De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Acapulco heet eigenlijk Acapulco de Juarez. De Juarez is een verwijzing naar president Benito Juarez en Acapulco betekent plaats met veel riet.

Voorpret

Bekijk deze video waarin een Belgische toiletjuffrouw Adios Acapulco zingt!

Oefen alvast op Going Loco down in Acapulco van de Four Tops

Bekijk Fun in Acapulco met Elvis Presley voor pittoreske vergezichten van Acapulco en de Latin American drums.

Acapulco

Acapulco

Zoek je een bestemming voor een verre zonvakantie met een bruisend beach en uitgaansleven? Dan is Acapulco Mexico de perfecte vakantie bestemming voor jou! Deze drukbezochte badplaats in Mexico ligt aan een prachtige baai met maar liefst 11 km beach. Er zijn honderden restaurants, discotheken en een ruime keuze uit hotels.

Bijzondere Hotels Acapulco

In Acapulco tref je een zeer ruime keuze van hotels in alle prijsklassen. Van klein eenvoudige hotels tot all-inclusive en 5* de luxe hotels. Kijk bij Trivago voor een overzicht van hotel aanbiedingen in Acapulco.

Eén van de legendarische hotels in Acapulco is het Los Flamingos. Dit was een van de favoriete hotels van de Hollywood sterren in de jaren vijftig. Los Flamingos is prachtig gelegen en heeft een schitterend uitzicht.

Daarnaast zijn er enkele mooie, intieme boutique hotels zoals het Las Brisas. Eén van de meest exclusieve hotels van Acapulco is het Quinta Real. In dit elegante hotel zijn uitsluitend suites te krijgen en de service is fantastisch!

Acapulco Mexico

Acapulco is onder te verdelen in drie gebieden, die alledrie rondom de Baai van Acapulco liggen. Aan de westkant ligt de oude stad, met Zócalo, het centrale plein en de markt. Acapulco Dorado ligt in het centrum Hier bevinden zich de meeste hotels en uitgaansgelegenheden. Tegen het zuiden van de baai ligt Acapulco Diamante waar zich een aantal zeer luxe hotels en resorts bevinden.

Een paar jaar terug leek Acapulco over zijn hoogtepunt heen. Deze bruisende stad, ooit favoriet onder Hollywood sterren en meest luxe badplaats van Mexico, kreeg kritiek omdat de arme Acapulcanen te weinig profijt hadden van de ontwikkeling van het toerisme. Op dit moment worden veel hotels gerenoveerd en krijgt Acapulco weer een stukje van zijn oude glamour terug.

Tip: Aan de Costera Miguel Alemán boulevard tref je veel leuke bars, discotheken en salsa cafe's en overal klinkt de merengue!

Acapulco Beach & Pie de la Custa

Acapulco beach is druk maar de ligging van de stranden is fenomenaal. Playa Condessa Beach is in het hart van Acapulco en hier gaat het om kijken en bekeken worden.

Een relatief rustig strand is het Playa La Angosta op ongeveer 20 minuten lopen vanuit het centrum van Acapulco. Favoriet is hier duiken van de hoge kliffen en durf je zelf niet dan blijft het leuk om naar te kijken!

Tip: Huur een jeep en ga naar het 5 km. verderop gelegen dorpje Pie de la Custa. In dit mooie kleine vissersdorpje kan je in een hangmat op het strand even helemaal bijkomen van het enerverende Acapulco nachtleven!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews