De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Met de ferry maak je de overtocht van Holyhead naar de haven van Dublin al in 3 uur!

Voorpret

Voor vakantie inspiratie en tips: Ierland reisgids

Ferry Dublin

Ferry Dublin
Een autovakantie in Ierland vanaf Dublin? Hier lees je alles over de overtocht met de ferry naar Dublin vanaf Holyhead!

Ferry Dublin: Ferry Holyhead - Dublin of Dun Laoghaire?

Als je de ferry naar Dublin wilt nemen dan zijn er vanuit Holyhead in Wales twee verschillende goede opties met de Stena Line Ferries.

Ferry Holyhead - Dun Laoghaire Je kunt de high speed ferry Holyhead - Dun Laoghaire nemen. De haven van Dun Laoghaire ligt circa 10 km zuidelijk van Dublin. Deze ferry gaat 2 keer per dag (vroeg in de ochtend en later in de middag) en brengt je in 2 uur op je bestemming.

Ferry Holyhead - Dublin De tweede optie is de ferry Holyhead - Dublin en op deze route naar Dublin heb je maar liefst de keuze uit 4 overtochten per dag. De ferries naar de haven van Dublin doen er wel iets langer over dan de ferry naar Dun Laoghaire (ongeveer 3 uur en 15 minuten). Maar aan boord van de Stena Line ferry is heel veel te doen, dus dat extra uurtje vliegt zo voorbij!

Ferry naar Dublin - faciliteiten en prijzen

Natuurlijk kan je op beide ferries naar Dublin even ontspannen in de lounge en genieten van het mooie uitzicht over Zee. Aan boord van de ferry naar de haven van Dublin tref je verder o.a. een kinderspeelplaats, winkel en natuurlijk een restaurant en bar voor een  hapje en drankje tijdens de overtocht. Ook op de ferry naar Dun Laoghaire kan je lekker eten in het restaurant, even snuffelen in de winkel of iets drinken in de bar.

Op beide ferries boek je een overtocht voor auto + bestuurder al v.a circa 95,- (2017). De tarieven schommelen mee met de bezetting van de ferries, in de regel is van toepassing dat hoe vroeger je boekt hoe voordeliger het is! Extra passagiers betalen circa 35,-. De kinderkorting is 50%. Note: check voor de zekerheid altijd even www.stenaline.nl voor de actuele tarieven, speciale acties en kortingen. 

Overtocht Dublin vanuit Harwich, Hull of Newcastle?

Je kunt bij Stena Line voordelig voorafgaand aan de ferry naar Dublin eerst de ferry vanuit Hoek van Holland naar Harwich nemen. Eenmaal in Harwich rij je in circa 6 uur naar de haven in Holyhead.

Alternatieve opties zijn de ferry vanuit Rotterdam of Zeebrugge naar Hull (vanaf daar is het ongeveer 4 uur rijden naar Holyhead) of de Ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle (525 km.) 

Met de trein vanuit Londen is Holyhead in 4 uur bereikbaar. 

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews