De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de caravan afstamt van de vroegere huifkarren? Het woord 'caravan' bestaat al sinds circa 1674 in het Engels en werd gebruikt voor huifkarren.

Voorpret

Leuk als je met de huifkar door Ierland wilt trekken met kleine kinderen: ga eerst een dagje oefenen op de Veluwe en kom vast in de stemming!

Huifkar vakantie Ierland

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie met kinderen? Voor wie op zoek is naar een buitengewoon sprookjesachtige rondreis hebben wij een tip: per huifkar Ierland ontdekken! Met paard en wagen rijd je door Ierlands mooiste natuur gebieden en overnacht je in pittoreske dorpjes bij gezellige boerderijen of hotelletjes.

Wil je weten hoe je zo'n reis kunt plannen? In deze special lees je alles over een huifkarvakantie in Ierland: van huifkar huur tot de mooiste routes om per huifkar Ierland te ontdekken!

Per huifkar Ierland ontdekken: kids- en budgetvriendelijk!

Een echt onvergetelijke vakantie? Trek dan volgens eeuwen oude traditie per huifkar door Ierland. Denk aan het rustgevende geklik-klak van de paarden hoeven over verlaten landweggetjes, het gemoedelijke gewiebel van de kar en een schitterende omgeving... Toen we erachter kwamen dat een huifkarvakantie door Ierland ook nog eens heel budgetvriendelijk is & geweldig met kids, waren wij om!

De rondreizen per huifkar door Ierland We ontdekten hoe geweldig  huifkarvakanties zijn tijdens een weekje met paard en wagen door Drenthe. Dat was zo'n geweldige ervaring dat we vervolgens besloten hebben het jaar daarop een rondreis per huifkar door Ierland te maken. Ierland kent veel specialisten in ruitervakanties en er is een ruime keuze in vakantiearrangementen aan per huifkar. Tegen aantrekkelijke kortingen kan je er ook voor kiezen om die tot een 10-daagse reis te verlegen of zelfs 2 weken met de huifkar rond te trekken. Vrijwel alle huifkarvakanties zijn in principe exclusief de reis naar Ierland. Hierboven tref je een indicatie van de kosten van je vlucht.

De huifkar basis: het begin van je vakantie Je huifkarvakantie begint op de huifkar basis in Galway of Wicklow. Galway is een universiteits stad aan de westkust van Ierland in een van de mooiste gebieden van het land: Connemara. Je kunt vliegen naar Galway, of de spoorverbinding vanuit Dublin nemen. Wicklow ligt aan de oostkust van Ierland, op circa drie kwartier ten zuiden van Dublin. Je hebt voor het huren & besturen van een huifkar géén ervaring nodig. Bij aankomst worden de routes met je besproken en maak je altijd een proefrit.

Prijsindicatie: in het laagseizoen (eind maart t/m eind juni en september) boek je al een huifkarvakantie in Ierland v.a. 600,- per week. Ga je met z'n vieren dat is dat dus slechts 150,- p.p! In het hoogseizoen (eind juni t/m eind augustus) betaal je circa 350,- per persoon.

Let op: Reken bij je huifkar rondreis nog wel de overnachting adresjes want deze zijn niet bij de prijs inbegrepen. Meestal kost een low budget overnachting bij een boer (inclusief gebruik van douche en toilet) niet meer dan 20,- per nacht. Maar je kunt ook altijd even kijken bij onze Ierland budget tips voor nog scherpere scherpere deals.

Actuele ticket aanbiedingen voor Dublin

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Huifkarvakantie Ierland - actief met de kinderen

Een vakantie met de huifkar door Ierland is een geweldig avontuur voor kinderen. Je bent samen heerlijk actief en ziet veel van Ierland: geniet van de natuur tijdens prachtige ritten en wandelingen, stop bij leuke stadjes, historische monumenten en mooie uitzicht spots.

My little 'pony' Tijdens je vakantie ga je niet alleen de mooiste plekjes van Ierland bezoeken, je hebt er ook nog eens de hele week een vriendje voor de kids bij! De huifpaarden zijn rustig en vertrouwd met omgevingsfactoren en verkeerssituaties. Let wel: een huifkar vakantie is soms even hard werken: jullie moeten je trouwe ros zelf borstelen, voeren in- en uitspannen. In return: je kunt af en toe ook een stukje op het paard gaan rijden ter ontspanning.

Met de huifkar door Ierland - waar slaap je?

Slapen & faciliteiten in de huifkar Waar slaap je tijdens een huifkar vakantie door Ierland? Je kunt slapen in de huifkar zelf: deze zijn comfortabel uitgerust met 4 slaapplaatsen voor volwassen / kinderen, en 1 slaapplaats voor de hele kleintjes. Verder beschikt het ruituig over een klein keukentje met wastafel en 2 pits gasstel, is er keukengerei, bedlinnen en gasverwarming aanwezig. Van de huifkar verhuurder ontvang je een overzicht met plekken waar je met je kar mag staan want vrij kamperen is in Ierland verboden.

Charmante hotelletjes & boerderijen Op de kaart met overnachtings adressen tref je een verzameling van hotels, hostels, b&b's en boerderijen waar je gastvrij wordt ontvangen door Ieren die het geweldig vinden om jullie en je huifkar een plekje aan te bieden voor de nacht. Deze adressen zijn uitgerust met een stalplaats en graswijde voor het paard en jullie kunnen hier even lekker douchen en uitrusten in een restaurant. Reken op ongeveer 20,- voor een overnachting.

Let op: Onze ervaring is dat ook mensen met slaapplaatsen die niet per se zijn uitgerust voor een gezelschap met huifkar, hun uiterste best doen om een overnachting voor je te regelen. Men vindt deze manier van reizen overal zo bijzonder dat ze je paard nog voor je in de achtertuin zetten, of een stal proberen vrij te maken bij de boerderij aan de overkant!

Meer rondreizen door Ierland tips?

Wil je meer lezen over een vakantie in Ierland? Blader dan eens door onze online Ierland Reisgids.

Daar vind je o.a. deze special over rondreizen in Ierland, hoe je je vakantie Ierland low budget houdt dankzij deze budget travel tips en alles over de bruisende steden van Ierland zoals Dublin

Actuele ticket aanbiedingen voor Dublin

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Prijsvrij € 0,00
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews