

Museum Londen top 10 > Natural History Museum

Het Natural History Museum is gevestigd in een prachtig gebouw. Er zien tientallen fantastische, interactieve tentoonstellingen te zien waaronder een dinosauriër tentoonstelling, die je zeker niet mag missen!

Natural History Museum, Cromwell Road Londen. Open van maandag - zaterdag van 10.00 - 17.50 en zondag van 11.00 - 17.50. Gesloten met de kerstdagen. Metro: South Kensington.

Museum Londen top 10 > Design Museum

Het Design Museum toont industrial design van over de hele wereld. De collectie omvat o.a auto's, meubels, huishoudelijke apparatuur en prototypen van nieuwe producten. Erg leuk - ook met kinderen!

Design Museum, 28 Shad Thames, London. De hele week geopend van 10.00 - 17.45. Gesloten met de de Kerstdagen. Metro: Tower Hill of London Bridge

Museum Londen top 10 > National Portret Gallery

In de National Portret Gallery tref je een prachtige collectie portretten. Van Victoriaanse tot laat 20ste-eeuwse portretten van beroemde artiesten als Warhol en Hambling. Het groepsportret van de Brontë zussen van de hand van hun broer, Bramwell, is het bekendste werk in de gallery.

National Portret Gallery, St Martin’s Place, Londen. Open van maandag - woensdag en op zaterdag en zondag van 10.00 - 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag van 10.00 - 21.00 uur. Gesloten met de Kersdagen en op Nieuwjaarsdag. Metro: Charing Cross of Leicester Square

Museum Londen top 10 > The Saatchi Gallery

De moderne kunst collectie van The Saatchi Gallery is uniek in de hele wereld. De missie van dit museum is het introduceren van onbekende kunst bij het grote publiek. De collectie van The Saatchi Gallery omvat meer dan 1.000 kunstwerken, waaronder omstreden werk zoals Damien Hirst's 14-voet metende tijgerhaai, die wordt getoond in een met formaldehyde gevulde tank.

The Saatchi Gallery, 98a Boundary Road, St Johns Wood, London. Open van zondag tot donderdag van 10.00 - 20.00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 10.00 - 22.00 uur. Gesloten tijdens de kerstdagen. Metro: Westminister, Waterloo, St. John's Wood, Swiss Cottage.

Museum Londen top 10 > Tate Britain

Tate Britain is de nationale galerie van het Verenigd Koninkrijk en bezit de grootste collectie Britse kunst ter wereld. De collectie omvat kunstwerken uit een periode vanaf 1500 tot vandaag waaronder beroemde werken van Constable, Gainsborough, Hockney en Turner.

Tate Britain, Millbank, London. Open van 10.00 - 17.30 uur. Gesloten met de Kerstdagen. Metro: Pimlico, Vauxhall, Westminister

Museum Londen top 10 > Het Victoria & Albert

Het Victoria en Albert Museum is een van de meest aantrekkelijke musea van Londen en omvat een bonte verzameling kunstwerken van over de hele wereld. De schitterende middeleeuwse gebouwen van het museum bevatten unieke schatten als de Byzantijnse Veroli Casket, met ivoren panelen gebaseerd op Griekse spelen, de beroemde Syon Scope, een prachtig Engels borduurwerk uit de 14de eeuw en de grootste collectie Renaissance sculpturen van buiten Italië. Het Victoria en Albert Museum huisvest tevens de grootste collectie Indiase kunstwerken buiten India. Ook is er een aanzienlijke collectie Islamitische, Chinese en Japanse kunst en een gallery met Engels meubilair, keramiek en portretten.

Tips voor bezoekers:

  • De cadeauwinkel van het museum is fantastisch! Je treft er geweldige boeken en leuke kleine souvenirs. 
  • Misschien wel de aardigste tentoonstelling in het Victoria & Albert museum is de Fakes and Forgeries gallery. Hier kan je vervalsingen van oude meesters bezichtigen die soms nog knapper zijn dan het originele werk!
  • De "Dress Collection" van het Victoria & Albert bevat duizenden kledingstukken, waaronder een prachtige serie korsetten.

Culturele brunch
Het Victoria and Albert Museum organiseert elke zondag, tussen 11.00 en 15.00 uur, een sfeervolle brunch met jazzmuziek. 

Londen bezoeken Londen > meer tips!

Wat te doen in Londen? De nieuwste voorstellingen, sport en concerttickets van Londen in één actueel overzicht!

Ben je op zoek naar meer informatie voor een stedenreis Londen, bijzondere musea en bezienswaardigheden of leuke Londen aanbiedingen? Meer tips in de online Londen gids. Naar Londen met een klein budget? Lees dan de top 10 Londen budgettips!

Moet je de reis naar Londen nog regelen? Hier tref je alle informatie over de trein naar Londen. Je kunt natuurlijk ook even kijken bij onze Stedentrip top 20 van deze week, daar staat vaak een leuke Londen aanbieding bij!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews