De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Harrods mag je geen schoudertassen over je schouder dragen, omdat de koningin, die daar wel eens komt, dat niet leuk vindt.

Voorpret

Bekijk dit filmpje waarin je alvast een impressie krijgt van Harrods.

Harrods Londen

Harrods Londen

Wie in Londen is moet zeker een bezoekje brengen aan het luxueuze warenhuis Harrods. Zowel van binnen als van buiten is het een schitterend complex. Het warenhuis is gevestigd op Brompton Road in de wijk Knightsbridge. Op de 330 afdelingen met een totale oppervlake van 74.000 m2 kun je werkelijk van alles krijgen, van een speld tot een olifant! Het motto is dan ook: 'Everything for Everybody Everywhere'.

Harrods Londen - 'Everything for Everybody Everywhere'.

Bij Harrods in Londen verkopen ze nooit nee. Mocht je nu iets willen wat ze toevallig niet in het filiaal hebben staan dan wordt dat toch even voor je geregeld? Voor de schrijver Noël Coward werd zelfs ooit eens een levende krokodil besteld!

Omdat exotische dieren vandaag de dag niet meer legaal te verkrijgen zijn worden olifanten en krokodillen nu niet meer door Harrods verkocht. President Ronald Reagon heeft als laatste een levende krokodil bij Harrods gekocht. Voor een olifant of krokodil moet je dus echt ergens anders zijn, maar voor al het overige kom je bij Harrods echt wel aan je trekken. Je kunt er bijvoorbeeld nog wel een vliegtuig of een Ferrari kopen.

Harrods successtory

Harrods is het boegbeeld van een ‘successtory’ waarbij een klein winkeltje uitgroeit tot ’s werelds bekendste warenhuis. Het begon allemaal in 1835, toen richtte Charles Henry Harrod een thee- en kruidenierswinkeltje op tegenover zijn woonhuis in het Londense East End. In 1849 verhuisde hij naar het destijds nog rustige Brompton Road omdat hij zich zorgen maakte over de uitbreidende cholera-epidemie. Al daar nam hij een andere kruidenierswinkel over. Samen met de wijk groeide ook zijn handel en hij nam al snel naburige panden over om deze bij zijn eigen toko te voegen.

In 1861 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon, Charles Digby Harrod. De winkel werd onder zijn leiding ingrijpend verbouwd en het assortiment groeide met de dag. In 1883 werd de winkel echter volledig in de as gelegd. Deze gebeurtenis kreeg later echter toch een positieve wending. De Harrods’ hadden nu namelijk de gelegenheid om het pand op grotere en luxueuzere schaal te herbouwen en dat deden zij dan ook.

De Egyptische zakenman Mohammed Al Fayed nam anno 1985 de Harrods over en begon toen vrijwel meteen aan een grootscheepse restauratie. In vijftien jaar investeerde hij om en nabij een miljard gulden in de vernieuwing en uitbreiding van de zaak. Dat hij zijn kapitaal goed heeft geïnvesteerd mag voor iedereen duidelijk zijn. Harrods is namelijk goud waard!

Harrods Londen > Een unieke winkelervaring

Harrods is de grootste toeristische attractie van Londen na de Big Ben en St. Paul’s Cathedrale. Dagelijks komen er dan ook zo’n 35.000 bezoekers om zich te vergapen aan alles wat dit warenhuis aan luxe te bieden heeft. Dat de Harrods duur is zal je zeker niet ontgaan zijn. Heb je een laag budget te besteden, houdt het dan vooral bij kijken, kijken en niet kopen. Zorg er dan ook voor dat je niet onverhoopt naar het toilet moet bij de Harrods, want voor een toiletbezoek betaal je een hele Engelse pond, dat is ongeveer €1, 40!

Als je echt graag iets wilt kopen bij Harrods kun je het beste in januari of juli gaan. Dan houdt de Harrods namelijk een grote uitverkoop. Maar ook enkel het aanschouwen van het grote verkoopassortiment is een ware belevenis. Je kijkt werkelijk je ogen uit als je alle luxe artikelen ziet.

Een bezoekje aan Harrods is bovendien niet alleen in visueel opzicht een belevenis. Omdat eigenaar Mohammed Al Fayed gek is op harp- en doedelzakmuziek treedt er in het warenhuis dikwijls een harp- en doedelzakensemble op. De betreffende instrumenten zouden tegelijkertijd de eerste instrumenten zijn in het oude Egypte. En wij maar denken dat de doedelzak uit Schotland komt. De 67-jarige Harrods eigenaar verloochent zijn Egyptische afkomst dus niet. Harrods kreeg in 1997 zelfs een Egyptische roltrap. Voor zijn zoon Dodi en diens zeer geliefde prinses Diana, die in 1997 bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven kwamen, is er in de Harrods ook een gedenkteken.

Harrods Londen > Meer dan een warenhuis

Je kunt in de Harrods niet alleen uitstekend shoppen, maar je kunt er ook uitgebreid eten. In het warenhuis vind je namelijk negentien restaurants variërend van chique tot enorm chique en van zelfbedieningsrestaurants tot tapas- en sushibars. Harrods heeft daarnaast ook een eigen dierenopvang waar je honden kunt achterlaten voor als de baas op zijn gemak wil winkelen. Daarnaast kun je bij Harrods je auto een servicebeurt laten geven, boeken lenen en er is zelfs een klein researchcentrum voor wetenschappelijk onderzoek.

Openingstijden

De voedingsafdelingen van de Harrods zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 21.00 uur.

De resterende afdelingen zijn van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken. Ook op zondag is de Harrods geopend. Je kunt er dan van 12.00 tot 18.00 uur terecht.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews