De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Buckingham Palace

Buckingham Palace
Het gracieuze Buckingham Palace is de officiële residentie van de Queen in Londen. Het paleis was oorspronkelijk het landhuis, 'Buckingham House', van de Duke of Buckingham.

Buckingam Palace Londen

Buckingham Palace, de officiële residentie van de Queen in Londen, is sinds 1993 in augustus en september open voor het publiek. De Koninklijke familie is dan op vakantie.

Het statige Buckingham Palace is gelegen in een 40-acre grote tuin, heeft een oppervlakte van 77.000 m2 en heeft 775 kamers, waarvan 78 badkamers! Het grootste gedeelte van het paleis is gesloten voor het publiek maar de prachtige State Room en de mooie troonzaal zijn wel toegankelijk.

Breng zeker een bezoek aan de Queen's Gallery. Ze bezit namelijk een schitterende collectie meesterwerken van schilders als Vermeer, Van Dyck, Canaletto, Rembrandt en Rubens.

Buckingham Palace > Changing of the guard

De meest bekende attractie van Buckingham Palace is het Wisselen van de Wacht. Het Changing of the Guard vindt plaats op het voorhof van Buckingham Palace. De guards dragen een schitterend uniform en tijdens de 45 minuten durende ceremonie zorgt de gardekapel van de Queen voor muzikale begeleiding.

De wisseling van de wacht, ofwel het changing of the guard, bij Buckingham Palace is dagelijks om 11.30 uur en duurt circa 45 minuten. In de maand oktober t/m december is het alleen op oneven data. Bij extreem harde regen of storm vervalt het Changing of the guards, je kunt dan wel een bezoekje brengen aan het Guards museum.

Een minder bekend maar erg leuk alternatief is de Parade van de Horse Guards. Deze is dagelijks (op de kleine binnenplaats naast Whitehall) om 16.00 uur.

Tip: als je een goed plekje wilt hebben om de ceremonie goed te zien moet je er op tijd zijn!

Buckingham Palace info, entree & adres

Het bijwonen van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is gratis. Voor de rondleidingen door Buckingham Palace bedragen de entreeprijzen £12,50 voor volwassen, studenten betalen £10,50, kinderen van 5-16 jaar £6,50 en kinderen tot en met vier jaar mogen gratis naar binnen. Entree voor de Queens Gallery's in Buckingham Palace £8,50 en entree is gratis met de Londen pas.

Buckingham Palace, Buckingham Palace Road, Londen. Metro: Victoria, St James Park of Green Park.

The Guards en andere tips in Londen met kids

Veel leuke tips en heel veel wetenswaardigheden over het bezoeken van Buckingham Palace en andere attracties, bezienswaardigheden en parken die leuk zijn voor kinderen tref je in het reisgidsje Londen voor kids.

Meer tips voor je bezoek aan Londen!

Voor alle topattracties in Londen: de bezienswaardigheden top 10. Kijk voor de leukste uitjes op een regenachtige dag bij de top 10 musea.

Nog veel meer informatie voor een bezoek aan Londen tref je in onze online Londen gids. Lees ook de top 10 Londen budgettips!  Moet je de reis nog regelen? Hier tref je alle info over de trein naar Londen. Je kunt natuurlijk ook even kijken bij onze Stedentrip top 20 van deze week, daar staat vaak een leuke Londen aanbieding bij!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews