De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Groot-Brittannie

Groot-Brittannie
Op vakantie in Groot-Brittannië? Het land van Shakespeare, King Arthur en Jane Austen is rijk aan cultuur en heeft eigenlijk voor iedereen wel iets te bieden! In deze Groot-Brittannië reisgids tref je veel informatie en tips voor het plannen van je vakantie, autovakantie of rondreis.

Vakantie Groot-Brittannie

Groot-Brittannië heeft een geweldige keuze uit prachtige steden en streken voor een heerlijke vakantie! Te beginnen bij hoofdstad Londen, nog steeds één van meest trendsettende steden ter wereld. Londen telt genoeg bezienswaardigheden voor meerdere vakanties. Meer informatie lees je in de Londen reisgids.

Wales is bij uitstek het land voor een actieve vakantie en tevens het land van romantische legendes. Ontdek de kastelen en bijzondere kust van sfeervol Wales.

Ook Schotland met zijn weidse landschappen, prachtige natuur, rijke cultuur en zeer vriendelijke bevolking is bijzonder aantrekkelijk voor een actieve vakantie. Glasgow en Edinburgh zijn fantastische steden voor een korte vakantie. Boek zeker een excursie naar het mystieke Loch Ness...

Essex is een mooi graafschap in East of England met een vriendelijk golvend landschap. De perfecte plek voor een weekend trip. Wil je meer weten over andere streken en reizen in Engeland? Kijk dan in onze Engeland reisgids.

Natuurlijk mogen we groen Ierland niet vergeten. Het soms dramatische landschap en adembenemende natuur en tot de verbeelding sprekende kastelen maken een perfect decor voor een actieve vakantie of rondreis. Je leest alles over een vakantie in Ierland in de online Ierland gids.

Tip: Op zoek naar een (auto)vakantie naar Groot-Brittannië? Begin je zoektocht voor hotel aanbiedingen en complete rondreizen bij een specialist als Buro Scanbrit. Zij weten precies waar je moet zijn!

Reizen naar Groot-Brittannie

Ferry Groot-Brittannië
Als je wilt rondreizen en je eigen auto wilt meenemen, dan is de overtocht per boot erg handig. Het leuke van de overtocht is dat het vakantie gevoel direct aan boord begint! Lees deze handige info over de overtocht naar Engeland per ferry.

Rondreis door Groot-Brittannië? Boek een fly drive!
Let op: als je met niet meer dan twee personen bent, kan het soms goedkoper zijn om een fly drive vakantie met huurauto + vliegtickets te boeken. Bekijk even de overzichten van een grote vakantie vergelijker als Expedia. Daar boek je vaak al een complete vakantie voor minder dan 300,- p.p.

Goedkoop vliegen naar Groot-Brittannië
Voor de budgetreiziger staan hier handige tips om onder andere goedkope tickets naar Groot-Brittannië te bemachtigen. Er vliegen zoveel verschillende airlines die kant op, dat je het beste kunt beginnen met prijzen vergelijken via gespecialiseerde bedrijven als Vliegtickets.nl. Deze hebben vaak als eerste de nieuwe aanbiedingen en je hebt meteen een relevant overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen!

Reis per trein naar Groot-Brittannië
Een goedkoop alternatief voor vliegen, is een reis per trein. Een retourtje Londen boek je v.a. 99,- vanaf elk station in Nederland via NS International. Ook in Groot-Brittannië kan je je prima per trein verplaatsen of zelfs een rondreis per trein maken.

De cultuur van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië staat bekend om haar rijke cultuur en historie. Britse literatuur, theater en muziek zijn wereldwijd bekend en in Groot-Brittannië vind je een zeer groot aantal musea, kastelen en kathedralen.

De landen zijn bijzonder trots op haar cultuur en erfgoed en hechten veel waarde aan het behoud ervan. De Britse regering was één van de oprichters van UNESCO en probeert kunst en cultuur hoog op de agenda van de Raad van Europa te houden door de sociale rol en het economische potentieel te benadrukken. De English Heritage organisatie beschermd het Engelse erfgoed. Van historische gebouwen tot wonderen uit de oudheid, zoals Stonehenge en de cirkel van Avebury.

Groot-Brittannië facts

Hoofdstad Groot-Brittannië: Londen

Aantal inwoners Groot-Brittannië: 60 miljoen

Oppervlakte Groot-Brittannië: 229.850 km2

Klimaat Groot-Brittannië: Gematigd Zeeklimaat

Taal Groot-Brittannië: Brits Engels

Tijdsverschil Groot Brittannië met Nederland: 1 uur vroeger

Telefooncode Groot Brittannië: + 44

Kraanwater Groot-Brittannië: Ok

Munteenheid Groot-Brittannië: Britse pond

Visum: Een visum is in de regel niet nodig. 

Inentingen voor Groot-Brittannië: Inentingen zijn niet nodig.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews