De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Kanaaleilanden, Jersey en Guernsey, onafhankelijke staten zijn. Ze hebben allebei zelfs hun eigen verkeersregels, bankbiljetten en muntstukken.

Voorpret

Een filmpje van Buro Britain met de Kanaaleilanden in vogelvlucht.

Vakantie Kanaaleilanden

Vakantie Kanaaleilanden

Een vakantie naar de Kanaaleilanden plannen? Op deze bijzondere bestemming zijn de invloeden van Frankrijk en Engeland nog goed terug te zien. De eilanden behoren nu tot het Britse Gemenebest. Je leest hier alles over een vakantie op de Kanaaleilanden, reisaanbiedingen en bezienswaardigheden.

Vakantie op de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn een mengelmoes van Franse en Engelse tradities. Je vindt hier mooie stadjes en knusse dorpen, beeldschone bezienswaardigheden, glooiende landschappen en een ruig kustgebied. Deze eilandengroep is gelegen in het Kanaal op 14 kilometer boven Frankrijk en 150 kilometer ten zuiden van Groot Brittannie.

De eilanden Jersey en Guernsey behoren tot de grootste Kanaaleilanden. Daarnaast zijn er nog 5 kleinere eilanden: Sark, Herm, Alderney, Jethou en Brecqhou. Deze eilanden horen bij Guernsey.

Arrangement Kanaaleilanden vakantie

Voor een vakantie naar de Kanaaleilanden vind je het ruimste aanbod bij Buro Scanbrit. Deze specialist biedt volledige pakketreizen aan incl. directe vlucht v.a. Amsterdam of incl. overtocht per ferry vanuit Frankrijk. Ook als je wilt eilandhoppen of alleen opzoek bent naar een schattige B&B, hotel of vakantiepark ben je bij Buro Scanbrit aan het juiste adres.

De grote reisorganisaties zoals TUI hebben geen vakanties naar de Kanaaleilanden meer in hun pakket. Maar voor leuke aanbiedingen van sfeervolle hotels en B&B's voor vakanties naar de Kanaaleilanden kijk zeker ook even in dit overzicht op Trivago.nl/guernsey. Hier tref je een twintigtal charmante accommodaties  v.a. 95,- per kamer / 47,50 p.p.p.n.!

Vliegen naar de Kanaaleilanden: rechtstreekse vlucht!

Chartervluchten Vanaf het voorjaar is er het hele zomerseizoen meerdere keren per week een directe chartervlucht direct vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de Kanaaleilanden. Deze vluchten incl. verblijf op de Kanaaleilanden zijn voordelig te boeken via Buro Scanbrit. Ook leuk voor een lang weekend want als je een directe vlucht hebt is de totale reisduur maar circa 1,5 uur aar Jersey of Guernsey! 

Snel alle prijzen voor vliegtickets Kanaaleilanden vergelijken Bij TIX.nl kan je vliegtickets naar de Kanaaleilanden van alle airlines (ook met tussenstop / overstap) op jouw vluchtdata vergelijken en vaak hebben ze ook nog speciale aanbiedingen. 

Een derde handige tip is Vliegennaar.nl. Hier kan je snel zien wat de goedkoopste luchthaven is om naartoe te vliegen als je naar de Kanaaleilanden wilt. Handig want er kunnen heel grote prijsverschillen zitten tussen de luchthavens, het kan zijn dat vliegen naar Jersey veel goedkoper is dan vliegen naar bv. Guernsey!

Eilandhoppen

Het leuke van een vakantie op de Engelse Kanaaleilanden is dat je verschillende eilanden makkelijk kunt combineren. Pharosreizen heeft regelmatig mooie aanbiedingen voor dit type vakantie waarbij je een paar dagen op Guernsey en een aantal dagen op Jersey verblijft incl. vluchten, overtocht en accommodaties. Bekijk onze online Jersey en Guernsey reisgidsen voor nog meer vakantie Kanaaleilanden tips en aanbiedingen van reizen.

Naar de Kanaaleilanden reizen met de ferry

Als je met de auto naar de Kanaaleilanden wilt reizen kun je met Condor Ferries de overtocht maken. Vanaf St. Malo vaar je in 2 uur 45 minuten naar Guernsey of in 75 minuten naar Jersey. Condor vaart ook tussen beide eilanden. Deze reis duurt circa 60 minuten. Combinatieticket Guernsey + Jersey boeken? Bij Condor Ferries boek je ook zeer eenvoudig een combiticket waarmee je bijvoorbeeld heen naar Guernsey en terug vanuit Jersey reist. Kijk ook eens naar de reizen incl. overtocht bij een specialist als Pharosreizen.

Als je de kleinere eilanden wilt bezoeken kun je vanuit Guernsey in 45 minuten naar Sark varen en in 20 minuten naar Herm. Voor een tripje naar Alderney pak je het vliegtuig. Dit is een leuke ervaring, want je vliegt in een klein vliegtuigje naar dit prachtige Kanaaleiland.

Reizzen naar de Kanaaleilanden met kinderen

Met het hele gezin naar de Kanaaleilanden? De Kanaaleilanden zijn een prima vakantiebestemming met kinderen. De beeldschone zandstranden lenen zich pefect voor een strandvakantie. Bovendien is een kampeervakantie in een compleet ingerichte tent op Jersey ook mogelijk. Bijvoorbeeld op Rose camping in St. Brelade en Blue Soleil aan de noordkant van het eiland.

Meer info? Lees dan meer tips over de Kanaaleilanden met kinderen onze vakantieparken Engeland reisgids.

Praktische info voor een vakantie op de Kanaaleilanden

Beste reistijd - Je kunt de Kanaaleilanden het beste bezoeken vanaf eind april tot eind september. In de zomervakantie kan het druk zijn. Wil je in alle rust genieten van de natuur bezoek de eilanden dan in mei of juni.

Klimaat - De Kanaaleilanden zijn bevoorrecht met een warme luchtstroom. Hierdoor is het klimaat zacht en het begint het voorjaar vroeg op de eilanden. In de zomer heeft Jersey meer zonuren dan Guernsey. De gemiddelde temperatuur op Jersey is 22 graden. Op Guernsey is de temperatuur enkele graden lager.

Taal - Op Jersey is de voertaal Frans, en op Guernsey Engels.

Munteenheid - Op de Kanaaleilanden kun je betalen met de Britse pond. Pinautomaten zijn op Jersey en Guernsey overal te vinden. Je kunt hier ook met creditcard en travellercheques betalen. Jersey en Guernsey geven zelf ook een bankbiljet uit. Tip: ruil deze biljetten om voor euro's of ponden voordat je terugreist.

Vakantie op de Engelse Kanaaleilanden? Meer info en tips!

Ben je op zoek naar meer informatie over bezienswaardigheden, reizen naar de Kanaaleilanden en aanbiedingen? Bekijk hier alle vakantie Jersey informatie en vakantie Guernsey informatie in ons online reismagazine.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews