De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De West Highland Way is het populairste wandelpad in Groot Brittannië.

Voorpret

Bekijk de film Braveheart waarin de acteur Mel Gibson de rol heeft van een Schotse vrijheidsstrijder. Met prachtige beelden van de Scottish Highlands!

Schotse Hooglanden

Schotse Hooglanden

Op vakantie naar de Schotse Hooglanden? De Highlands is een prachtig, bergachtig en dunbevolkt gebied in het noorden van Schotland. Deze streek staat bekend om haar whisky distilleerderijen, schitterende kastelen en doedelzakmuziek.

Vakantie Schotse Hooglanden

Rondreis maken door de Schotse Hooglanden? Ontdek de mooiste plekken met de mooie rondreizen van Buro Scanbrit. Deze Groot-Brittannië specialist biedt een legio aan rondreizen incl. vervoer per ferry, maar ook prachtige plaatsen om te overnachten. Maak kennis met de Schotse bevolking en verblijf op een authentieke boerderij, een knusse B&B of overnacht misschien zelfs wel in één van de prachtige Schotse kastelen!

Rondreis door de Schotse Hooglanden? Doe de Whisky Trail!

In Aberdeen en de Grampian Highlands vormen zeven whisky distilleerderijen samen de Whisky Trail, een prachtige route door het land van de geliefde Schotse malt whisky. Meer over de Whisky Trail in de Highlands.

Wandelen in Schotland? De West Highland Way.

De West Highland Way is een wandeling van 152 km door de Schotse Hooglanden. De wandeling begint vlakbij Glasgow, over oude veedrijverroutes en kleine weggetjes, langs Loch Lomond, dwars door de Schotse Hooglanden. De route eindigt in Fort William, aan de voet van de Ben Nevis.

Jaarlijks lopen ongeveer 50.000 mensen de West Highland Way, waarvan velen onderweg kamperen. De wandeling is in zes tot tien dagen te doen. Voor wie niet in een tent wil overnachten zijn er onderweg genoeg leuke kleine hotels in dit deel van Schotland te vinden!

Meer mooie wandelroutes: Fort William en de Ben Nevis

De hoogste berg van de Highlands en zelfs van heel Groot Brittannie, is de Ben Nevis met 1344 meter. Ben Nevis ligt bij de stad Fort William en is beroemd om zijn rots- en ijsklimroutes.

Het beklimmen van de Ben Nevis is zelfs voor ervaren bergbeklimmers best een stevige uitdaging. Bij mooi weer is de beklimming via het toeristenpad prima te doen. Maar de top bevindt zich 355 dagen per jaar in de wolken! Toch proberen maar liefst 100.000 mensen elk jaar de top van deze imposante berg te bereiken!

Een mooiere ligging dan die van Fort William, aan de voet van Ben Nevis en de oevers van het schitterende Loch Linnhe is nauwelijks te bedenken. Deze stad staat bekend als het “outdoor capital” van Schotland en is een perfecte uitvalsbasis om de Highlands te verkennen.

In Fort Nevis zijn tientallen hotels, restaurants en leuke winkels, maar het is met name de omringende natuur die bezoekers trekt. Naast bergbeklimmers trekt de Fort William veel wandelaars. De populaire West Higland Way heeft hier zjjn eindpunt en een andere bekende route, The Great Glen Way, start hier. Ook kan je leuke trippjes per boot over het mooie Loch Fine maken.

Een andere aanrader voor een ontspannen wandelvakantie in de Highlands is de mooie 'Great Glen Way'. Deze loopt van Fort William naar Loch Lochy, langs Loch Ness en Inverness Castle.

Unieke belevenis: de Highland Games

De Highland Games zijn unieke zomerse manifestaties die nog uit de middeleeuwen stammen. Van de ongeveer 40 jaarlijkse games zijn die bij Braemar de bekendste. Meestal komt koningin Elisabeth, die de zomer meestal doorbrengt in Balmoral Castle, zelfs even kijken.

Deze evenementen staan bekend als atletisch zwaar. De 'heavies', oftewel zware jongens, houden zich bezig met hamer-, steen- en boomstamwerpen. Bij dat laatste onderdeel werpen ze met een boomstam van 6 meter en maar liefst 65 kilo!

De Highland Games zijn een echte belevenis. Er worden ook allerlei dansen uit de Schotse Hooglanden opgevoerd en traditionele doedelzakmuziek gespeeld. Er zijn verschillende games tussen mei en september, de games in Braemar zijn op de 1e zaterdag van september.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews