De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

J.K. Rowling (Harry Potter) schreef in café The Elephant House in Edinburgh haar eerste boek.

Voorpret

Uit de hele wereld komen legereenheden in augustus naar het spectaculaire Military Tattoo festival.

Edinburgh budget tips

Je kunt fantastische stedentrips naar Edinburgh maken of een erg leuk weekend in Edinburgh doorbrengen zonder dat het veel hoeft te kosten! Wij hebben de beste Edinburgh budgettips voor je verzameld.

Goedkoop naar Edinburgh

Tarieven voor vliegen naar Edinburgh van zowel de lijndienst als lowcost maatschappijen vergelijken? Lees dan onze tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Edinburgh.

Voor wie liever een complete stedentrip boekt hieronder de beste aanbiedingen van dit moment, met dank aan de redactie van citytrip vergelijker www.goedkoopstestedentrip.nl

Actuele citytrip aanbiedingen voor Edinburgh

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop Edinburgh ontdekken?

Korting? Voordelig Edinburgh Castle bezoeken Met de Historic Scotland Explorer Pass bezoek je heel voordelig zo'n 80 bezienswaardigheden in Schotland en breng je o.a. een bezoek aan Edinburgh en Stirling Castle. Je kunt een pas voor 3 of 7 dagen aanschaffen v.a. c.a. 40,- (laatst gecheckt: voorjaar 2015). Daarmee heb je gratis toegang tot vele Schotse attracties en mag je bij bovengenoemde kastelen de rij voorbijlopen! Ook ontvang je hier korting op audio gidsinfo. 

Tip: Gratis wandeling door Edinburgh Bij Sandemans New Edingburgh tours kan je onder leiding van een ervaren gids een drie uur durende wandeling maken langs alle hotspots van Edinburgh! De tour start iedere dag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur tegenover het Starbucks café bij Tron Kirk aan High Street. De tour eindigt in de Princes Street Gardens.

Bezoek gratis musea in Edinburgh!

Gratis toegankelijke musea - Het City Art Centre, the Peoples Story Museum, the Writers Museum en de prachtige (aanrader!!!) National Gallery of Scotland.

Ook het Edinburgh Museum, het Museum of Childhood, het Museum of Scotland en het Royal Museum Edinburgh zijn gratis toegankelijk. Het Royal Museum Edinburgh is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw en alleen al om die reden een bezoek waard.

Gratis toegankelijke tentoonstellingen - The Spirit of the Tattoo en een bezoek aan de Botanic Gardens van Edinburgh is zeker aan te raden. Deze behoren absoluut tot de mooiste in hun soort ter wereld.

Free festival in Edinburgh

In Edinburgh vindt van 7 t/m 31 augustus van dit jaar het Free Edinburgh Fringe Festival plaats. Dit festival is uitgeroepen tot het grootste artistieke festival van de wereld en heeft voor iedereen wat te bieden: theater, komedie, muziek, dans, tentoonstellingen en veel meer.

Een groot aantal voorstellingen zijn gratis toegankelijk en voor sommige optredens betaal je entree.

Meer informatie over het Free Edinburgh Fringe Festival

Eten voor een klein prijsje in Edinburgh

Veel pubs in Edinburgh serveren prima maaltijden voor een kleine prijs. Daarnaast tref je in het centrum ook enkele uitstekende en voordelige Indiaase restaurants.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Edinburgh

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
VakantieDiscounter € 12,50 De getoonde prijzen zijn exclusief 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en een bijdrage van 10.00 aan het SGR-fonds.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews