De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de meeste ferry's Schotland 's nachts varen? Een borreltje aan de bar en slapen in je hut - je bent er zo!

Voorpret

Geloof jij in Nessie, het monster in het meer van Loch Ness? Bekijk alvast alle foto's en filmpjes op internet en bekijk onze reisgids of dit bijzonder (griezelige) meer.

Ferry overtocht Schotland

Ferry overtocht Schotland
Op vakantie naar Schotland? Ga met de ferry! Schotland is goed(koop) bereikbaar per ferry en de overtocht naar Schotland is perfect voor een vakantie waarbij je je eigen auto mee wilt nemen. Hier tref je een ferry Schotland overzicht & tips om goedkope ferry overtochten Schotland te vinden.

Ferry Schotland? Overtocht Schotland: info & reistips!

Als je met je eigen auto op vakantie wilt naar Schotland, dan moet je met de boot naar Schotland. Maar het is prima reizen per ferry: de overtocht is comfortabel en bovendien het eerste leuke avontuur van je vakantie!

Verschillende routes & mogelijkheden Er zijn vele ferry's die je richting Schotland brengen. Zo heb je de ferry's vanuit Nederland richting Newcastle en Hull, je rijdt dan een stuk door het prachtige Engeland voordat je in Schotland aankomt. Ook kun je kiezen voor een vertrek uit Zeebrugge, net over de grens. Wij zetten hieronder de mogelijkheden en routes van de ferry Schotland overtocht voor je op een rij.

Overtocht Schotland? Ferry route IJmuiden - Newcastle

Je zit niet direct in Schotland, maar je bent wel vlakbij. Dagelijks vertrekt vanuit de haven van IJmuiden de ferry naar Newcastle, zo'n 100 km ten zuiden van de Schotse grens. 

Met de boot naar Schotland: ferry Zeebrugge - Hull

De ferry Zeebrugge - Hull is een ander alternatief voor de ferry naar Schotland. Je vertrekt om een uur of zes 's avonds vanuit de Belgische kustplaats Zeebrugge, net over de Nederlandse grens. Deze ferry brengt je naar het Engelse Hull, waarvandaan je je reis naar Schotland kunt vervolgen.

Overtocht naar Schotland? Je ferry vertrekt in Rotterdam

Een andere goede verbinding voor de overtocht Schotland is de ferry Rotterdam - Hull. Deze veerboot steekt in 11 uurtjes over (je vertrekt om 21.00 uur). Het is dan nog zo'n 300 km naar de Schotse grens, die je aflegt door de prachtige omgeving van noord Engeland.

Combineer Schotland met Engeland: de ferry naar Harwich

Tijdens één vakantie Schotland en Engeland combineren? Dan is het een aanrader om de ferry vanuit Hoek van Holland naar Harwich te nemen. Een echte budgettip want de ferry naar Harwich is aanzienlijk goedkoper dan bovenstaande overtochten (retour v.a. 109,- p.p. incl. auto). Het is vanaf Harwich nog wel zo'n 500 km rijden naar de Schotse grens (door het prachtige Engelse landschap!). Tickets voor de ferry naar Harwich boek je bij Stena Line al v.a. circa 70,- p.p.!

Vervanger voor de ferry: het vliegtuig

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen auto te laten staan en voor het vliegtuig te kiezen. Een vliegticket kan flink goedkoper zijn dan een ferryticket, maar je moet er wel rekening mee houden dat je nog een auto moet huren of een ticket voor het openbaar vervoer moet kopen. Meer informatie over het vinden van goedkope vliegtickets vind je in onze reisgids Vliegtickets Schotland.

Tip: wil je up-to-date blijven van de beste aanbiedingen voor vliegtickets naar Schotland? Meld je dan aan op Vliegennaar.nl, je krijgt een e-mail zodra er een ticket naar Schotland voor jouw ingevoerde budget is gevonden!

Meer Schotland info

Meer informatie over Schotland? Bekijk dan eens een van deze reisgidsen: reistips Edinburgh, tips voor een goedkope vakantie in onze Schotland Budget Tips!

Of bekijk aanbiedingen voor reizen naar Glasgow, ontdek de Highlands of Scotland, ga opzoek naar het monster van Loch Ness, bezoek de mooiste kastelen van Schotland en ontdek de wonderlijke Harry Potter tour!

Of kies voor een autovakantie naar Schotland incl. overtocht met het hele gezin, lees alles over een reis naar Schotland met de kids!

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews