De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Na afloop van Tomatina zorgt de brandweer van Bunol dat iedereen wordt schoongesproeid.

Voorpret

Bekijk alvast wat filmpjes van La Tomatina in de voorgaande jaren.

Wat dacht je van dit filmpje tijdens La Tomatina 2007?

La Tomatina in Buñol

La Tomatina in Buñol
La Tomatina is een gek en uitbundig feest in het plaatsje Bunol, nabij Valencia. Tijdens dit tomatenfeest bekogelen de inwoners en tienduizenden bezoekers elkaar met rijpe tomaten om de nieuwe oogst op gepaste wijze te vieren.

La Tomatina Bunol

Tijdens La Tomatina worden 120.000 kilo tomaten verbruikt en de straten van het kleine stadje Bunol in Valencia veranderen iedere laatste woensdag van augustus in een geweldig grote plas tomatenpuree!

Het gevecht begint om 11.00 's ochtends en meteen na afloop beginnen de inwoners de straten schoon te maken. De avond voor het festival (dinsdagavond) worden er grote pannen paella klaargemaakt boven houtvuren. Leuk om mee te maken hoe de bewoners van Bunol zich helemaal laten gaan in dit tomatengevecht! Zie ook: videorapportage van La Tomatina

Het Tomatina festival

Rondom het gevecht is er een hele feestweek opgebouwd, opgedragen aan Luís Bertrán, de patroonheilige van Buñol. Er zijn shows, concerten en het feest wordt afgesloten met een groot vuurwerk.

Het gevecht La Tomatina zelf begint met de traditie om op een ingezeepte paal te klimmen. Als de bovenkant is bereikt, wint diegene een grote gerookte ham. De vrachtwagens storten vervolgens alle tomaten op het plein en na het startsein van de vuurpijl kan het gevecht beginnen!

Boek je trip naar La Tomatina

Woensdag 31 augustus 2017 is het weer zo ver. La Tomatina zal dan zoals ieder jaar weer veel toeristen trekken. Als je van plan bent deel te nemen aan het grote gevecht kan je maar beter goed voorbereid zijn. 

Voorbereid op een geweldig gevecht Het is handig tijdens La Tomatina schoenen te dragen waarvan de zool niet te glad is, de straatstenen worden nogal glad door alle tomatendrap. Stop ook alle spullen die je meeneemt in waterdichte (tomatendichte) zakjes. Muntgeld is verstandiger dan briefgeld, omdat je zeker weet dat dit niet oplost in het tomatensap.

Reserveer vroeg je vlucht en hotel! Tomatina is steeds populairder dus het is slim op tijd je tickets naar Valencia te regelen als je niet de hoofdprijs wilt betalen. Hier tref je info voor je vlucht en 6 tips om goedkope tickets naar Valencia te vinden.

Het onstaan van het tomatengevecht in Bunol

Er zijn verschillende speculaties over het ontstaan van het tomatengevecht in Bunol. Een van de verhalen is dat er tijdens een grote parade een gevecht uitbrak, een stel jongens plunderden een groentekraam en begonnen te gooien met tomaten. De omstanders vonden het geweldig, maar de jongens werden opgepakt door de politie. Een jaar later op exact dezelfde datum begonnen ze weer een tomatengevecht, dit keer met tomaten van thuis. Zo onstond een geweldige traditie!

1957: Tomatina in de problemen

La Tomatina heeft nogal wat weerstand gehad, in 1957 was er zelfs een verbod op het gooien met tomaten. In 1959 werd het officieel toegestaan en jaren later is er zelfs een officiële organisatie, daardoor werden er meer tomaten toegestaan en kwamen er steeds meer toeristen op dit spektakel af.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews