De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Titanic in Belfast is gebouwd!

Voorpret

Maak thuis vast eens zo'n heerlijke Ierse stoofpot waar je in de pubs in Belfast overal van kan genieten!

Belfast

Belfast ligt aan de riviermonding van de Lagan en werd in 1922 de hoofdstad van Noord-Ierland. De stad was jarenlang in de ban van ‘The Troubles’, een periode van conflicten en voortdurende onrust tussen twee bevolkingsgroepen: de katholieken en de protestanten. Sinds 1997 is er een staakt het vuren. Sindsdien is de stad aan een opmars begonnen.

De stad bruist! Drink whiskey in een van de gezellige pubs, proef de Irish Stew, ga shoppen in de gigantische winkelcentra of maak een rondrit met een Black Cab. Belfast is een stad waar je je nooit verveelt.

Weekend Belfast? Stedentrip Belfast reistips!

Een weekendje weg naar Belfast? Voor alle reizen stedenreizen naar Belfast is de website van Ierland specialist Buro Scanbrit een aanrader. Je treft er een selectie prima hotels in Belfast, maar bijvoorbeeld, voor wie een verblijf in Belfast wil combineren met een rondreis door de regio, leuke  camperhuur aanbiedingen en rondreis door Ierland inclusief verblijf in Belfast.  Het aanbod aan leuke stedentrips  Belfast is verder helaas wel wat beperkt, maar met onze onderstaande tips is het gemakkelijk om zelf een leuke reis samen te stellen!

Belfast stedentrips: vliegen of per boot? Heb je wat langer de tijd? Dan kan je ook overwegen om in plaats van te vliegen per boot de overtocht naar Belfast te maken. Duurt je dat toch iets te lang? Bekijk dan hieronder  de top 3 deals voor vliegtickets naar Belfast! 

Leuke hotels voor een weekendje Belfast Wil je los je hotel boeken? Voor losse hotel overnachtingen in Belfast  is een website met heel veel keuze uit hotelletjes in Belfast Trivago Belfast hotels.

Actuele ticket aanbiedingen voor Belfast

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Stedentrip Belfast? De echte must sees!

Wij hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet die zeer de moeite waard zijn tijdens een weekend Belfast.

1. Ulster Folk & Transport Museum
Duik in het verleden van Belfast en bezoek ‘Old Town’ in het Ulster Folk museum. Je waant je hier in een Noord- Ierse stad uit de vorige eeuw.

In het Transport Museum zijn allerlei vervoersmiddelen zoals ezelskarren, stoomlocomotieven en treinstellen, sportauto’s en de geschiedenis van de scheepsbouw en vliegtuigindustrie te zien. Ook worden foto’s, tekeningen en schilderijen over het wereldberoemde schip ‘de Titanic’ tentoongesteld.

2. Belfast Castle
Op de hellingen van Cave Hill staat het 19e eeuwse Belfast Castle. Het kasteel herbergt twee restaurants; beide met een uitstekende keuken. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en kan je een wandeling maken tot aan de Neus van Napoleon.

3. W5 - Interactief Science Centrum
Dit museum is het ultieme uitje met kinderen. W5 bevindt zich in het Osyssey complex. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan de IMAX bioscoop en het Belfast Giants Ice Hockey team. 

4. City Hall
De oude City Hall is prominent aan wezig in het centrum van de stad. Dit prachtig gebouw in renaissance stijl werd in 1906 geopend en heeft een prachtige tuin waar je lekker kunt relaxen. Het gebouw is gratis toegankelijk en er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Wil je meer weten haal dan een gratis uitgave van ‘What about' bij het Belfast Welcome Center met daarin een overzicht van de evenementen in de stad.

Goedkoop weekendje naar Belfast? Meer leuke tips!

Ben je flexibel  qua vertrekdata of wil je gewoon een keer naar Belfast als de prijzen extra laag zijn? Maak dan gebruik van de handige gratis flight alert service van vliegen naar Belfast waarmee je alle nieuwe Belfast aanbiedingen automatisch ontvangt!

Weekend naar Belfast? Shop till you drop!

Belfast biedt een uitgebreid winkel aanbod dat zich centreert rondom Donegall place. Dit gebied is voor het grootste gedeelte autovrij. Castle Court is een eersteklas winkelparadijs in het centrum van Belfast.

Bezoek op zaterdagochtend de Farm & Speciality Food Market in de St. George Market. Je kunt op deze grootste overdekte markt van Noord-Ierland genieten van heerlijke lekkernijen.

Black Cab Tour

Een rondrit door Belfast in de bekende zwarte taxi is een indrukwekkende belevenis. Je komt o.a. langs de bekende muurschilderingen aan de Shenkill en Falls road die herinneren aan het conflict tussen de protestanten en de katholieken.

Evenementen in Belfast Ierland

Belfast heeft een groot aanbod van jaarlijkse evenementen. St. Patrick's Day is een nationale feestdag in Ierland. Ieder jaar op 17 maart wordt de beschermheilige Sint-Patrick herdacht door uitbundig feest te vieren.

Belfast City Carnival luidt in de maand juni het begin van Lord Mayor's in. Deze kleurrijke parade gaat van start op Academy Street en dan richting de City Hall.

De Titanic, wie kent dit wereldberoemde schip niet. In april wordt de verjaardag gevierd van de Titanic die in Belfast is gebouwd. Op deze dag kun je tentoonstellingen en lezingen bijwonen, een wandel- of busexcursie maken of genieten van drama, film en kunst.

In mei vindt het Cathedral Quarter Arts festival plaats. Het hele centrum staat dan in het teken van kunst, literatuur, muziek, comedy en theater. Van over de hele wereld komen artiesten en kunstenaars naar de stad.

Actuele ticket aanbiedingen voor Belfast

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Prijsvrij € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews