De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wist je dat Andalusie twee keer zo groot is als Nederland en maar de helft van het aantal Nederlandse inwoners heeft? (dus 7 miljoen)

Voorpret

Ben je van plan de stad Sevilla te ontdekken tijdens je rondreis? Kijk dan even in onze online reisgids wat je echt niet mag missen aan bezienswaardigheden!

Rondreizen Andalusie

Rondreizen Andalusie is een belevenis. Zit je het ene moment nog in de bergen, het volgende moment lig je op het strand of bezoek je een van de pitoreske steden. Ontdek Andalusie met je eigen auto, huurauto, camper of per openbaar vervoer!

Rondreizen Andalusie: Waarom?

Rondreizen Andalusie betekent mooi weer, prachtige stranden, verrukkelijk eten en schattige dorpjes. Kortom: de perfecte vakantiebestemming!

Wat ga je zien? Ontdek verder de gepassioneerde dans Flamenco en de gevarieerde tapas die elke keer weer verrukkelijk smaken. Zoek naar verlaten witte dorpjes, de ruige kust met goudgele zandstranden en 80 natuurparken. (Deze nemen maar liefst 18% van Andalusie in beslag!)

Cultuur Andalusie Misschien zijn we er niet allemaal van gecharmeerd, maar stierenvechten is een belangrijk onderdeel van de Andalusische cultuur. Het heeft een verre geschiedenis, dat waarschijnlijk is begonnen bij de Romeinen.

Rondreizen? Mooiste steden & streken Andalusie is de zuidelijkste streek van Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee. Bekende steden zijn Sevilla, Malaga, Granada en Cordoba.

Andalusie kent vele verschillende landschappen. Sta je eerst nog op een van de toppen van de Sierra Nevada (met bergen hoger dan 3400 meter!), 40 km verderop lig je op het strand aan de Middellandse Zee.

Actuele ticket aanbiedingen voor Sevilla

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Rondreis Andalusie: Hoe?

Rondreizen in Andalusie kan op verschillende manieren. Ga je met je eigen auto door Belgie en Frankrijk of pak je liever het vliegtuig?

Georganiseerde- / individuele rondreizen Andalusie is een populair gebied voor rondreizen. Een bekende reisorganisatie als Kras vakanties heeft dan ook mooie georganiseerde- en individuele rondreizen door Andalusie in de aanbieding. Een 8-daagse rondreis boek je incl. je hotel overnachtingen bij Kras al v.a. 600,-. Tip: kijk ook eens bij het specifieke rondreis aanbod van TUI.nl Reizen, voor individuele en groepsrondreizen.

Eigen auto Vanuit Nederland tuf je via Parijs, Zuid Frankrijk en de Spaanse pyreneeen zo naar Andalusie. Dit is vanuit Utrecht 2200 km. Groot voordeel is dat je flexibel en onafhankelijk bent. Je rijdt lekker in je eigen vertrouwde auto. En je hoeft je lekker niet aan die 20 kilo vliegtuigbagage te houden!

Flight + Drive Liever snel in Andalusie? Ga dan voor het vliegtuig. Vliegtickets.nl, Vliegwinkel.nl en Trivago kunnen vliegtickets, hotels en autohuur voordelig bij elkaar combineren.

Rondreis Andalusie per bus? Touroperator De Jong Intra heeft een mooie 10 daagse rondreis door Andalusie per bus. Je bezoekt o.a. Barcelona, Valencia, Sevilla, Granada, Cordoba en Madrid! Bij de reis zijn hotel overnachtingen, ontbijt & diner en verschillende stad tours inbegrepen.

Flight + Trein Niet zelf rijden? In Andalusie kan dat prima! Kies voor het vliegtuig en pak vervolgens de trein. Het treinen net in Spanje is goed. Je hebt de hispeed treinen (de TALGO en de AVE) die alle grote steden met elkaar verbinden. Deze zijn het duurst maar wel het beste. Daarnaast zijn er lokale treinen, die ook goedkoper zijn. Let op: deze hebben wel de reputatie vaak vertraging te hebben.

Bijzonder rondreizen?
De Al Andalus Expreso is een trein bestaande uit een aantal oude wagons (maar super-de-luxe van binnen!) die alle mooiste streken van Andalusie aftuft. De trein is dus een perfect middel voor een avontuurlijke rondreis Andalusie!

Rondreizen in Andalusie: Tips

Mooie wegen - Is het mooi weer? Rij dan over de C-344 of C-339. Dit zijn mooie bergwegen met prachtige vergezichten. Let op! Rij bij slecht weer, regen of mist, niet op deze wegen. Het is dan redelijk gevaarlijk en bovendien mis je het grandioze uitzicht.

Wegenkaart -  Wanneer je gaat rondreizen is het handig om een goede wegenkaart bij je te hebben. Zorg dat je een kaart hebt waar ook duidelijk de groene en gele wegen zijn aangegeven.

Snelheid - In Spanje mag je op de snelweg net zo hard als in Nederland, 120 km/u voor een auto, heb je een caravan erachter hangen, dan mag je 90 km/u.

Benzine - In Spanje is de benzine over het algemeen iets goedkoper dan in Nederland. Verwacht geen groot verschil, maar aan het eind van je vakantie kan je misschien toch een keer extra uit eten.

Eten - Andalusie, of eigenlijk heel Spanje, staat bekend om het lekkere eten en dan voornamelijk tapas. 

Wegennet Andalusie

Het wegennet in Andalusie wordt vaak omschreven als uitstekend. Spanje heeft het grootste snelwegennet van Europa, namelijk 14.500 km aan wegen. In totaal bezit Spanje 24.000 km aan wegen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Sevilla

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews