De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Whisky betekent levenswater in het Gaelic.

Hoewel Scotch al eeuwen verbonden lijkt met Schotland, ontstond whisky pas rond 1840.

Er zijn vier soorten Schotse whisky: De Highland malt whisky van de Schotse Hooglanden en de Lowland malt whiskey uit het gebied ten zuiden hiervan. Dan is er de Islay malt whisky van het eiland Islay en Campbeltown malt whisky van Mull of Kintyre.

Voorpret

De enige Malt Whisky Trail ter wereld vind je in Schotland. 
Ontdek hier alvast de Malt Whiskey Trail 

Whisky Trail Schotland

Whisky Trail Schotland
De bekende Whisky Trail loopt langs enkele van de mooiste plekjes van Schotland. Een erg mooie route voor een rondreis door de Hooglanden van Schotland, langs bekende Whiskey distilleerderijen en de meest prachtige kastelen!

The Whisky Trail Schotland - reizen & onze tips!

Eigenlijk is er niet echt een Whiskey trail, maar zijn er meerdere mooie routes. Wij raden je zeker aan te starten in Edinburgh, waar je bij het Scotch Whisky Heritage Centre op de Royal Mile,kunt kennismaken met de geschiedenis van en productie van de Schotse Whisky.

Whisky tour - whisky & kastelen!

  • Zelf een Whisky Trail doen? Buro Scanbrit heeft diverse erg mooie individuele rondreizen die je door een geweldig landschap langs diverse bekende whisky distilleerderijen brengen. Je bepaalt zelf welke je bezoekt tijdens je whisky tour, maar de hotels, je overtocht e.d. zijn allemaal geregeld. Er is al een korte Whisky & Highlands vakantie van 5 dagen v.a. 259,- boekt. Langer blijven? Kijk dan zeker naar de bijzondere rondreis 'Braveheart'.
  • Stel zelf je Whisky reis samen! Via Trivago Schotland kan je namelijk ook losse hotels in de Hooglanden van Schotland boeken. 

Whisky Trail routes

Op de website van de Scotch Whisky Association staan verschillende whisky trails en de distilleerderijen in Schotland die open zijn voor bezoek door het publiek. Erg handig om je vakantie uit te stippelen.

Weekend Schotland whisky & korte whisky reizen - De hierboven genoemde whisky reizen zijn allemaal bestemd voor wat langere vakanties. Maar als je niet de tijd hebt voor een langere rondreis kan je ook prima verschillende whiskydistilleerderijen bezoeken tijdens een weekendje Schotland of een fijne shortbreak. Bezoek bijvoorbeeld vanuit Edinburgh in een dagtrip enkele distilleerderijen ten zuidoosten van de stad in de Schotse Laaglanden.

Whisky Trails door de Schotse Hooglanden

In de Schotse Hooglanden worden al eeuwen de meest legendarische Schotse whisky's gestookt. Er is een prachtige route die start in Benromach en voorzien van speciale wegwijzers door de oostelijke Highlands. Van de 80 malt whisky distilleerderijen in deze streek raden we je aan in ieder geval een bezoek te brengen aan het beroemde Glenlivet, Glenfiddich en Cardhu.

Neem zeker de tijd voor een bezoek aan de Speyside Cooperage in Craigellachie. Hier worden ieder jaar ruim 100.000 eiken vaten gemaakt die daarna gebruikt worden voor het rijpen van de whisky.

Overigens is de Whisky Trail ook erg leuk als eerste kennismaking met Schotland. Je komt door een schitterend landschap met tientallen middeleeuwse kastelen, beeldschone stadjes en meren waar je kunt vissen of varen!

B&B's en hotels tref je in vrijwel ieder Schots dorp. Op Trivago tref je fijne accommodaties tegen relatief vriendelijke prijzen: o.a. het authentieke hotel The Steadings, een aanrader vlakbij Inverness en Loch Ness, vlakbij Loch Lomond in Drymen kunnen we het historische The Winnock hotel aanraden.

Whisky Festival - muziek & nog meer scotch

Ben je na het lezen van deze special enthousiast geworden over whisky reizen? Lees dan zeker deze tip!

Eens per jaar staat het Schotse eiland Islay geheel in het teken van whisky en muziek. Elk jaar vindt het festival plaats in de laatste week van de maand mei. Deze dagen kan je genieten van fantastische muziek, Schotse gezelligheid en kan je natuurlijk lekker veel whisky proeven. Let wel op, wegens de populariteit, bekendheid en succes van dit evenement moet je je accommodatie of verblijf ver van tevoren boeken, anders is alles al volgeboekt!

Meer lezen over festivals in Schotland? Edinburgh staat elk jaar wel een aantal keer in het teken van feest en gezelligheid. Lees onze Edinburgh Festival tips!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews