De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In het imposante Trim Castle aan de rivier de Boyne is een groot deel van de film Braveheart opgenomen.

Voorpret

Bij de in Ierland gespecialiseerde reisorganisatie Buro Scanbrit kan je gratis een schitterende Ierland brochure. aanvragen. In deze prachtige reisgids tref je veel leuke tips en bijzondere aanbiedingen voor reizen naar heel Ierland.

Terug in de tijd in Oost-Ierland

Voor veel mensen is Ierland een verborgen parel. Ze kennen Dublin en misschien nog Cork. Maar naast die steden heeft Ierland zoveel meer te bieden: prachtige groene landschappen, bergpartijen, sfeervolle badplaatsen en schilderachtige dorpjes met Normandische kloosters. Ideaal om samen van te genieten!

Rondreis Oost-Ierland: de mooiste plekjes

Het oosten van Ierland heeft veel facetten: Natuur en cultuur, oud en modern. Allemaal terug te vinden in Dublin, de ideale bestemming om met zijn tweeën te genieten van straatkunst en veel live muziek in de kroegen in Temple Bar. Maar er is zoveel meer in te ontdekken in dit deel van Ierland. Zoals eeuwenoude geschiedenis met prehistorische vindplaatsen en kastelen in County Meath, ten noordoosten van Dublin, en prachtige bergen, watervallen en aangelegde tuinen County Wicklow net ten zuiden van de stad. Hier delen we onze tips m.b.t. de mooiste plekjes in de regio rondom Dublin, die je zeker op je bucketlist moet zetten voor je rondreis door Ierland.

Actuele ticket aanbiedingen voor Dublin

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Het mooie Meath County

Het graafschap Meath dat ten noordoosten van Dublin ligt, wordt omschreven als de geboorteplaats van het Oude Ierland. Hier vind je de Boyne Vallei en is van oudsher ‘het land van hoge koningen’. Niet alleen zijn hier historische opgravingen gedaan, hier werden ook veldslagen uitgevochten, zoals door Koning Willem van Oranje III, beter bekend als King Billy, die hier een ruzie met zijn schoonvader uitvocht. Nog altijd wordt King Billy herdacht tijdens de zogenaamde Oranjemarsen.

Newgrange

Als je County (Co.) Meath bent, dan is een bezoek aan het archeologisch complex Brú na Bóinne met de Newgrange - tombe zeker een must en de moeite waard. Deze Neolithische graftombe dateert uit 3,200 v. Chr. En is daarmee ouder dan de piramides in Gizeh en Stonehenge in Zuid-Engeland. Newgrange is een ronde tombe, opgetrokken uit stenen, keien en rotsblokken. In de tombe is een grafkamer met drie nissen. Tegenwoordig is de tombe vanbinnen verlicht, maar vroeger werden de nissen van de grafkamer alleen tijdens de midwinternacht op 21 december verlicht, omdat de gang naar de grafkamer zo gebouwd is. De tombe is het hele jaar door te bezoeken, maar wie op 21 december in de grafkamer wil zijn, kan zich inschrijven en mee loten. Ieder jaar worden er zo’n 20 mensen toegelaten.

Trim Castle

Verderop in de Boyne vallei ligt het stadje Trim, hoofdstad van het graafschap. Trim heeft een eeuwenoude geschiedenis en herbergt Trim Castle. Het is niet alleen een van de oudste kastelen, met een oppervlakte van ruim 30.000 vierkante meter is het ook het grootste kasteel van Ierland. Het duurde ruim 30 jaar voordat het Normandische kasteel in 1224 af was. In het kasteel woonden de leiders van het gebied en trokken door het kasteel handel en geestelijken naar het gebied. In 1995 was Trim Castle het decor voor de film Braveheart. Het kasteel is nu een ruïne, maar nog steeds de moeite waard om te bezoeken.

Wandelen in de Wicklow Mountains

Dit deel van Ierland is niet alleen een ideale bestemming als je van geschiedenis houdt, ook voor wandelaars en natuurliefhebbers is ‘het oude Ierland’ een geweldige bestemming. Vlak onder Dublin ligt namelijk Co. Wicklow. Dit graafschap heet ook wel de ‘De tuin van Ierland’, met prachtige natuur en de bergachtige omgeving van Wicklow Mountains. In de grootste stad van het graafschap, Bray, is de belangrijkste culturele vereniging van het land, Mermaid, waar theater, danse, opera, comedy en muziek samenkomen.

Tip: wil je hier wat langer blijven? Reserveer een kamer in het fantastisch gelegen Glendalough Hotel. Dit sfeervolle, historische familiehotel ligt midden in dit schitterende Nationale Park.

Powerscourt Estate

Vanuit Bray ben je ook zo in de geweldige natuur die Co. Wicklow heeft te bieden. Een deel daarvan is terug te vinden in de tuinen van Powerscourt Estate. Dit ruim 200 vierkante kilometer grote landgoed is al eeuwen eigendom van de Wingfield-familie en halverwege de 19e eeuw liet Mervyn Wingfield de beroemde tuinen ontwerpen. Mervyn liet zich inspireren door de tuinen van Versailles en die van het paleis van Schönbrunn in Wenen. Het landgoed bestaat niet alleen uit prachtig ontworpen tuinen, er is ook een waterval aan de voet van de Wicklow Mountains. Powerscourt Estate is een geweldige plaats om samen door de tuinen en de natuur te struinen en allerlei botanische hoogtepunten te beleven.

Wicklow Way

Powerscourt Estate ligt aan de voet van Wicklow Mountains, een bergketen waarvan de hoogste top op 925 meter ligt. Door het gebied trekt een van de bekendste, maar ook een van de langste wandelroutes van Ierland, de Wicklow Way. Deze 131 kilometer lange route begint in de buitenwijken van Dublin en voert je door bossen, de Wicklow Mountains en langs de kloosterstad Glendalough, waar in de 7e eeuw St. Kevin een klooster stichtte. Daarvan zijn nu nog steeds de ruïnes te bezoeken. Ook vanuit de tuinen van Powerscourt kun je Wicklow Way op en hem gedeeltelijk lopen. Wie hem helemaal wilt lopen, moet daar een goede week voor uittrekken.

Rondreizen door Oost-Ierland

Wil je het oude Ierland ontdekken, of juist genieten van de geweldige natuur die het land te bieden heeft, dan is de website van Ierland specialist Buro Scanbrit een perfect vertrekpunt. Je treft er niet alleen uniek samengestelde rondreizen langs de meest bijzondere plekken in het oosten van Ierland, maar ook losse, unieke accommodaties. Daarbij kan je kiezen uit individuele rondreizen naar Ierland met je eigen auto of een rondreis per vliegtuig (fly drive Ierland). Veel reizen bieden een combinatie met een 1 of meer dagen in de sfeervolle hoofdstad Dublin.  Heb je wat langer de tijd? Kijk dan zeker ook naar de mooie combinatie rondreizen waarbij je ook Zuiden en Noord-Ierland bezoekt. 

Tip:  de 8-daagse rondreis Aislynn va. 709,- is een geweldige reis om met zijn tweeën Ierland voor de eerste keer te ontdekken. Deze reis brengt je o.a., langs mystieke kloosters en ruige kusten en je overnacht bovendien in bijzonder sfeervolle hotels. Inclusief vlucht en autohuur!

Actuele ticket aanbiedingen voor Dublin

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Prijsvrij € 0,00
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews