De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Als je vroeg in de zomer het Alhambra komt bezoeken, ook nog kunt genieten van het 17-daagse internationale muziek- en dansfestival van Granada dat eind juni begint en alles biedt: van klassieke muziek tot de betoverende flamenco.

Voorpret

Speel het bordspel 'Het plantsoen van het Alhambra'!

Het Alhambra

Het Alhambra
Het Alhambra is een prachtig middeleeuws fort van de Moorse heersers van Granada, Spanje. Lees alles over de prachtige tuinen en interieur van de tips één van Spanjes meest spectaculaire erfgoederen!

Het Alhambra, Granada

Het Alambra is een verzameling gebouwen compleet met paleizen en moskeeën omgeven door een gigantische vestigingsmuur boven op een berg midden in de stad. Op deze plek konden maar liefst 40.000 mensen wonen. Het is één van Spanjes meest spectaculaire erfgoederen.

Hoewel de buitenkant er sober en bescheiden uitziet, is bijna elk oppervlak binnen bedekt met ongelooflijk sierlijke, geometrische figuren en vloeiende arabesken. Het Alhambra is een populaire trekpleister voor kunststudenten uit Europa, om de fijn uitgevoerde Islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten. Je kunt als bezoeker rondwandelen door de paleizen en gigantische tuinen, maar het is raadzaam om van te voren een toegangskaart te reserveren, want er wordt een maximaal aantal bezoekers per dag toegelaten.

Om de unieke architectuur van het Alhambra volledig te waarderen, is het raadzaam om het gebied van ‘Albaicin’ te bezoeken genoemd ‘Mirador De San Nicolas’, of naar ‘Sacromonte’ te gaan. Vanaf beide plekken kun je Alhambra's spectaculaire locatie, die net boven de stad van Granada ligt, werkelijk bewonderen.De immense vestiging bestaat uit de Alcazaba, het Palacio Nasrides (het Casa Real), het Palacio de Carlos V en Generalife, het zomerpaleis van de Nasridenkoningen.

Bezienswaardigheden in het Alhambra Palace

Binnen het Alambra zijn er diverse bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld het oudste gedeelte van het Alhambra, het 'Mexuar' bezichtigen. Hier ontvingen de koningen van het Koninkrijk Granada hun ondergeschikten en werden over de zakelijke en gerechtelijke aangelegenheden beslist. Ook het 'Palacio de los Leones' (of de Leeuwenhof),is een bezoekje waard. De bouw hiervan begon in 1377onder Mohammed V. In het midden ligt de 'Patio' met in het midden een indrukwekkende marmeren fontein die door twaalf leeuwen gedragen wordt. De 'Patio' wordt omringd door de 124 zuilen van het paleis.

Bovendien is het paleis van de sultan, Palacio de Camores, een indrukwekkende bezienswaardigheid. Ook is het Palacio de Carlos V dat uit de 16de eeuw stamt, zeer de moeite waard om te bekijken. In dit gebouw is het Museum voor Schone Kunsten, Museo de Bellas Artes, (op de bovenste etage) gehuisvest. Je vindt hier een uitgebreide verzameling schilderijen en beeldhouwwerken vanaf de 16de eeuw. Op het de begane grond is het Museum van het Alhambra gevestigd.

Het is ook aan te raden om een kijkje te nemen in de verschillende torens die het Alhambra rijk is. Het 'Alcazaba' stamt oorspronkelijk uit de 9de eeuw en valt op door de Torre de la Vela. Vanaf deze 27 meter hoge toren heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de stad.

Het meest bezochte deel van het Alhambra is vermoedelijk 'Casa Real'. Het 14de eeuwse complex bestaat uit meerdere bouwwerken, patio's en tuinen. Hier kun je echt kennis maken met de Moorse kunst.

De tuinen van het Alhambra

Het 'Generalife' was het zomerpaleis van de koningen van Granada. Dit 13de eeuwse gedeelte is vooral door de schitterende tuinen, beekjes, begroeiingen en fonteinen een bezoek waard. Het paleis en de tuinen werden gebouwd tijdens de regering van Mohammed III (1302-1309) en kort erna gerenoveerd door Ismail I, Sultan van Granada (1313-1324).

Het complex bestaat uit de ‘Patio de la Acequia’ (Hof van het waterkanaal), dat een lang bad heeft omringd door bloembedden, fonteinen, colonnades en paviljoenen en de ‘Jardin de la Sultana’ (Tuin van de Sultan).

De aanleg van de tegenwoordige tuinen werd begonnen in 1931 en in 1951 voltooid door Francisco Prieto Moreno. De paden zijn in traditionele Granadese stijl ingelegd met kiezelmozaik: witte uit de 'Darro' en zwarte uit de 'Genil'

Overnachten in het Alhambra, Granada

Overnachten in het Alhambra Binnen de muren van het betoverende Alhambra kan je ook overnachten! De ‘Parador de Granada’, dat het katholieke koningspaar bij hun komst in 1492 tot een klooster lieten verbouwen, was voorheen een Moors paleis. De ‘Parador de Granada’ biedt een uniek uitzicht op de tuinen van het Alhambra, de paleizen van Nasrid en de oude Moorse wijk Albaicín. Reken voor een kamer wel met minstens 290,- euro per nacht.

Met een kleiner budget overnacht je ook helemaal in stijl in het tot 3* hotel omgetoverde klooster Monasterio de los Basilios (v.a 23,50 p.p. / 47,- per kamer via Trivago)

Kijk voor meer tips m.b.t. hotels en bezienswaardigheden in Granada op deze pagina.

Alhambra Spanje > meer informatie

Hier lees je meer over prachtig Granada en hier over de nabij gelegen Sierra Nevada.

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews