De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Engeland

Bezienswaardigheden Engeland

Engeland heeft een rijke historie en je vindt er veel bijzondere bezienswaardigheden. Engeland heeft prachtige natuur, veel cultuur en eeuwen oude monumenten. Lees hier over de belangrijkste bezienswaardigheden in Engeland!

Bezienswaardigheden Engeland

Dat Engeland bol staat van de historie en cultuur wordt onderstreept door het feit dat wel 17 steden en gebieden in Engeland op de Unesco Werelderfgoed lijst zijn geplaatst! Je treft er bekende steden als Canteburry, Bath, Cornwall en Liverpool maar natuurlijk ook Stonehenge, the Iron Bridge en het gebied van Noord Engeland waar vroeger het Romeinse fronten begon. Kortom: er is veel te zien! We zetten een aantal van de mooiste plekjes van Engeland voor je op een rij.

Bezienswaardigheden in Engeland: mooiste steden

Londen - De hoofdstad van Engeland Londen is natuurlijk een must see! De bruisende metropool is het toneel van geweldige shows en events, je kunt er heerlijk shoppen en er zijn te veel bezienswaardigheden om op te noemen! Lees meer over:

Cambridge - In de eeuwenoude stad Cambridge proef je die charmante, authentiek Engelse sfeer. De stad staat vol historische gebouwen, prachtige parkjes, kronkelige straatjes en heeft een gezellig centrum met middeleeuws marktplein!

Newcastle - is apart omdat je in deze historische stad veel moderne architectuur treft wat een interessant contrast tekent. Je vindt er o.a. bezienswaardigheden als het Lord Grey monument, Saint Nicolas Cathedral en het Theather Royal. Meer weten? Lees onze Newcastle info & tips.

Het wereldwonder Stonehenge!

In het graafschap Wilshire (op 137 km van Londen) ligt het imposante bouwerk uit +- 2000 voor Christus: Stonehenge.Het wordt gezien als een van de wereldwonderen uit de oudheid en is een absolute must om tijdens je bezoek aan Engeland te bezoeken!

Bezoek het graafschap Essex

In de regio East of England ligt het beroemde graafschap Essex. Essex is een schitterend gebied, een groen glooiend landschap met schilderachtige dorpjes en een geweldige kustlijn. Ook leuk: hier ligt het alleroudste stadje van Groot Brittanie, Colchester. Meer over Essex.

Harry Potter tour naar Zweinstein in Engeland!

Jazeker, Zweinstein bestaat in het echt! De school voor Hocus Pocus en Hekserij waar de avonturen van Harry Potter zich afspelen ligt in noord-oost Engeland. Je kunt dit kasteel en meer filmlocaties bezoeken! Meer over: de Harry Potter tour.

Hay-on-Wye: moeite waard om te bezoeken

Een bijzonder plaatsje om te bezoeken is Hay-on-Wye, in Wales. Dit idyllische dorpje met maar 1800 inwoners heeft meer dan 30 boekwinkels, wat een zeer bijzonder gezicht is!

Engeland - land van de kastelen en landhuizen

Engeland staat bekend om haar historische kastelen en schitterende landhuizen. Je kunt er uren in ronddwalen, de typisch Engelse bouw- en kunst stijl bewonderend.. Vaak liggen deze kastelen en landhuizen in de mooiste stukken natuur waar je prachtige wandelingen maakt, en zijn ze aangelegd met sprookjesachtige tuinen vol bloemen! Bekijk hier de mooiste kastelen van Engeland.

Tip: een van de meest bijzondere paleizen is Hampton Court Palace, het oudste Tudor paleis waar o.a. de beroemde Henry de XIII vanuit regeerde.  Je kunt hier de koninklijke vertrekken bezoeken, dwalen door de prachtige kasteel tuinen en 's zomers zijn ook de bekende tennisbaan en het Banquetting House open voor bezoek.

The Royal Palace - Buckingham Palace

Buckingham Palace is een attractie op zich, zeker bij de wisseling van de wacht! Buckingham Palace is het koninklijk paleis dat gevestigd is in hartje Londen.

Langs alle bijzondere plekken met de auto!

Je kunt op eigen houtje een rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden van Engeland uitstippelen, maar raadpleeg ook eens het aanbod van Groot-Britannië specialist Buro Scanbrit voor voordelige rondreizen met eigen auto, ideaal voor een gezinsvakantie. Daarnaast heeft De Jong Intra prachtige auto rondreizen door het Verenigd Koninkrijk. Of je nu per ferry wilt of een fly & drive. Ook voor groepsrondreizen per bus!

Meer weten over Engeland?

Als je meer informatie wilt over Engeland, lees dan onze Engeland Reisgids vol tips en info voor een Engeland vakantie.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews