De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Als je vroeg in de zomer het Alhambra komt bezoeken, ook nog kunt genieten van het 17-daagse internationale muziek- en dansfestival van Granada dat eind juni begint en alles biedt: van klassieke muziek tot de betoverende flamenco.

Voorpret

Lees vast alles over de geschiedenis van het Alhambra op de officiele Alhambra website

Het Alhambra

Het Alhambra
Het Alhambra bezoeken? Dit prachtige middeleeuwse fort van de Moorse heersers van Granada, Spanje staat bekend als een van de meest bijzondere plekjes ter wereld.

Lees alles over de prachtige tuinen en interieur van de tips één van Spanjes meest spectaculaire erfgoederen. Leer waar je het beste Alhambra tickets kunt kopen en wat de leukste overnachtingsadressen in de buurt zijn!

Het Alhambra Granada

Het Alambra is een verzameling gebouwen compleet met paleizen en moskeeën omgeven door een gigantische vestigingsmuur boven op een berg midden in de stad. Op deze plek konden maar liefst 40.000 mensen wonen. Het is één van Spanjes meest spectaculaire erfgoederen.

Hoewel de buitenkant er sober en bescheiden uitziet, is bijna elk oppervlak binnen bedekt met ongelooflijk sierlijke, geometrische figuren en vloeiende arabesken. Het Alhambra is een populaire trekpleister voor kunststudenten uit Europa, om de fijn uitgevoerde Islamitische kunst en de zeer grote waarde van de kunstschatten.

Alhambra bezoeken: tips, tickets & tours

Beperkt aantal bezoekers per dag heeft toegang Alhabra
Je kunt als bezoeker uren rondwandelen door de prachtige paleizen en gigantische tuinen van het Alhambra. Maar het is wel verstandig om niet zo maar op de bonnefooi te gaan. Want er wordt een maximaal aantal bezoekers per dag toegelaten.

Reserveer je Alhambra ticket online
Het is raadzaam om van te voren een toegangskaart te reserveren zodat je zeker weer dat je naar binnen mag, Losse tickets voor het Alhambra zonder gids zijn beprkt beschikbaar via de officiele website van het Alhambra.

Boek voordelige entree + gids tegelijk (ook inclusief vervoer naar het Alhambra vanuit Malaga)
Wij zouden je altijd willen aanraden om een rondleiding door het Alhambra te reserveren bij 
Musement Alhambra tours en excursies. Want de gidsen weten zoveel interessants te vertellen over het paleis en de tuinen. Je tickets voor het Alhambra zijn bovndien inbegrepen bij de rondleiding .Naderhand kan je dus op eigen gelegenheid nog verder op onderzoek. Bovendien hoef je met een rondleiding niet in de lange wachtrij voor de kassa.

Last minute tickets Alhambra
Ook als je last minute o bezoek wil bij het Alhambra dan kan je vaak nog entreetickets reserveren bij Musement op de officiele website moet je vroeg reserveren. 

Bezienswaardigheden in het Alhambra Palace

Binnen het Alambra zijn er diverse bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld het oudste gedeelte van het Alhambra, het 'Mexuar' bezichtigen. Hier ontvingen de koningen van het Koninkrijk Granada hun ondergeschikten en werden over de zakelijke en gerechtelijke aangelegenheden beslist. Ook het 'Palacio de los Leones' (of de Leeuwenhof),is een bezoekje waard. De bouw hiervan begon in 1377onder Mohammed V. In het midden ligt de 'Patio' met in het midden een indrukwekkende marmeren fontein die door twaalf leeuwen gedragen wordt. De 'Patio' wordt omringd door de 124 zuilen van het paleis.

Bovendien is het paleis van de sultan, Palacio de Camores, een indrukwekkende bezienswaardigheid. Ook is het Palacio de Carlos V dat uit de 16de eeuw stamt, zeer de moeite waard om te bekijken. In dit gebouw is het Museum voor Schone Kunsten, Museo de Bellas Artes, (op de bovenste etage) gehuisvest. Je vindt hier een uitgebreide verzameling schilderijen en beeldhouwwerken vanaf de 16de eeuw. Op het de begane grond is het Museum van het Alhambra gevestigd.

Het is ook aan te raden om een kijkje te nemen in de verschillende torens die het Alhambra rijk is. Het 'Alcazaba' stamt oorspronkelijk uit de 9de eeuw en valt op door de Torre de la Vela. Vanaf deze 27 meter hoge toren heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de stad.

Het meest bezochte deel van het Alhambra is vermoedelijk 'Casa Real'. Het 14de eeuwse complex bestaat uit meerdere bouwwerken, patio's en tuinen. Hier kun je echt kennis maken met de Moorse kunst.

De tuinen van het Alhambra

Het 'Generalife' was het zomerpaleis van de koningen van Granada. Dit 13de eeuwse gedeelte is vooral door de schitterende tuinen, beekjes, begroeiingen en fonteinen een bezoek waard. Het paleis en de tuinen werden gebouwd tijdens de regering van Mohammed III (1302-1309) en kort erna gerenoveerd door Ismail I, Sultan van Granada (1313-1324).

Het complex bestaat uit de ‘Patio de la Acequia’ (Hof van het waterkanaal), dat een lang bad heeft omringd door bloembedden, fonteinen, colonnades en paviljoenen en de ‘Jardin de la Sultana’ (Tuin van de Sultan).

De aanleg van de tegenwoordige tuinen werd begonnen in 1931 en in 1951 voltooid door Francisco Prieto Moreno. De paden zijn in traditionele Granadese stijl ingelegd met kiezelmozaik: witte uit de 'Darro' en zwarte uit de 'Genil'

Voor een prachtig uitzicht op het Alhambra

Om de unieke architectuur van het Alhambra volledig te waarderen, is het raadzaam om het gebied van ‘Albaicin’ te bezoeken genoemd ‘Mirador De San Nicolas’, of naar ‘Sacromonte’ te gaan. Vanaf beide plekken kun je Alhambra's spectaculaire locatie, die net boven de stad van Granada ligt, werkelijk bewonderen. De immense vestiging bestaat uit de Alcazaba, het Palacio Nasrides (het Casa Real), het Palacio de Carlos V en Generalife, het zomerpaleis van de Nasridenkoningen.

Overnachten in het Alhambra, Granada

Overnachten in het Alhambra Binnen de muren van het betoverende Alhambra kan je ook overnachten! De ‘Parador de Granada’, dat het katholieke koningspaar bij hun komst in 1492 tot een klooster lieten verbouwen, was voorheen een Moors paleis. De ‘Parador de Granada’ biedt een uniek uitzicht op de tuinen van het Alhambra, de paleizen van Nasrid en de oude Moorse wijk Albaicín. Reken voor een kamer wel met minstens 290,- euro per nacht.

Met een kleiner budget overnacht je ook helemaal in stijl in het tot 3* hotel omgetoverde klooster Monasterio de los Basilios (v.a 23,50 p.p. / 47,- per kamer via Trivago)

Kijk voor meer tips m.b.t. hotels en bezienswaardigheden in Granada op deze pagina.

Alhambra Spanje > meer informatie

Hier lees je meer over prachtig Granada en hier over de nabij gelegen Sierra Nevada.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews