De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De 40.000 Basalt zuilen van de Giant's Causeway aan de Causeway Coast in Noord-Ierland staan op de Werelderfgoed lijst van de Unesco als geologisch wereldwonder. De zuilen zijn 50 a 60 miljoen jaar geleden al ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting. De kustweg langs deze zuilen behoort tot de mooiste autoroutes ter wereld! 

Voorpret

Vraag de mooie Ierland brochure van Buro Scanbrit. vol inspiratie,mooie foto's, tips en aanbiedingen voor prachtige reizen per auto door Ierland.

Ontdek Noord-Ierland

De geschiedenis van Noord-Ierland is veel besproken en heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten. Dat is goed terug te zien in steden als Belfast en Londonderry. Maar Noord-Ierland is ook een ontzettend mooi land met groene landschappen, heuvels, rotskusten, eeuwenoude dorpen en whiskystokerijen. Een perfecte bestemming om tijdens een rondreis met zijn tweeën te ontdekken.

Rondreis Noord-Ierland: hoogtepunten

Noord-Ierland heeft ontzettend veel te bieden voor een autorondreis. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de geweldige wandelroutes in de Mourne Mountains, terwijl natuurliefhebbers bij Giants Causeway en de baaien van Carrick-a-Rede kunnen uitwaaien en de oude Ierse cultuur kunnen opsnuiven in Dunluce Castle. Dompel vervolgens samen onder in de cultuur én het nachtleven van Belfast om een perfecte reis af te sluiten. Hieronder een beschrijving  van de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens de rondreis door Noord-Ierland en tips voor je reis.

Actuele ticket aanbiedingen voor Belfast

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Giants Causeway en Noord Noord-Ierland

Aan de andere kant van Noord-Ierland, in het noorden, is een prachtige kustlijn die langs de Ierse Zee en de Atlantische Oceaan loopt. Vlak bij het dorp Bushmills vind je de Giants Causeway. De Causeway is een rotsformatie die uit ruim 40.000 basaltzuilen bestaat. Deze zuilen zijn waarschijnlijk zo’n 60 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De naam stamt volgens de legende af van de reus Finn McCool, die een pad van basaltstenen– een causeway - naar Schotland zou hebben aangelegd, maar die door een andere reus grotendeels gesloopt werd. Het gebied is zo bijzonder, dat het op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst staat.

Het hele jaar door kun je op de Giants Causeway lopen en de ruige natuur van het gebied bekijken. Daarnaast is de kust van het noorden op meerdere plekken toegankelijk en kun je samen genieten van de prachtige kustlijn en de zee. Tussen maart en november kun je bijvoorbeeld via de touwbrug bij Carrick-a-Rede naar het bijna verlaten Carrick Island, om uit te waaien langs de kust. Bezoek ook het middeleeuwse kasteel Dunluce Castle, waar je alles over de oude Ierse en Noord-Ierse geschiedenis kunt leren. Wil je weten hoe whiskey gemaakt wordt, laat je in Bushmills dan rondleiden door de oudste distilleerderij ter wereld.

Mourne Mountains

Ze klinken misschien niet heel bekend, maar velen van ons hebben ze gezien: De Mourne Mountains. Dit berggebied ligt in het zuidoosten van Noord-Ierland is een van de omgevingen waar Game of Thrones wordt opgenomen. Het gebied is verdeeld in de High Mournes en de Low Mournes. Tussen de bergen door loopt the Mourne Wall, een 35 kilometer lange muur die gebouwd is om schapen en koeien bij het water vandaan te houden. De muur loopt over 15 bergen van de Mournes, inclusief Slieve Donard, met 850 meter de hoogste.

In de Mournes zijn ruim 35 verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van een kilometer tot ruim 42 kilometer. De routes variëren ook in zwaarte en hoogte. Je kunt heerlijk op het gemak door het dal langs het water lopen, of de uitdaging aangaan en de bergen beklimmen. Een route met veel geschiedenis loopt over het Brandy pad. Dit pad werd in de 18e en 19e eeuw gebruikt als smokkelroute voor alcohol en sigaretten tussen de dorpen Newcastle aan de kust en Hilltown. Nu is het een van de mooiste wandelroutes in de Mournes. In juni en september zijn hier verschillende wandelfestivals.

Belfast City Hall

Ben je na al dat prachtige natuurgeweld toe aan de stad, dan biedt Belfast de uitkomst. Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en met 280.000 inwoners ook gelijk de grootste stad van het land. Belfast kent een rijke historie, van piraten die de luwte zochten, naar groeiende industrie, de thuishaven van de Titanic, de strijd van de IRA en de plaats waar het Goede Vrijdagakkoord werd getekend.

Van al deze periodes is veel terug te vinden in de stad en vooral in Belfast City Hall, het stadhuis. Het iconische gebouw is ruim honderd jaar oud en geeft een goed beeld van de stad. Bovendien biedt het toegang tot de Titanic Memorial Garden. De tuin is speciaal ontworpen rond het officiële gedenkteken voor de opvarenden van de Titanic.

Naast een rijke historie heeft Belfast ook een rijke hedendaagse cultuur. In de verschillende delen van de stad kun je heerlijk genieten van restaurants, live muziek, theater en film. Het hele jaar door zijn er grote evenementen als het Belfast Vital, Belsonic, Hilden Beer en Music Festival en de Belfast Tattoo. Ideaal om met zijn tweeën een week met mooie natuur en prachtige wandelingen af te sluiten.

Rondreizen door Noord-Ierland

Reizen door Noord-Ierland is niet alleen prachtig, maar ook goed te doen. Het land is ongeveer een derde van Nederland, dus afstanden zijn niet heel groot en vanaf Amsterdam vlieg je in een goed uur naar Belfast. Maar je kunt ook prima een rondreis door dit deel van Ierland maken met je eigen auto. Een perfect startpunt voor je oriëntatie op je vakantie is de website van Ierland specialist Buro Scanbrit. Je treft kunt er kiezen uit verschillende mooie routes voor een rondreis door Noord-Ierland, veelal met overnachting in pittoreske bed & breakfasts of lokale Inns. en al dan niet met vlucht of overtocht met de eigen auto. Voor liever niet zelf wil rijden zijn er ook enkele mooie georganiseerde groepsreizen per bus.

Tip: als je een individuele rondreis door Ierland zoekt waarbij je zowel de mooiste plekken van Ierland als Noord Ierland bezoekt dan is deze 15 daagse rondreis van Buro Scanbrit incl. vluchten, auto en hotels va 1499,- een aanrader. Deze brengt je zowel langs de hierboven beschreven Giants Causeway en naar de mooie Mournes Mountains, als ook langs de bekende filmlocaties uit Games of Thrones. Bovendien is ook een dagje in  Belfast inbegrepen waar je samen kunt genieten van cultuur, historie, natuur en een geweldig uitgaansleven. Daarnaast bezoek je ook de Noordwest Atlantic Way en het filmische Oosten van Ierland

Actuele ticket aanbiedingen voor Belfast

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Prijsvrij € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews