De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Goedkoopste overtocht Engeland

Goedkoopste overtocht Engeland

Met de boot naar Engeland? Vergelijk de tarieven, routes en reistijden per ferry naar Newcastle, Harwich, Dover voor de overtocht met de ferries vanuit IJmuiden, Rotterdam, Calais, Duinkerken of Zeebrugge. Zo ontdek je de beste en goedkoopste overtocht naar Engeland!

Goedkoopste overtocht Engeland - ferry IJmuiden - Newcastle

De goedkoopste overtocht naar Engeland met auto, camper of openbaar vervoer? Dat is 9 van de 10 keer van IJmuiden naar Newcastle. met de auto boek je deze overtocht al vanaf 55,- p.p. en met de fiets zelfs al vanaf 20,- bij veerdienst DFDS!

Vn alle havens in Engeland, waar je vanuit Nederland per ferry naar toe kunt varen is dit het meest noordelijk gelegen. Je bent per auto bijvoorbeeld al in een uurtje in Schotland, maar ook voor een vakantie in Northumberland is deze verbinding ideaal.

De ferry's van gaan dagelijks van Newcastle naar IJmuiden in Nederland om 17.30 en de ferry vanuit IJmuiden vertrekt dagelijks om 18.00 uur naar Newcastle. Op de site van ferrymaatschappij DFDS staat overigens dat het de Ferry van Newcastle naar Amsterdam is. Dit is puur op buitenlanders gericht die IJmuiden niet kennen (waar dus de feitelijke Ferry terminal is).

Aan boord van de DFDS Ferry naar Newcastle is van alles te doen! Er is een ruime keuze uit restaurants en bars, er is een bioscoop en er zijn nachtclubs. Ook tref je op de ferry naar Newcastle een kinderclub en veel leuke winkels!

Bekijk alle overtocht tips en aanbiedingen op de website van DFDS (afgelopen zomer boekten wij voor 55,- p.p. inclusief auto!) of lees meer details in onze special over de overtocht naar Newcastle.

Lees meer over de leuke stad Newcastle.

Autovakantie tip: ben je van plan om met je eigen auto een overtocht te boeken en rond te reizen in Engeland? Dan is het vaak voordeliger een pakketreis te boeken incl. accommodaties + overtocht. Dergelijke rondreizen met je eigen auto boek je al v.a. circa 450,- p.p. per week bij Buro Scanbrit.

Ferry Engeland? Stena Line Hoek van Holland - Harwich

Een overtocht per ferry van Hoek van Holland naar Harwich is een aanrader als je daarna door wilt naar bijvoorbeeld Londen (2 uurtjes rijden vanaf Harwich), of als je daarna per auto of trein een rondreis door Oost of Zuid Engeland wilt maken.

Harwich is de belangrijkste haven van het mooie graafschap Essex. Het gebied waar je aankomt per ferry: een perfecte plek om je rondreis door Engeland te beginnen!

De Stena Line ferry waarmee je van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland kunt varen is recent uitgeroepen tot de "maatschappij met de beste ferry". Stena Line Ferries heeft dagelijks twee overtochten afvaarten van Hoek van Holland naar Harwich: een nachtafvaart, waarbij je slaapt in comfortabele hutten, of een dagafvaart. Overdag doet hij 5,5 uur over de overtocht, 's nachts 8 uur. De ferry's zijn voorzien van heel veel faciliteiten en je zult je geen moment vervelen aan boord. Er zijn meerdere restaurants en bars, verschillende soorten hutten, winkels en zelfs een bioscoop!

Prijzen en reserveren! De tarieven zijn afhankelijk van de bezetting op de ferry, en altijd geldt dat het goedkoper is hoe vroeger je boekt! Extra passagiers in de auto betalen een paar tientjes en kids reizen voor 50% korting mee.

De overtocht naar Engeland boek je bij deze ferry al v.a. circa 70,- voor een auto plus bestuurder!

Overtocht Engeland Duinkerken - Dover

Overweeg je de overtocht naar Engeland van Duinkerken naar Dover te maken? Dit is de kortste overtocht. De boot doet er maar 2 uur over naar Dover. Vanuit Utrecht is het bovendien maar 260 kilometer naar Duinkerken. Je bent er dus in 3 uurtjes!

Als je niet perse vanuit Nederland hoeft te vertrekken dan is deze overtocht nog goedkoper dan de ferry naar Newcaslte. Met de fiets boek je deze overtocht namelijk al vanaf 25,-! Meer aanbiedingen en informatie voor deze route tref je op de website van DFDS.

Ferries Engeland - ferry Hull - Rotterdam

Wil je naar het hart of het noorden van Engeland of naar Schotland of Wales reizen? Dan is ook de ferry naar Hull vanaf Rotterdam zeer comfortabel. De overtocht per ferry is in dit geval namelijk altijd s' nachts en aan boord van de luxe ferries kan je heerlijk ontspannen tijdens een diner, een filmpje kijken en prima slapen in je eigen hut. De volgende ochtend kom je uitgeslapen aan in Hu

Overtochten naar Hull vanuit Rotterdam Europoort (40 km onder Rotterdam) duren ongeveer 11 uur. Een overtocht kost ongeveer 145,- voor 1 persoon + auto (2e persoon is voordeliger) op de website van ferry maatschappij P&O

Vanuit Hull zijn is er een uitstekend wegennetwerk met de mooie streken in het hart en noorden van Engeland, Wales en Schotland. 

Er zijn vanuit de haven overigens ook uitstekende verbindingen er bus en trein naar mooie steden als York, Leeds, Liverpool en Manchester! Maar ook Glasgow en Edinburgh zijn goed per openbaar vervoer vanuit Hull te bereiken.

Ferry Engeland - overtocht Zeebrugge - Hull gestopt

Woon je in Belgie of in het zuiden van Nederland? Dan kon je ook de ferry naar Hull vanuit Zeebrugge nemen. De ferry is echter bij gebrek aan belangstelling tijdens corona gestopt met haar service. Als er weer een nieuwe ferry service start informeren wij jullie direct via deze pagina.

Met de Ferry vanuit Engeland naar Ierland?

Er zijn verschillende opties als je met de ferry vanuit Engeland door wilt reizen naar Ierland. Zo kan je in Wales de overtocht naar Dublin maken of vanuit het zuiden van Schotland naar Belfast in Noord Ierland.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews