De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Warwick Castle is het oudste kasteel van Engeland

Voorpret

Bekijk de BBC-serie Brightshead Revisited voor een impressie van Castle Howard.

Voor iedereen met interesse in de sociaal culturele geschiedenis van Engeland is Geschiedenis van Engeland van D. van der Horst een aanrader.

Bekijk deze lijst met kastelen in Engeland.

Kastelen Engeland

Kastelen Engeland

Engeland staat bekend om zijn cultuur historisch erfgoed en rijke geschiedenis. Zo tref je in heel Engeland prachtige kastelen, waarvan er veel open zijn voor het publiek.

Op deze pagina tref je informatie over enkele van de mooiste kastelen en landhuizen van Engeland met soms nog mooiere tuinen. Van bekende als Leeds Castle en Warwick Castle met zijn indrukwekkende vestigingswerken, tot minder bekende maar niet minder mooie als het statige Blenheim Palace en Castle Howard, waar de populaire serie Brightshead Revisited is opgenomen.

Kastelen Engeland

Engeland staat bol van de cultuur en eeuwenoude kastelen met een intrigerende geschiedenis. Maar welke zijn de moeite waard? Hier zetten we 10 van de mooiste kastelen en landhuizen op een rij.

Tip: Slapen romantisch landhuis of een oude Engelse Molen tijdens je vakantie in Engeland? In heel Engeland zijn er tientallen kastelen en landhuizen die nu als hotel of B&B functioneren. In veel gevallen is het overnachten in één van die kastelen heel betaalbaar en zeg nu zelf het geeft je vakantie toch iets heel speciaals. 

Tip van de redactie: bij Engeland specialist Buro Scanbrit tref je korte vakanties waarbij je overnacht in sfeervolle typisch Engelse accommodaties, denk aan 5 dagen touren in Suffolk of het Lake District met overtocht en verblijf v.a.265,-  

Blenheim Palace Oxfordshire

Blenheim Palace is één van de beroemdste landhuizen van Engeland. Het is gebouwd voor John Churchill, de eerste hertog van Marlborough, tijdens de regering van Queen Anne, als dank voor zijn overwinning in 1704 op het Franse leger in het Beierse dorpje Blenheim.

Blenheim Palace is een in alle opzichten imposant paleis en ontworpen door Sir John Vanbrugh. In 1874 werd hier Winston Churchill geboren, de Engelse leider in de Tweede Wereldoorlog. In Blenheim Palace kan je een tentoonstelling bezoeken die aan hem gewijd is. Dat is echter niet de enige reden om Blendheim te bezoeken. Het paleis wordt beschouwd als het mooiste barokke landhuis van Engeland en is omgeven door een spectaculair terrein van 1000 hectare.

Blenheim Palce ligt op slechts 13 km. van Oxford en is te bezichtigen van medio maart tot oktober.

Hampton Court: het oudste Tudor paleis van Henry XIII

Een van de meest bijzondere kastelen van Engeland is Hampton Court Palace, het oudste Tudor paleis waar de beroemde Henry de XIII en Willem III vanuit regeerden. Bezoek de koninklijke vertrekken, dwaal door de schitterende kasteel tuinen en doolhoven, en in de zomer zijn ook de bekende tennisbaan en het Banquetting House geopend. 

Warwick Castle Warwickshire

Warwick Castle is zonder enige twijfel het mooiste middeleeuwse kasteel van Engeland. Het kasteel ligt bij de mooie rivier Avon, in het stadje Warwick op een kleine 150 km ten noordwesten van Londen. De naam verwijst naar de graven van Warwick, één van de oudste adelijke geslachten in Engeland.

Warwick Castle is oorspronkelijk gebouwd om indringers buiten te houden, maar tegenwoordig één van de meest bezochte kastelen van Engeland. De tuinen rondom het kasteel zijn in de 18e eeuw aangelegd door de bekende landschapsarchitect Lancelot C. Brown.

In het kasteel is een collectie middeleeuwse wapens te bewonderen, naast enkele prachtige schilderijen van Rubens en Van Dyck. Warwick Castle is dagelijks geopend.

Sissinghurst Castle Garden Kent

In Sissinghurst, Kent 'de tuin van Engeland' ligt het mooie Sissinghurst Castle. Bij dit kasteel ligt de beroemdste tuin van dit graafschap, Sissinghurst Garden.

Deze Oase van rust en schoonheid is rond 1930 aangelegd door Vita Sackville-West, een beroemde Engelse schrijfster. Rond het grote landhuis ontwierp zij meerdere tuinen binnen de tuin, waarvan de beroemdste haar 'witte tuin' is.

Sissinghurst Garden is gelegen op een drietal kilometer van Cranbrook en 85 km van Londen in het Zuid-Oosten van Engeland. Het is te bezichtigen van vrijdag t/m dinsdag van eind maart tot midden oktober.

Castle Howard Yorkshire

Castle Howard, vooral bekend van de BBC-serie Brideshead Revisited, ligt op een halfuurtje rijden van York. Het schitterende 18e-eeuwse kasteel staat in een prachtig parklandschap van 500 ha met werkelijk beeldschone tuinen.

Howard Castle wordt nog steeds bewoond door de familie Howard en is bij tuinliefhebbers bijzonder in trek vanwege de ongeëvenaarde collectie oude en botanische rozen.

Castle Howard is geopend voor bezichtiging van midden maart tot medio oktober.

Stourhead Gardens Wiltshire

Stourhead is een prachtig 18e-eeuws landhuis met een schitterend interieur op 72 km van Bath. Het landgoed is in het beheer van de National Trust en van april tot oktober te bezichtigen op zaterdag t/m woensdag. De belangrijkste reden voor een bezoek is overigens niet het huis maar de fantastische Stourhead gardens.

De tuin van Stourhead is geïnspireerd door de schilderijen van Gellee en Lorrain en vormt het beroemdste voorbeeld van een 18e eeuwse Engelse landschapstuin. Ruim 50 ha groot met romantische doorkijkjes, kleine meertjes en vol rodondendrons.

Leeds Castle Kent

Gehuld in mist, mysteries en legenden torent het kasteel van Leeds uit boven haar eigen meer middenin het pittoreske graafschap Kent. Leeds Castle, één van de meest bekende kastelen van Engeland, ligt inderdaad niet in Leeds, maar aan de rand van het leuke plaatsje Maidstone.

Leeds Castle is zowel van historisch belang als een zeer imposant kasteel. Het werd bekend als koninklijk verblijf en hier woonden dan ook verschillende koningen, zoals Eduard I en Hendrik de Achtste.

Een gedeelte van het 250 hectare grote terrein bestaat uit een schitterende Engelse tuin. Er is een prachtige volière, een Engelse cottagetuin, een wijngaard, doolhof en zelfs een curieus museum met honden halsbanden. In de zomer worden er bovendien regelmatig openlucht concerten gehouden. Kortom een aanrader!

Leeds Castle ligt circa 64 km te zuidwesten van Londen en is jaar rond open behalve met kerst, op 7 juli en 3 en 4 december.

Osborne House Isle of Whight

Het Osborne House, het oude zomerhuis van koningin Victoria, is één van de grootste bezienswaardigheden van het mooie eiland Whight.

De ommuurde fruit- en bloementuin van Osbourne House is door de koningin zelf ontworpen en zowel een bezoek aan de tuin als het huis geeft een uniek kijkje in hun familieleven.

Osbourne House is te bezichtigen tussen april in oktober. Tip: combineer een bezoek met Cowes Week, het beroemde jachtfestival op Whight begin augustus.

Chatsworth House Derbyshire

Chatsworth is al sinds eeuwen het landhuis van de hertog van Devonshire en 'slechts' 300 kamers zijn voor het publiek toegankelijk. Chatsworth bezit tevens prachtige tuinen ontworpen door de architect Lancelot C. Brown.

In dit barokpaleis kan je een fantastische collectie schilderijen van meesters als Tintoretto en Rembrandt bekijken. Bezoekers van de tuin moeten zeker een bezoek brengen aan de mooie kapel.

Chatsworth ligt circa 240 km ten noordoosten van Londen en is te bezichtigen van medio maart t/m oktober.

Cliveden Berkshire

Het meest koninklijke hotel van Engeland is Cliveden house in Berkshire. Deze prachtige villa is tegenwoordig in het bezit van de National Trust en als overnachten je te kostbaar is dan kan je hier ook heel stijlvol dineren.

Vanuit het Cliveden hotel kijk je uit over de Theems waar het Cliveden antieke boten heeft liggen. Gasten kunnen hierop een tochtje maken onder begeleiding van geuniformde schippers.

Cliveden ligt nabij Windsor en het restaurant is 7 dagen per week open voor diner.

Meer informatie over Engeland of kastelen?

Met de kids naar Engeland? Bezoek kasteel Zweinstein en de andere bekende gebouwen uit de Harry Potter films! Meer informatie voor reizen naar Engeland en tips voor het bezoeken van kastelen tref je op:

Changing of the guards Buckingham Palace Londen

De mooiste kastelen in Schotland

Vakantie tips: Engeland

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews