De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Loch Ness is met een gemiddelde diepte van 130 meter dieper dan de Noordzee en er zijn zelfs delen van ruim 260 meter diep!

Een circus loofde ooit een hoge beloning uit aan diegene die Nessie voor ze kon vangen. Velen hebben dat daarna ook getracht!

Voorpret

Tip: bekijk voor je reis de film Loch Ness waarin de wetenschapper Dempsey (Ted Danson) te horen krijgt dat hij naar Schotland moet vertrekken om af te rekenen met de legende van Nessie, het monster van Loch Ness.

Loch Ness

Loch Ness

Het prachtige meer van Loch Ness bezoeken? Of je nu gelooft in het monster Nessie of niet, Loch Ness  is mysterieus en onvergetelijk!

Natuurlijk verschijnt Nessie maar heel zelden en veel van die verschijningen worden aan de Schotse whiskey geweten. Toch kunnen we vakantie bij Loch Ness aan iedereen aanbevelen!

Het meer van Loch Ness bezoeken

Loch Ness is een prachtig door gletsjers uitgesleten meer. Het is enorm groot, met een lengte van 37 kilometer en een gemiddelde diepte van 130 meter bevat Loch Ness zelfs meer water dan alle andere meren in Engeland en Wales bij elkaar!

Op een klif aan de noordelijke zijde van Loch Ness staan de schitterende ruines van kasteel Urquhart. En een mooiere plek om uit te kijken over Loch Ness kan je je niet voorstellen!

Vakantie boeken met verblijf aan Loch Ness? Bekijk dan zeker de vakanties naar Schotland van specialist Buro Scanbrit. Hier vind je rondreizen incl. vervoer per vliegtuig of ferry, maar ook losse overnachtingen in vakantieparken, knusse B&B's of authentieke boerderijen.

B&B Loch Ness tip

Een aanrader voor een overnachting in de buurt van het meer is het charmante Loch Ness Guesthouse v.a. 77,- per kamer (39,- p.p.p,n.) inclusief een geweldig ontbijt. Deze traditionele Schotse B&B ligt in het centrum van Fort Augustus. Vanuit de tuin heb je een fantastisch uitzicht. Waar voor je geld! 

Loch Ness Verenigd Koninkrijk: Meet Nessie

Meer dan 10.000 mensen zeggen het Monster van Loch Ness gezien te hebben. Er zijn tientallen boeken over Nessie geschreven en meerdere films over haar gemaakt. Vrijwel iedereen die claimt Nessie ontmoet te hebben geeft aan dat het monster circa 13 meter lang is en enigzins lijkt op een dinosaurus met een kleine kop op een lange nek. De meesten hebben het Nessie nooit van dichtbij gezien en meestal zwom ze razendsnel weg door het water!

Sommigen denken dat Nessie een geëvolueerde plesosaurier is die zich in Loch Ness gevestigd heeft en dat het feitelijk een kleine familie Nessies is.

Recent nog heeft een amateur wetenschapper een film geschoten van Nessie zie hier de rapportage van een Britse nieuwszender incl. de "beelden" van Nessie.

Tip: de kans dat je Nessie zelf zult spotten is natuurlijk niet zo groot. Breng daarom zeker een bezoek aan de Loch Ness Monster Exhibition in Drumnadrochit aan de noordoever van Loch Ness. Aan de oostoever van Loch Ness ligt bovendien de Falls of Foyers, een bijzonder schilderachtige waterval en als je echt durft kan je ook waterskieen op Loch Ness!

Tip: rondreis Schotland Loch Ness op zoek naar het monster!

Zelf op zoek naar het monster van Loch Ness? Dan is tref je bij Buro Scanbrit mooie accommodaties en fantastische reizen per auto of per camper (aanrader!).

Onze favoriete rondreis in Schotland is de "Braveheart hotels" waarbij je door de mooie Schotse Hooglanden trekt, langs de schitterende kust en natuurlijk breng je een bezoek aan Fort William en Loch Ness en in enkele geweldige historische hotels overnacht. Inclusief verblijf en overtocht boek je deze reis bij Buro Scanbrit voor 10 dagen v.a. 785,- .Ook leuk:11 daagse camperreis Schotland met vlucht v.a 559,-! 

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews