De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Edinburgh worden de grootste culturele festivals ter wereld gehouden!

Voorpret

Bekijk alvast het vuurwerk concert tijdens Edinburgh International Festival.

Festivals in Edinburgh

Naar het Edinburgh festival? Het beroemde Edinburgh Festival is een van 's werelds grootste culturele festivals en zeer de moeite om te bezoeken! Hier tref je praktische tips en handige info voor het plannen van jouw trip naar het Edinburgh festival.

Edinburgh Festival 2021

Edinburgh is tijdens het Edinburgh Festival het podium van de wereldwijde top op cultureel gebied. De hele zomer staat dan in het teken van verschillende festivals:

 • Edinburgh International Science Festival: 31 maart t/m 15 april 2021
 • Imaginate Festival: 28 mei t/m 5 juni 2021
 • Edinburgh International Film Festival: 20 juni  t/m 1 juli 2021
 • Edingburgh Jazz & Blues Festival: 13 t/m 22 juli 2021
 • Edinburgh Art Festival: 27 juli t/m 27 augustus 2021
 • Royal Edinburgh Military Tattoo: 4 t/m 26 augustus 2021
 • Edinburgh Festival Fringe: 4 t/m 28 augustus 2021
 • Edinburgh International Festival: 4 t/m 28 augustus 2021
 • Edinburgh International Book Festival: 12 t/m 28 augustus 2021
 • Edinburgh Mela: 27 en 28 augustus 2021
 • Scottish International Storytelling Festival: 20 en 31 oktober 2021
 • Edinsburgh Hogmanay: 30 december 2021 t/m 1 januari 2021


Actuele citytrip aanbiedingen voor Edinburgh

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Edinburgh International festival

Ieder jaar in augustus verandert Edinburgh in het podium van de wereldwijde top op het gebied van podiumkunsten en muziek tijdens het Edinburgh Festival. Het Edinburgh Festival is één van de grootste festivals ter wereld en de sfeer in de stad is rond die tijd werkelijk fantastisch.

Hotel Edinburgh? Boek ruim op tijd!

Tijdens de diverse festivals in Edinburgh is het bijna onmogelijk ter plaatse nog een hotel te vinden. Boek je accommodatie daarom vooraf hier in Nederland.

Je stedentrip Edinburgh kan je nu supervoordelig zelf je stedentrip Edinburgh samenstellen op sites als Expedia waar je goedkope tickets met hotels in Edinburgh kunt combineren. Tip! Bekijk onze handige Edinburgh budget tips.

Free Edinburgh Fringe Festival

Het Free Edinburgh Fringe Festival is uitgeroepen tot het grootste artistieke festival van de wereld en heeft voor iedereen wat te bieden: theater, komedie, muziek, dans, tentoonstellingen en veel meer. Een groot aantal voorstellingen zijn gratis toegankelijk en voor sommige optredens betaal je entree.

Meer info: Free Edinburgh Fringe Festival

Edinburgh Film festival

De échte filmliefhebber mag dit festival eigenlijk niet missen. Tijdens het Edinburgh filmfestival, dat het langstlopende in zijn soort ter wereld is, worden de nieuwste films vertoond.

Dit internationale festival trekt jaarlijks vele bezoekers en wordt met het jaar groter. De award uitreiking is het hoogtepunt van het festival dat jaarlijks plaatsvindt in juni. 

Edinburgh Military Tattoo festival

Tijdens Military Tattoo festival vinden optredens plaats van Schotse en internationale drumbands met Edinburgh Castle als prachtig decor. Honderden muzikanten, doedelzakspelers, dansers en vaandelzwaaiers bezoeken de stad tijdens dit festival.

Meer info: Edinburgh Military Tattoo festival

Actuele citytrip aanbiedingen voor Edinburgh

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
VakantieDiscounter € 12,50 De getoonde prijzen zijn exclusief 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en een bijdrage van 10.00 aan het SGR-fonds.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews