De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een van de nationale symbolen is de sombrero. De naam is afkomstig van het Spaanse sombra, dit betekent schaduw in het Nederlands.

Voorpret

Bekijk deze link en proef de oude cultuur in Mexico en zie het mysterie van de Maya's.

Vrijwilligerswerk Mexico

Vrijwilligerswerk Mexico
Op zoek naar vrijwilligerswerk in Mexico? Er zijn verschillende mogelijkheden in dit bijzondere en veelzijdige land. Vergeet niet de hospots te bezichtigen als onderdeel van je gehele reis. Voor alle informatie over verschillende projecten, mogelijkheden en reistips, bekijk dan onze vrijwilligerswerk Mexico pagina.

Vrijwilligerswerk doen in Mexico

Mexico is een bijzonder en veelzijdig land, dit maakt vrijwilligerswerk in Mexico ook erg interessant. Je vindt er van miljoenensteden tot natuurreservaten, maar ook prachtige witte zandstranden en niet te vergeten de eeuwenoude historie. De vele tempels doen het mayarijk herleven. Maar Mexico kent ook armoede en een vraag naar vrijwilligers. Veel kinderen hebben les nodig of moeten worden geholpen bij verschillende activiteiten. Ook is er vraag naar medische of technische hulp etc. Genoeg kansen om Mexico op een bijzondere manier te leren kennen. Maar vergeet in je vrije tijd niet te genieten van de schoonheid van dit bijzondere land.

Vrijwilligersprojecten in Mexico: een legio aan kansen!

Vrijwilligerswerk in Mexico: de Canadese organisatie Cadip biedt verschillende mogelijkheden. Zij initieren bouw-, natuur-, educatieprojecten en projecten met kinderen.

De organisatie wil een brug slaan tussen mensen van verschillende culturen en jongeren wereldwijd, daarnaast steunen zij initiatieven van de lokale bevolking en proberen ze deze te helpen. Hun belangrijkste werkzaamheden zijn het organiseren van verschillende kort durende vrijwilligersprojecten, het regelen van uitwisselingen, de organisatie van culturele festiviteiten, seminars en acties voor het milieu.

De verschillende projecten
De variatie is groot en er zijn verschillende locaties mogelijk. Denk bij de projecten aan schilderen en renoveren van scholen en pleinen, meewerken bij een beschermingsprogramma voor zeeschildpadden, beschermende activiteiten aan de Caribische kust, herbebossingsprojecten, het geven van Engelse lessen op scholen, het organiseren van sport en creatieve activiteiten voor lokale hangjeugd in Cancun en nog meer!

Nog enkele mededelingen over vrijwilligerswerk in Mexico via Cadip: voor alle projecten geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Denk aan een vergoeding van ongeveer 500 euro per twee weken. Dit is inclusief je onderdak (gezamenlijk huis/tent/houten hut/etc) en maaltijden maar exclusief je ticket, verzekering en bijkomende kosten. Voor alle actuele projecten verwijzen wij je naar de website van Cadip.

Breng kennis over en leer zelf over Mexico!

Vind jij het leuk om Spaans te leren in Zuid-Amerika? Bekijk alle mogelijkheden in o.a. Mexico, Ecuador, Argentinie etc. bij Travel Active. Tegen een vergoeding krijg je ter plaatse accommodatie aangeboden en de mogelijkheid de Latijns-Amerikaanse cultuur te proeven. Volg Spaanse lessen, Mexicaanse kookworkshops, Latijnse danslessen en krijg een cultuur introductie van de Engelstalige begeleiding.

Help arme kinderen in Mexico: Project Amigo

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Project Amigo om vrijwilligerswerk te doen. Het belangrijkste is om kinderen te steunen en ervoor te zorgen dat zij een toekomst hebben. Het project bevindt zich in het westen van Mexico in de stad Colima. Dichtbij de kust aan de Stille Oceaan.

Project Amigo biedt voor zowel korte als voor langere tijd verschillende opties. Voor langere tijd zoeken zij mensen met specifieke vaardigheden. Zo zijn ze op zoek naar tandartsen, mondhygiënisten, computerexperts, leraren, elektriciens, loodgieters etc. Voor kortere tijd zijn er ook veel mogelijkheden om de kinderen te helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan creatieve en culturele activiteiten ondernemen met de kinderen.

De kosten voor dit project zijn ongeveer 1200 dollar per week, je verblijft dan in een 2-persoonskamer op basis van volpension. Alleen je vervoer is dan niet geregeld, verder is alles inclusief. Voor een meerprijs van 125 dollar verblijf je in een 1-persoonskamer. Voor meer informatie over het project en om contact op te nemen met de organisatie verwijzen we je naar de website van Project Amigo.

Reisinformatie Mexico

Lijkt vrijwilligerswerk in Mexico je wel wat en wil je nog wat meer informatie over het land? Bekijk dan ook onze pagina's over Mexico en Mexico City.

Zorg bij een reis naar Mexico voor een paspoort dat minimaal geldig is tot de dag van vertrek. Je hebt in Mexico geen visum nodig en er zijn geen inentingen verplicht. Wel worden enkele inentingen aanbevolen. Kijk hier voor actuele informatie.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews