De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het historische stadskern van Londen City wordt genoemd. Hier vind je de belangrijkste financiele instellingen.

Voorpret

Lees alles over de geschiedenis van Londen

Praktische reisinformatie Londen

Praktische reisinformatie Londen

Op vakantie naar Londen? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Londen o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Info Londen per boot of trein

Weekendje Londen met boot Een goed alternatief voor een vliegreis naar Londen is om te reizen per ferry. De uitstekende verbinding tussen Calais en Dover zorgt ervoor dat je met de auto binnen mum van tijd in het bruisende Londen bent. Maar je kan ook voor een prikkie met Stena Line met de ferry + trein naar Londen (v.a. 74,- en kids reizen voor half geld). Meer informatie:over de overtocht Ferry overtocht Engeland

Treinretour Londen Een ander goedkoop alternatief voor vliegen naar Londen is reizen per trein. Een retourtje Londen boek je v.a € 94,- vanaf elk treinstation in Nederland via NS International. De reistijd vanaf Amsterdam naar hartje Londen duurt circa 5 uur 45 minuten, maar voor wie de tijd heeft is het wel gezellig en natuurlijk erg vriendelijk voor je budget.

Informatie Londen - de vliegreis

Je kunt je in Londen dagenlang vermaken, het is een stad die werkelijk alles in huis heeft voor een zeer geslaagde stedentrip. Boek eens een volledig georganiseerd weekendje Londen of stel zelf je reis naar Londen samen met onze tips!

Vliegen naar Londen? Een vlucht van Schiphol of Brussel naar Londen duurt circa 1 uur. Informatie over transfers en tips om voordelige tickets te vinden tref je hier. Ook handig bekijk hier de vliegvelden bij Londen op kaart.

Reisinformatie Londen > de echte must sees!

Londen wordt net als New York, Parijs en Tokio beschouwd als een van de grote vier wereldsteden. In deze stad dat bekend is om de vele evenementen en rijke culturele erfgoed is van alles te zien en te beleven. Kijk op onze pagina Bezienswaardig Londen met een top 10 van de leukste plekken om te bezichtigen. Van Buckingham Palace tot Hyde Park!

Openbaar vervoer in Londen: metro & bus

De metro van Londen is een geweldig vervoermiddel om snel en goedkoop op je bestemming te komen. Wil je ook iets zien tijdens je reis? Kies dan voor de bovenste verdieping van de dubbeldekker bus.

Kraanwater Londen

In Londen kun je kraanwater drinken. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om toch mineraalwater te drinken. Tip: Restaurants mogen voor het schenken van kraanwater geen kosten in rekening brengen. Geef bij je bestelling duidelijk aan als je kraanwater wenst.

Informatie Londen > telefoneren

Om vanuit Nederland naar Londen te bellen kies je 00 44 en daarna het telefoonnummer in Nederland zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Londen naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 00 31 gevolgd door het telefoonnummer in Groot- Britanie zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit je hotel naar Nederland wilt bellen, wordt een toeslag gerekend op het standaard tarief. De goedkoopste manier om naar Nederland te bellen is met een telefoonkaart vanuit een telefooncel.Telefoonkaarten zijn bij tabakswinkel te verkrijgen. Wil je toch iets comfortabeler telefoneren? Dan kan je in een van de vele telefoonkantoortjes met een kleine toeslag op het standaard tarief bellen.

Het algemene alarmnummer in Londen is 112. Vanuit hier zal je doorverbonden worden naar de juiste instantie (brandweer, politie of ambulance).

Informatie Londen > paspoort en visum

Voor een weekend Londen is een paspoort of Europees identiteitsbewijs vereist. Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort. Je hebt in de regel geen visum nodig om in Groot-Brittanie te reizen als inwoner van de EU. Bij twijfel kan je terecht bij de Engelse ambassade.

Informatie Londen > voordelige vakantie Londen

Londen staat bekend als een dure stad, maar zelfs met een klein budget kun je er genoeg beleven. Bezoek bijvoorbeeld een theatervoorstelling met 50% korting, shop op hippe markten als Covent Garden of woon de 'Changing of the Guards' bij Buckingham Palace bij.

Kijk voor meer informatie op onze Londen budget tips top 10

Informatie Londen > geldzaken, valuta en fooien

Londen is een van de weinig Europese hoofdsteden van de landen die deel uit maken van Europese Unie waar je betaalt met ponden in plaats van de euro. Het is goedkoper om geen geld te wisselen, maar in Londen geld te pinnen. 

Banken zijn in Londen op werkdagen geopend van 9.30 tot 15.30 uur. Een aantal zijn zelfs een uur  langer geopend. Enkele grote banken zijn op zaterdag geopend tot 13.00 uur. Met een geschikte bankpas kun je bij de meeste geldautomaten pinnen.

Fooien geven in Londen is zeer gebruikelijk. In restaurants wordt 10 tot 15% fooi bij je rekening opgeteld. Als dit niet het geval is, geef dan een fooi van 10%. Aan taxichauffeurs geef je na de rit meestal 10% fooi.

Gezondheidszorg in Londen

De gezondheidszorg in Engeland is uitstekend en voor reizen naar Londen zijn geen inentingen vereist. Hoewel je er voor een korte trip niet snel bij stil zal staan is toch verstandig, om voor het geval je in het ziekenhuis terecht komt, te checken of je ziektekostenverzekering wel voldoende buitenland dekking geeft.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews