De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

San Cristóbal de las Casas staat ook wel bekend als Jobel.

Voorpret

Bekijk deze video voor een impressie van San Cristóbal de las Casas incl. een preview van de mooie kathedraal.

San Cristobal de las Casas

San Cristobal de las Casas

Hoog in de bergen in het zuiden van Mexico ligt het in 1528 door Diego de Mazariegos gestichtte stadje San Cristóbal de las Casas. Een groot deel van de bevolking van San Cristobal bestaat uit Maya en het stadje is bekend vanwege haar schitterende, koloniale architectuur.

Reizen naar San Cristóbal de las Casas

Als je op vakantie naar San Cristóbal, Mexico, wilt reizen kan je o.a vanaf Mexico City vliegen naar Tuxtla. Vanaf Tuxtla is het een uurtje rijden naar San Cristóbal.

Je kunt een bezoek aan San Cristóbal echter ook uitstekend combineren met een rondreis langs de Mayasteden in Guatemala.

Er vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen van Schiphol naar Mexico waaronder KLM. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken kijk dan ook even bij vliegtickets specialisten als Tix.nl.

San Cristóbal de las Casas

Een verblijf in het koloniale stadje San Cristóbal de las Casas is voor veel mensen het hoogtepunt van hun reis naar Mexico. San Cristobal ligt op 2100 meter hoogte en heeft een zeer aangenaam klimaat. Er zijn prachtige koloniale gebouwen en nabij tref je leuke indianendorpjes als San Juan de Chamula.

Aan alles is te merken dat San Cristóbal in een traditioneel "indiaans" gebied ligt. Hier is de westerse cultuur gelukkig nog niet helemaal doorgedrongen!

De markt van San Cristóbal

Iedere dag komen de Maya's uit de tientallen bergdorpen in de omgeving naar de markt van San Cristóbal om hier hun zelfgemaakte kleding, poppetjes, tafelkleden en andere spullen te verkopen. De een ziet er nog mooier uit dan de ander in de prachtige zelfgeweven Maya kleding, met hoge hoedjes en het schitterende haar in lange vlechten.

Wist je dat je aan de kleuren van de kleding van de Maya kunt zien uit welk dorp de draagster afkomstig is?  

San Juan de Chamula

Vanuit San Cristobal de las Casas kan je prachtige tochten te paard naar het dorpje San Juan de Chamula maken. En in San Juan staat één van de meest bijzondere kerkjes ter wereld.

In dit kleine kerkje, dat helemaal met slingers is versierd en vol staat met brandende kaarsjes, staan echt honderden flesjes cola. Dit fenomeen komt voort uit een bijgeloof onder de inwoners dat je door hard boeren boze geesten kunt verdrijven!

Tip: plan je bezoek aan San Juan op zondag wanneer er een leuke markt is in het dorpje.

De Hacienda Na Bolom

In de bergen bij San Cristobal kocht het echtpaar Frans en Gertrude Blom in de jaren '50 een oude hacienda. Frans Blom is een in 1963 overleden archeoloog en na een verbouwing werd de hacienda een trekpleister voor kunstenaars, archeologen en andere intellectuelen uit de hele wereld.

De mooie hacienda is nu een museum annex hotel dat nog steeds een pleisterplaats is voor archeologen en onderzoekers. Tijdens het gezamelijke diner worden dan ook nog steeds nieuwe ontdekkingen en wetenswaardigheden over de Maya cultuur besproken.

Gertrude Blom was een talentvol fotografe en in het museum zijn dan ook veel van haar prachtige foto's van de indianen te zien. Gertrude sloot vriendschap met Chan K'in Viejo, de laatste spiritueel leider van de Hach Winik stam en kreeg van hem de titel 'queen of the jungle'.

Het Na Bolom hotel is het hele jaar open, maar het museum is gesloten op maandag.

San Cristobal > Meer info

Bert Kloet stuurde ons de volgende tip voor iedereen die naar San Cristobal wil reizen:

Als je naar San Cristobal wilt vliegen vanuit Mexico city kan je nog dezelfde avond doorvliegen met Avicsa, dan bespaar je je overnachtingskosten in Mexico city. Voor een wat langer verblijf in San Cristobal, kan ik de studios of casas van Casa Morada aanbevelen! Compleet, schoon, een prima tehuis!

Zoek je nog meer tips voor vakantie in Mexico? Kijk dan ook even op de Mexico travel tips pagina.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews