De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Flamenco komt oorspronkelijk uit Sevilla!

Voorpret

Drink een glaasje fino sherry uit Andalusië om alvast in de stemming te komen.

Bezienswaardigheden Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla is een bruisende Spaanse stad aan de rivier de Guadalquivir met een prachtig historisch centrum met schitterende bezienswaardigheden. Prachtige paleizen, mooie tuinen en parken en interessante musea; in Sevilla vind je het allemaal. Wij hebben op deze pagina de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Bezienswaardigheden Sevilla > Santa Cruz

Santa Cruz is de oude joodse wijk in de stad met de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kathedraal en de Alcázar. In de toeristische wijk kun je heerlijk wandelen in de smalle, witte steegjes, waar je tapasbars in overvloed vindt.

Bezienswaardigheden Sevilla > de kathedraal

Cathedral de Santa Maria de la Sede, gelegen in het historische centrum van Sevilla, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kathedraal van Sevilla is met een lengte van 127 m, een breedte van 83 m en een hoogte van 43 m, één van de grootste kerkgebouwen in gotische bouwstijl. In de kathedraal bevindt zich het graf van Columbus; het is echter nog nooit onomstotelijk bewezen dat hij daar ook daadwerkelijk ligt begraven. De klokkentoren van de kathedraal is de bekende la Giralda; één van de blikvangers van de stad met een hoogte van 97 meter.

Prachtige paleizen in Sevilla

Alcázar
Ook dit Koninklijke paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was eeuwenlang de verblijfplek van de heersers van Sevilla en tegenwoordig zijn een aantal appartementen in het Alcázar van de Spaanse Koninklijke familie. Bijzonder zijn de Moorse kunstwerken in het paleis en de uitgestrekte tuinen met exotische planten en watervallen.

Casa de Pilatos
Dit paleis in Santa Cruz is een interessante mengelmoes van stijlen, zo zijn er Gotische, Renaissance, Mudejar en Romaanse invloeden te ontdekken. Vanuit de prachtige binnenplaats leiden er diverse gangen naar de vertrekken, kapelletjes en tuinen van het paleis, waar je heerlijk kunt wandelen. In het paleis kijk je je ogen uit naar het schitterende tegelwerk, de enorme houten deuren en de prachtige plafonds. Je kunt ook een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het paleis nemen.

Het overweldigende Plaza de Espana

De Plaza de España wordt beheerst door het halfronde Spaanse Paviljoen. Het plein heeft een diameter van maar liefst 200 meter en een totale oppervlakte van 50.000 m2 inclusief het gebouw. Rondom het plein staan 48 banken, die de 48 Spaanse provincies vertegenwoordigen. De 4 bruggen over het kanaal dat rond het plein stroomt staan symbool voor de 4 koninkrijken waaruit Spanje ooit bestond. Tip: Huur een bootje om door dit 515 meter lange kanaal te varen.

Verkoeling zoeken in het park

Sevilla staat bekend als een stad van parken, waar je in de hete zomer heerlijke verkoeling kunt vinden. Naast de schitterende tuinen van Alcázar en Casa de Pilatos, kun je ook lekker wandelen in het Parque de María Luisa. Dit is met een oppervlakte van 400.000 m2 de belangrijkste groenzone en het bekendste park van Sevilla. Het oudste park is Delicias de Arjona, dat tussen de Guadalquivir en het Parque de María Luisa ligt.

Torre del Oro: 'toren van goud'

Deze 13e eeuwse toren, gelegen aan de rivier, was ooit onderdeel van de stadsmuren van de muren. De toren heeft ook dienst gedaan als gevangenis, havenkantoor en opslagplaats. Tegenwoordig is er een klein zeevaartmuseum in gevestigd. Torre del Oro betekent letterlijk Gouden Toren.

Plaza de Toros de la Maestranza

Deze grote stierenvechtenarena is ook als je niet van stierenvechten houdt de moeite waard. Het historische bouwwerk in barokstijl is namelijk één van de mooiste arena's van Spanje. De arena biedt plek aan 15.000 bezoekers en er hoort ook een museum bij.

Interessante musea in Sevilla

Zeker een bezoekje waard is het Flamenco Museum; geheel gewijd aan de bekende Andalusische dans flamenco. Het museum is gevestigd in een oud Sevillaans paleis in hartje centrum. De bezoeker maakt via multimediale tentoonstellingen kennis met de geschiedenis van deze spectaculaire dans.

Ook een aanrader is het Museum voor Schone Kunsten, gevestigd in een voormalig klooster uit 1612. Museo Provincial de Bellas Artes is een van de belangrijkste kunstmusea van Spanje met vooral religieuze kunst uit kloosters en kerken.

Een ander bekend museum is het Archeologisch Museum, gevestigd in een prachtig neoklassiek gebouw, met één van de belangrijkste archeologische verzamelingen van Spanje. Tegenover dit museum vind je het museum voor Volkskunde, waar je een goed beeld krijgt van het leven en werk van vroeger. Voor inwoners van de Europese Unie is de toegang gratis. Nog meer leuke gratis bezienswaardigheden? Lees onze Sevilla budgettips!

Tot slot is het Archivo General de Indias zeker de moeite van een bezoek waard; een archief met 8 km aan rekken en circa 80 miljoen bladzijden. Hier herbeleef je de avonturen van ontdekkingsreizigers Columbus en Cortés via tal van documenten die een goed inzicht geven in de geschiedenis en ontdekking van Amerika.

Leuk voor de kids!

Op Isla de la Cartuja, een eiland aan de rechteroever van de rivier, werd in 1992 de Expo gehouden en staat tegenwoordig een enorm pretpark Isla Mágica. Verder staat er een klooster wat nu dienst doet als een museum met Spaanse kunst. Een ander overblijfsel van de Expo is de moderne Amamillo brug; een inspiratiebron voor de Rotterdamse Erasmusbrug.

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews