De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Ierland heeft verschillende legendes en volkssprookjes.

Voorpret

Al vanaf zijn eerste bezoek is Gerrit Jan Zwier meer dan onder de indruk van Ierland. In zijn boek 'Mijn Ierland' beschrijft hij zijn eerste indrukken, lees je zijn wandelverslagen en andere dingen waarmee hij iedereen wilt inspireren om Ierland te gaan ontdekken.

Bezienswaardig Ierland

Bezienswaardig Ierland
Ierland is een land vol bezienswaardigheden: natuur, cultuur en monumenten. Ook kent het verleden vele verhalen en mythes. Er zijn dan ook genoeg bezienswaardigheden die je informatie geven over het prachtige verleden van Ierland.

Bezienswaardigheden Ierland: monumentale steden

In Ierland staan ook veel steden aangeschreven als monument. In de oude stad Waterford volgen de smalle oude straatjes een patroon dat duizend jaar geleden door de Noormannen is uitgezet. Dublin is een oude Viking nederzetting en tijdens alle reizen door Ierland kom je de typisch Ierse ronde torens uit de Vikingtijd tegen.

Ierse eilanden > Skelligs & Blaskets

Ierland heeft een verleden dat rijk is aan verhalen en legendes. De meest afgelegen eilanden, zoals de Skelligs en de Blaskets voor de kust van Kerry, hebben onderdak geboden aan de monniken die Ierland omvormden tot het Land van Heiligen en Geleerden. Zo was Ierland een tijdlang het middelpunt van het christendom in Europa.

Vandaag de dag kan je een boottocht maken naar (een van) deze twee eilanden. Informeer daarnaar bij je touroperator.

County Meath

Indrukwekkend is de imposante grafheuvel in County Meath, inmiddels Unesco Wereld Erfgoed en deze trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers. Hij is rond 3200 voor Christus gebouwd en is omringd met 97 keien.

Botanische tuinen Ierland

Bezoek de schitterende kastelen, monumenten en statige huizen van Ierland. Veel van deze kastelen en landhuizen hebben prachtige tuinen. Erg mooi is de wilde watertuin van Annes Grove. Het is een oude, zeer gevarieerde tuin, met kronkelende beekjes, inheemse planten en exotische bamboesoorten.

Annes Grove, Castletownroche, Cork
http://www.annesgrovegardens.com/

Een andere aantrekkelijke tuin in Ierland is The National Botanic Gardens, in Dublin. Hier tref je planten van over de hele wereld!

The National Botanic Gardens, Glasnevin, Dublin

Festivals Ierland

Ieren zijn gek op festivals en organiseren er dan ook veel, het hele jaar doen. Aanraders zijn het oerfestival in Galway, het Dublin Theatre festival en het Oyster Festival in Galway. Tijdens het St Patricks Festival in Dublin komen bezoekers uit de hele wereld naar de stad om een week te genieten van straattheater, optochten en het beroemde vuurwerk. Ook leuk is ook het Rose of Tralee Festival in Kerry, een jacht naar nieuw talent. En zowel Dublin, Cork, Belfast als Galway hebben elk hun eigen filmfestival.

Bekijk hier wat er in Ierland te doen is

Glenveagh National Park

Met 16.000 hectare is Glenveagh National Park het grootste nationaal park van Ierland. Je kan kiezen voor een rondleiding per minibus of al wandelend zelf het park verkennen. In het park vind je ook een kasteel uit 1870 dat volledig is ingericht.

Bereikbaar via de dorpen Kilmacrennan en Churchill.

Slieve League

Aan de Donegal Bay ligt een van de hoogste zeekliffen van Europa. Als je de top van de 600 meter hoge klif bereikt hebt, heb je uitzicht tot aan Glencolmcille. Als je liever niet klimt, kan je met de auto via Carrick naar boven of je kan de klif bewonderen met de boot vanaf het water.

Slieve League, Donegal Bay, County Donegal

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews