De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Ferry Ierland overzicht

Ferry Ierland overzicht
Met de auto op vakantie in Ierland? Hier tref je het ferry Ierland overzicht om snel de beste overtocht van Engeland naar Ierland te vinden en tips voor het reizen per ferry naar Ierland!

Ferry Ierland

Als je op vakantie wilt naar Ierland en daar een rondreis met je eigen auto wilt maken dan zijn er meerdere overtochten waaruit je kunt kiezen.

De ferry naar Noord Ierland voor een vakantie in het Noorden van Ierland is een overtocht vanaf Stranraer in Zuid Schotland of vanuit Liverpool naar Ierland ideaal. Meer info: de ferry naar Ierland - naar Belfast.

De ferry naar Midden Ierland een rondreis maken door het mooie hart van Ierland? Dat kan vanuit Liverpool en ook vanuit Wales zijn er twee alternatieve ferry opties! Meer info: ferries naar Ierland - naar midden Ierland / Dublin.  

De ferry naar Zuid Ierland voor de overtocht naar de zonnige Zuid Ierse kust zijn twee alternatieve opties op de route Fishguard - Rosslare: een gewone ferry en de supersnelle Stena express (zie hieronder).

Overtocht Ierland? Per superspeed Ferry naar Ierland!

Vanuit Zuid Schotland, Wales kan je naast de gewone ferry ook kiezen extra snelle ferries. De overtocht naar Noord Ierland maak je vanuit Schotland dan in 1.45 uur. Ook de snelle ferry vanuit Wales brengt je in 2 uur naar Midden Ierland. 

Ferries Ierland tip: vroeg reserveren!

De vanaf tarieven voor een auto + bestuurder op de ferry naar Ierland liggen bij Stena Line  in de regel onder de 100,- (2017). Dit is echter wel een indicatie in het laagseizoen en ......... de tarieven gaan omhoog naarmate dat er meer passagiers geboekt hebben. Reserveer je ferry naar Ierland dus op tijd als je een goedkoop tarief wilt bemachtigen!

Welke overtocht Engeland, Ierland ferry naar ....

De afstand van Harwich naar Holyhead voor de ferry naar Midden Ierland is circa 570 km, vanaf Harwich naar Fishguard voor Rosslaere in Zuid Ierland is het circa 555 km. Beiden is afhankelijk van de drukte 6 tot 7 uur rijden. Naar Stranrear voor de ferry naar Noord Ierland is het circa 9 uur rijden vanaf Harwich.

Alternatieve opties voor de ferry naar Midden Ierland vanaf Holyhead zijn de ferries vanuit Rotterdam of Zeebrugge naar Hull (vanaf daar is het ongeveer 4 uur rijden naar Holyhead) of de Ferry vanuit Nederland naar Newcastle vanaf waar je ook ongeveer 6 uur moet reken.

Ook voor de ferry Fishguard Rosslare is de afstand vanaf de ferry naar Hull het kortste met ongeveer 450 km. Toch moet je er qua reistijd ook ongeveer met 6 uur rekening houden. Tot slot is voor de ferry naar Noord Ierland eerst een overtocht met de ferry naar Newcastle een goed alternatief. Vanaf daar rijd je in ongveer 3 uur naar Stranraer waar je op de ferry naar Ierland kunt stappen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews